Over upgrades van componenten

De upgrade van componenten voor afbeeldingen en locatiecomponenten wordt later in 2023 afgerond. Bulkuploads voor geüpgrade prijs-, app- of locatiegroepcomponenten worden later in 2023 ondersteund.

Componenten worden geüpgraded om nieuwe functies mogelijk te maken. Ook kunt u ze dan makkelijker maken en beheren. De upgrade omvat een nieuwe functie waarmee u componenten kunt onderbreken. Deze wijziging heeft geen invloed op de prestaties van advertenties of componenten.

In dit artikel worden de verschillen uitgelegd die mogelijk optreden in deze periode. Ook wordt uitgelegd hoe u kunt schakelen tussen geüpgradede en verouderde rapportage in de UI als u ook de Google Ads API of Editor gebruikt om componenten te beheren.

Enkele functies die wegens de upgrade van componenten zijn beëindigd:

• Apparaatvoorkeur voor mobiel in alle componenten
  • Start- en einddatum in belcomponenten
  • Advertentieplanningen in app-componenten
  • Begin- en eindtijd en advertentieplanning in prijscomponenten en componenten voor website-informatie
Opmerking: Als geüpgradede componenten en verouderde componenten van een bepaald type zijn gekoppeld aan dezelfde klant, campagne of advertentiegroep, worden de verouderde componenten automatisch verwijderd tijdens de automatische migratie en blijft de bestaande geüpgradede component behouden.

Tabelweergave

Nadat de gegevensmigratie is afgerond, staan er geen verouderde gegevens meer op de pagina met componenten. U heeft nog wel toegang tot deze gegevens in uw rapporten.

Geüpgradede en verouderde componenten

Als u de Google Ads API of Editor gebruikt om geüpgradede componenten te maken tijdens de migratieperiode, zijn er verschillende weergaven voor verouderde en geüpgradede componenten.

• Historische statistieken voor verouderde componenten voor afbeeldingen en locatiecomponenten zijn tot en met juni 2024 beschikbaar op de pagina Rapporten.
  • Rapportage voor geüpgradede componenten blijft beschikbaar in de tabelweergave voor componenten. Nadat de overgang naar de geüpgradede component is afgerond, zijn verouderde componentgegevens niet meer beschikbaar in de tabelweergave voor componenten.
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Verouderde gegevens openen tijdens de migratie

Als uw account zowel verouderde als geüpgradede componenten bevat, zijn er verschillende rapportageweergaven in de tabel Componenten. U kunt schakelen tussen geüpgradede en verouderde rapportage voor afzonderlijke componenten:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Selecteer Koppeling in het dropdownmenu Tabelweergave.
  5. Er wordt nu een tabel met al uw componenten getoond.
    • Selecteer in de tabelweergave het dropdownmenu bij de filterbalk Filter bovenaan de tabel om te schakelen tussen geüpgradede en verouderde componenten.

Image showing Google Ads UI where first select "Extensions" in the left side panel, then select "Promotions extensions (legacy)" to access legacy data during migration.

Ook in de tabel Componenten staan rapportgegevens voor zowel verouderde als geüpgradede componenten. Gebruik het dropdownmenu om deze te openen.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Er wordt nu een tabel met al uw componenten getoond. Selecteer Koppeling in het dropdownmenu Tabelweergave.
  5. Selecteer een componenttype boven de tabelwerkbalk.
    • Als u geüpgradede componenten wilt openen, selecteert u Alle.
    • Als u verouderde componenten wilt openen, selecteert u Alles (verouderd).

Gegevens voor verouderde componenten openen na de migratie

Als de migratie is afgerond, heeft u alleen op de pagina Rapporten toegang tot historische statistieken voor verouderde componenten.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het submenu Inzichten en rapporten.
  3. Klik op Rapporteditor.
  4. Klik op Alles bekijken onder de kop Vooraf gedefinieerde rapporten (dimensies).
    • Als u de statistieken na de migratie wilt openen, selecteert u Componenten.
    • Als u historische statistieken wilt openen, selecteert u Componenten (verouderd).

Image showing Google Ads UI where first select "Pre-defined reports (Dimensions)" in the Reports page, then select "Extensions" for historical stats or "Extensions (upgraded)" for post-migration stats.

Uw componenten onderbreken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Selecteer Koppeling in het dropdownmenu Tabelweergave. Er wordt nu een tabel met al uw componenten getoond.
  5. Klik op Filter toevoegen naast het filtericoon Filter en selecteer Componentstatus: Alle behalve verwijderde.
  6. Selecteer de componenten die u wilt onderbreken door op het selectievakje ernaast te klikken.
  7. Klik op Bewerken en op Pause icon for ad campaigns Onderbreken.
    • Het onderbrekingsicoon Pause icon for ad campaigns staat naast de betreffende component. Onderaan de pagina staat het bericht Uw component wordt onderbroken.
Opmerking: U kunt meerdere componenten tegelijk onderbreken.

Geüpgradede componenten bijhouden met ValueTrack-parameters in URL's

Alle ValueTrack-parameters blijven werken als ze worden gebruikt in URL's in geüpgradede componenten, behalve in het geval van {feeditemid}. Gebruik in plaats daarvan {extensionid} om een uiteindelijke URL, trackingtemplate of aangepaste parameter te koppelen aan een geüpgradede component. De parameter {feeditemid} retourneert geen waarden meer nadat de verouderde component is gemigreerd naar een geüpgradede component.

De migratieprocedure wijzigt geen instanties van {feeditemid} in {extensionid}. U moet alle URL's updaten die de parameter {feeditemid} gebruiken zodat de parameter {extensionid} ook wordt opgenomen. Zo zorgt u dat u klikken bijhoudt voor beide typen componenten. Er wordt maar een van deze velden ingevuld als er een klik plaatsvindt.