Åtte tiltak for en vellykket kampanje

I denne artikkelen får du oversikt over hva du må ta med i betraktningen når du skal lage effektive Google Ads-kampanjer. Disse funksjonene er nyttige for å utforme og administrere kampanjer på en slik måte at du når annonseringsmålene du har satt deg.

I forarbeidet til å konfigurere kampanjer kan du bruke denne hurtigstartveiledningen som rettesnor.

1. Sett deg et mål

Når du skal opprette en kampanje, må du først sette deg et mål. Med utgangspunkt i dette målet blir kampanjen spisset mot det ønskede utfallet:

Benefits of preparing for success with Google Ads campaigns

Med målet du setter deg, legger du klare føringer for hvilke alternativer du må velge når du konfigurerer kampanjen.

Hvis du for eksempel ønsker å oppnå økt trafikk til nettstedet ditt, kommer du trolig til å velge budgivning for maksimering av antallet konverteringer eller en lignende strategi. Da blir nemlig budsjettmidlene brukt på å oppmuntre folk til å klikke på annonsen din.

Finn ut mer om kampanjemål i Google Ads

2. Velg ønsket kampanjetype

Når du har valgt et mål, får du se en liste over kampanjetypene som anbefales ut fra dette målet. Kampanjetypen du velger, avgjør hvor annonsene dine blir vist, og hvordan de blir seende ut.

Finn ut mer om valg av riktige kampanjetyper

Med en video- eller Discovery-kampanje får du vist videoannonser på YouTube. Hvis du i stedet går for en bannerkampanje, vises bildeannonser på nettsteder.

Hvilke kampanjetyper finnes?

Eksempel på tekstannonse for søk

Søk

• Her vises de: i søkeresultater
  • Annonsetype: tekstannonser
Eksempel på bildeannonse for Displaynettverket

Banner

• Her vises de: på nettsteder og i søkeresultater og Gmail-innbokser
  • Annonsetyper: bildeannonser
Eksempel på videoannonse

Video

• Her vises de: på YouTube
  • Annonsetyper: videoannonser
Discovery-annonser | Eksempel på en karusellannonse med flere bilder

Discovery

Appannonser | Annonser som opprettes automatisk i flere formater App
  • Her vises de: i søkeresultater på mobilenheter, på Google Play, YouTube, AdMob og Discover samt i totalt over tre millioner apper og nettsteder
  • Annonsetyper: automatisk opprettede annonser med en kombinasjon av tekst, bilder, videoinnhold eller HTML5-elementer du laster opp, eller elementer fra oppføringen appen din har i den aktuelle appbutikken
Shopping-annonser | Produktoppføringsannonser

Shopping

• Her vises de: i søkeresultater og Gmail-innbokser og på nettsteder og Shopping-fanen i søkeresultater
  • Annonsetyper: produktoppføringsannonser

Lokale annonser | Tekst- og bildeannonser

Lokal

• Her vises de: på YouTube, Google Maps og nettsteder
  • Annonsetyper: tekst- og bildeannonser

3. Angi ønsket budsjett

Du må fastsette et gjennomsnittlig dagsbudsjett for å holde styr på annonsekostnadene. Du kan når som helst endre dette.

Finn ut mer om gjennomsnittlige dagsbudsjetter

4. Velg type budgivning

Har du oppgitt et kampanjemål, får du anbefalt hva fokus for budgivningen bør være, basert på dette kampanjemålet. Anbefalingen vises når du skal velge budtype, og du kan for eksempel få anbefalt å velge «konverteringer».

Hensikten med dette er å sørge for at kampanjen er utformet slik at du kan nå det aktuelle målet. Hvis du ikke velger å fokusere budgivningen i tråd med anbefalingen, kan du i visse kampanjetyper velge en automatisk budstrategi, for eksempel målkostnad per handling (mål-CPA) eller mål for avkastning på annonsekostnadene (ROAS).

Merk: Hvis du vil bruke en budstrategi som ikke vises som et alternativ i dette trinnet, må du kanskje endre kampanjemålet du valgte til å begynne med.

Finn ut mer om automatiske budstrategier

5. Legg til utvidelser i annonsene dine

Med søke-, video- og Discovery-kampanjer kan du legge til mer informasjon i annonsene dine, for eksempel flere nettstedslinker, veibeskrivelser eller telefonnumre.

Med slike utvidelser gir du folk flere gode grunner til å velge nettopp bedriften din, og du kan som regel få opp annonsens klikkfrekvens med flere prosentpoeng. Finn ut mer om annonseutvidelser og utvidelser du kan velge basert på forretningsmålene dine

6. Opprett annonsegrupper

I alle kampanjer, med unntak av i Shopping-kampanjer, kan du gruppere relaterte sett av annonser og bruke felles målretting. Du kan for eksempel gruppere annonser der du markedsfører pensko, og målrette disse annonsene mot folk som søker etter nettopp pensko.

Finn ut mer om hvordan annonsegrupper fungerer

I Shopping-kampanjer blir det brukt produktgrupper til å gruppere et sett av relaterte produkter og kjøre samlet målretting.

7. Velg ønsket målretting

Det er med målrettingen du definerer hvor bredt eller avgrenset publikum du skal rette deg mot. Hvis du ikke angir noen innstilling, får annonsene som standard så bred rekkevidde som mulig. Med målretting av annonsene kan du sikte deg inn på bestemte kunder som er interessert i det du har å tilby.

Som eksempler på vanlige typer målretting kan vi nevne søkeord, målgrupper, steder, emner, enheter og remarketing.

Finn ut mer om målretting av annonser

8. Konfigurer konverteringssporing

Med konverteringssporing kan du spore handlingene du vil at kundene skal utføre på nettstedet ditt. Det blir betydelig enklere å vurdere hvor effektiv målrettingen er, og hvor effektive annonsene og kampanjene dine er, hvis du bruker denne funksjonen.

Finn ut mer om konverteringssporing