Kahdeksan vaihetta menestyksekkään kampanjan luomiseen

Tästä artikkelista saat tietoja tärkeimmistä seikoista, jotka auttavat sinua luomaan menestyksekkään Google Ads ‑kampanjan. Nämä ominaisuudet täydentävät toisiaan ja auttavat sinua suunnittelemaan kampanjan ja hallinnoimaan sitä siten, että se edistää mainontatavoitteitasi.

Voit käyttää tätä pika-aloitusopasta, kun valmistaudut kampanjasi asetusten tekemiseen.

1. Tavoitteen määrittäminen

Jokaisen kampanjan luominen aloitetaan tavoitteen valinnalla. Tämä tavoite saa kampanjasi keskittymään toivotun tuloksen tuottamiseen:

Benefits of preparing for success with Google Ads campaigns

Valitsemasi tavoite vaikuttaa vaihtoehtoihin, joiden välillä teet valintoja kampanjan asetuksia määrittäessäsi.

Esimerkiksi jos tavoitteesi on lisätä verkkosivuston liikennettä, haluat todennäköisesti valita tietyn tyyppisen hintatarjousstrategian, kuten Maksimoi klikkaukset, jotta sijoitat juuri siihen, että saat käyttäjät klikkaamaan mainostasi.

Lue lisää kampanjan tavoitteista.

2. Kampanjatyypin valinta

Kun olet valinnut tavoitteen, näet suositellut kampanjatyypit, joiden avulla voit saavuttaa sen.

Kampanjatyyppi määrittää, missä mainoksesi näkyvät ja miltä ne näyttävät.

Lue lisää oikeiden kampanjatyyppien valitsemisesta.

Esimerkiksi Video-kampanjan ja Discovery-kampanjan videomainokset näkyvät YouTubessa, kun taas Display-verkoston kampanjan kuvamainokset näkyvät verkkosivustoilla.

Kampanjatyypit

Esimerkki hakuverkoston tekstimainoksesta

Haku

• Mainosten näyttöpaikka: hakutulokset
  • Mainostyypit: tekstimainokset
Esimerkki Display-kuvamainoksesta

Display

• Mainosten näyttöpaikka: verkkosivustot, hakutulokset ja Gmail-postilaatikot
  • Mainostyypit: kuvamainokset
Esimerkki videomainoksesta

Video

• Mainosten näyttöpaikka: YouTube
  • Mainostyypit: videomainokset
Discovery-mainokset | esimerkki useita kuvia sisältävästä karusellimainoksesta

Discovery

• Mainosten näyttöpaikka: YouTuben etusivun syötteet ja Mitä kannattaa katsoa ‑osio, Gmail-postilaatikot ja Discover-osio
  • Mainostyypit: useita kuvia sisältävät karusellimainokset
Sovellusmainokset | Automaattisesti luodut usean mainosmuodon mainokset Sovellus
  • Mainosten näyttöpaikka: mobiililaitteiden hakutulokset, Google Play, YouTube, AdMob ja Discover sekä yli kolme miljoonaa sivustoa ja sovellusta
  • Mainostyypit: automaattisesti luodut mainokset, joihin yhdistetään lataamaasi teksti-, kuva-, video- ja HTML5-aineistoa tai sisältöä sovelluksesi tiedoista kyseisessä sovelluskaupassa
Shopping-mainokset | Tuotelistausmainokset

Shopping

• Mainosten näyttöpaikka: hakutulokset, hakutulosten Shopping-välilehti, verkkosivustot ja Gmail-postilaatikot
  • Mainostyypit: tuotelistausmainokset

Paikalliset mainokset | Teksti- ja kuvamainokset

Paikalliset

• Mainosten näyttöpaikka: Google Maps, verkkosivustot ja YouTube
  • Mainostyypit: teksti- ja kuvamainokset

3. Budjetin asettaminen

Asetat keskimääräisen päiväbudjetin, jolla ohjaat sitä, kuinka paljon rahaa käytät mainosten hintatarjouskilpailuissa. Voit muuttaa sitä milloin tahansa.

Lue lisää kampanjabudjeteista.

4. Hintatarjousstrategian valitseminen

Jos olet valinnut kampanjalle tavoitteen, hintatarjoustyyppiä valitessasi näet kampanjan tavoitteen mukaisen suosituksen hintatarjouksen kohdistukseksi (esim. konversiot).

Tämä varmistaa sen, että kampanjasi voi saavuttaa valitsemasi tavoitteen. Tietyn tyyppisissä kampanjoissa voit valita automaattisen hintatarjousstrategian, kuten hankintakohtainen hintatavoite (CPA-tavoite) tai tavoiteltu mainostuotto (ROAS), jos päätät olla valitsematta suositeltua hintatarjouksen kohdistusta.

Huom. Jos hintatarjousstrategia, jota haluaisit käyttää, ei ole tämän vaiheen vaihtoehdoissa, sinun on ehkä vaihdettava kampanjan tavoitetta, jonka valitsit alun perin.

Lue lisää automaattisista hintatarjousstrategioista.

5. Laajennusten lisääminen mainoksiin

Haku-, Video- ja Discovery-kampanjoissa voit lisätä mainoksiisi tietoja, kuten uusia linkkejä verkkosivustoille, reittiohjeita tai puhelinnumeron.

Laajennukset tarjoavat käyttäjille lisää syitä valita juuri sinun yrityksesi, ja tavallisesti nämä laajennukset nostavat mainoksen klikkausprosenttia usealla prosenttiyksiköllä. Lue lisää mainoslaajennuksista ja muista laajennuksista, joita voit valita liiketoimintatavoitteesi perusteella.

6. Mainosryhmien luominen

Kaikissa muissa kampanjoissa paitsi Shopping-kampanjoissa samaa kohdistusta käyttävät mainokset laitetaan yhteen ryhmään. Voit laittaa esimerkiksi kaikki juhlakenkiin keskittyvät mainokset yhteen ja kohdistaa ne käyttäjille, jotka hakevat juhlakenkiä.

Lue lisää mainosryhmien toiminnasta.

Shopping-kampanjoissa käytetään tuoteryhmiä liittämään yhteen toisiinsa liittyvät tuotteet, joiden mainoksissa käytetään samaa kohdistusta.

7. Kohdistuksen valitseminen

Kohdistus auttaa määrittämään, kuinka kapea tai laaja yleisökohdistuksesta tulee.

Ilman kohdistusta mainostesi tavoittavuus on kaikkein laajin. Mainosten kohdistuksella voit keskittyä tiettyihin asiakkaisiin, jotka ovat kiinnostuneita yrityksesi tarjonnasta.

Yleisiä kohdistusmuotoja ovat avainsanat, yleisöt, sijainnit, aiheet, laitteet ja uudelleenmarkkinointi.

Lisätietoja kohdistamisesta

8. Konversioasetusten valitseminen

Konversioseuranta voi auttaa sinua seuraamaan asioita, joita haluat asiakkaiden tekevän verkkosivustollasi. Seurannan avulla voit huomattavasti parantaa mahdollisuuksiasi arvioida mainostesi, kohdistuksesi ja kampanjoidesi tehokkuutta ylipäätään.

Lue lisää konversioseurannasta.