Om oppgradering av elementer

Oppgraderingen av bilde- og adresseelementer fullføres senere i 2023. Vi legger dessuten til støtte for masseopplasting av oppgraderte app-, pris- og posisjonsgruppeelementer senere i 2023.

Vi oppgraderer elementene for å tilby nye funksjoner og gjøre det enklere å opprette og administrere elementer. Oppgraderingen omfatter en ny funksjon du kan bruke til å sette elementer på pause. Denne endringen påvirker ikke annonse- eller elementresultatene dine.

Denne artikkelen forklarer forskjeller du kan merke i denne tidsperioden, og hvordan du bytter mellom oppgradert og eldre rapportering i UI-et hvis du også administrerer elementer via Google Ads API eller Editor.

Dette er noen av funksjonene som er avviklet som en del av oppgraderingen av elementer:

• enhetsinnstillinger for mobilenheter i alle elementer
  • start- og sluttdato i anropselementer
  • annonseplaner i appelementer
  • start- og sluttidspunkt samt annonseplaner i priselementer og elementer med tekstutdrag
Merk: Hvis både eldre og oppgraderte elementer av en bestemt type er knyttet til den samme kunden, kampanjen eller annonsegruppen, blir de eldre elementene automatisk fjernet, mens de eksisterende oppgraderte elementene beholdes.

Tabellvisning

Etter dataoverføringen vises ikke lenger eldre data på Elementer-siden. Du har imidlertid fortsatt tilgang til dem under Rapporter.

Oppgraderte elementer vs. eldre elementer

Hvis du oppretter oppgraderte elementer via Google Ads API eller Editor i løpet av overføringsperioden, kan eldre og oppgraderte elementer være oppført i separate visninger.

• Historisk statistikk om eldre bilde- og adresseelementer er tilgjengelig på Rapporter-siden ut juni 2024.
  • Rapportering om oppgraderte elementer er fortsatt tilgjengelig i tabellvisningen for elementer. Når overgangen til oppgraderte elementer er fullført, vises ikke data om eldre elementer lenger i tabellvisningen for elementer.
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Se eldre data mens overføringen pågår

Hvis du har både eldre og oppgraderte elementer i kontoen din, er disse oppført hver for seg i Elementer-tabellen. Du kan bytte mellom eldre og oppgradert rapportering for enkeltelementer:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Velg Tilknytning fra Tabellvisning-rullegardinmenyen.
  5. Nå vises en tabell med elementene dine.
    • Bruk tabellvisningen, og velg rullegardinmenyen nær filterraden Filter øverst i tabellen for å bytte mellom oppgraderte og eldre elementer.

Image showing Google Ads UI where first select "Extensions" in the left side panel, then select "Promotions extensions (legacy)" to access legacy data during migration.

Du kan også se rapportering om både eldre og oppgraderte elementer i Elementer-tabellen, som er tilgjengelig via rullegardinmenyen.

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Nå vises en tabell med elementene dine. Velg Tilknytning fra Tabellvisning-rullegardinmenyen.
  5. Velg en elementtype ovenfor verktøyraden i tabellen.
    • For å se oppgraderte elementer, velg Alle.
    • For å se eldre elementer, velg Alle (eldre versjon).

Få tilgang til eldre data etter overføringen

Etter overføringen kan du bare se historisk statistikk om eldre elementer på Rapporter-siden.

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Statistikk og rapporter-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Rapportredigereren.
  4. Klikk på Se alle under «Forhåndsdefinerte rapporter (dimensjoner)»-overskriften.
    • For å se statistikk etter overføringen, velg Elementer.
    • For å se historisk statistikk, velg Elementer (eldre versjon).

Image showing Google Ads UI where first select "Pre-defined reports (Dimensions)" in the Reports page, then select "Extensions" for historical stats or "Extensions (upgraded)" for post-migration stats.

Slik setter du elementer på pause

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Velg Tilknytning fra Tabellvisning-rullegardinmenyen. Nå vises en tabell med elementene dine.
  5. Klikk på Legg til filter ved siden av filterikonet Filter, og velg «Elementstatus: alle unntatt fjernede» som filter.
  6. Velg elementet du vil sette på pause, ved å klikke i avmerkingsboksen ved siden av det.
  7. Klikk på Rediger og så på Sett på pause Pause icon for ad campaigns.
    • Pausesymbolet Pause icon for ad campaigns vises ved siden av det aktuelle elementet, og nederst på siden vises en melding om at elementet settes på pause.
Merk: Flere elementer kan bli satt på pause samtidig.

Sporing av oppgraderte elementer via verdisporingsparametere i nettadresser

Alle verdisporingsparametere kommer fortsatt til å fungere når de brukes i nettadresser i oppgraderte elementer, bortsett fra {feeditemid}-parameteren. Du kan i stedet bruke {extensionsid}-parameteren for å knytte eventuelle endelige nettadresser, sporingsmaler eller egendefinerte parametere til oppgraderte elementer. {feeditemid}-parameteren returnerer ikke lenger noen verdier når det eldre elementet overføres til et oppgradert element.

Forekomstene av {feeditemid}-parameteren endres ikke automatisk til {extensionid}-parameteren under overføringen. Du må oppdatere eventuelle nettadresser som bruker {feeditemid}-parameteren, slik at de også omfatter {extensionid}-parameteren. Dermed kan du sørge for at du sporer klikk på begge elementtypene. Det er imidlertid bare ett av disse feltene som fylles ut når klikk registreres.

Linker til beslektet innhold