Näin luot onnistuneen kampanjan

Tässä artikkelissa kerrotaan, mihin asioihin keskittymällä voit luoda onnistuneen Google Ads ‑kampanjan. Nämä ominaisuudet täydentävät toisiaan ja auttavat sinua suunnittelemaan kampanjan ja valitsemaan kampanjan asetukset siten, että se edistää mainontatavoitteitasi.

Voit käyttää tätä pika-aloitusopasta, kun valmistaudut kampanjasi asetusten tekemiseen.

1. Tavoitteen määrittäminen

Jokaisen kampanjan luominen aloitetaan tavoitteen valinnalla. Tavoite ilmaisee toivottua tulosta, jonka toteutumiseen kampanjassa keskitytään:

Benefits of preparing for success with Google Ads campaigns

Kampanjan luomiseen liittyvät asetukset määräytyvät valitsemasi tavoitteen perusteella.

Jos tavoitteesi on esimerkiksi lisätä verkkosivuston liikennettä, haluat todennäköisesti valita tietyn tyyppisen hintatarjousstrategian, kuten klikkausten maksimointi, jotta rahasi käytetään saamaan käyttäjät klikkaamaan mainostasi.

Lue lisää kampanjatavoitteista Google Adsissa.

Huom. Maksimitulokset-kampanja näkyy kampanjatyyppivaihtoehtona, jos mainontatavoitteeksi on valittu "Myynti", "Liidit" tai "Käynnit kivijalkakaupassa ja mainoskampanjat".

2. Kampanjatyypin valinta

Valittuasi tavoitteen näet kampanjatyypit, joita suosittelemme käyttämään tavoitteen saavuttamiseksi. Kampanjatyyppi määrittää, missä mainoksesi näkyvät ja miltä ne näyttävät.

Lue lisää oikean kampanjatyypin valitsemisesta.

Esimerkiksi Video- ja Discovery-kampanjan videomainokset näkyvät YouTubessa, kun taas Display-kampanjan kuvamainokset näkyvät verkkosivustoilla.

Kampanjatyypit

Esimerkki hakuverkoston tekstimainoksesta

Haku

• Mainokset näkyvät hakutuloksissa
  • Mainostyypit: tekstimainokset
Esimerkki Display-kuvamainoksesta

Display

• Mainokset näkyvät verkkosivustoilla, hakutuloksissa ja Gmail-postilaatikoissa
  • Mainostyypit: kuvamainokset
Esimerkki videomainoksesta

Video

• Mainokset näkyvät YouTubessa
  • Mainostyypit: videomainokset
Discovery-mainokset | esimerkki useita kuvia sisältävästä karusellimainoksesta

Discovery

• Mainokset näkyvät YouTuben etusivun syötteissä ja Mitä katsoa seuraavaksi ‑osiossa, Gmail-postilaatikoissa ja Discoverissa
  • Mainostyypit: useita kuvia sisältävät karusellimainokset
Sovellusmainokset | Automaattisesti luodut usean mainosmuodon mainokset Sovellus
  • Mainokset näkyvät mobiililaitteiden hakutuloksissa, Google Playssa, YouTubessa, AdMobissa ja Discoverissa sekä yli kolmella miljoonalla sivustolla ja sovelluksessa
  • Mainostyypit: automaattisesti luodut mainokset, joihin yhdistetään lataamaasi teksti-, kuva-, video- ja HTML5-aineistoa tai sisältöä sovelluksesi tiedoista kyseisessä sovelluskaupassa
Shopping-mainokset | Tuotelistausmainokset

Shopping

• Mainokset näkyvät hakutuloksissa, hakutulosten Shopping-välilehdellä, verkkosivustoilla ja Gmail-postilaatikoissa
  • Mainostyypit: tuotelistausmainokset

Paikalliset mainokset | Teksti- ja kuvamainokset

Paikalliset

• Mainokset näkyvät Google Mapsissa, verkkosivustoilla ja YouTubessa
  • Mainostyypit: teksti- ja kuvamainokset
A representation of the multiple ad types used in Performance Max campaigns.

Maksimitulokset

• Mainokset näkyvät hakutuloksissa, verkkosivustoilla, YouTubessa, YouTuben etusivun syötteissä ja Mitä kannattaa katsoa ‑osiossa, hakutulosten Shopping-välilehdellä, Gmail-postilaatikoissa ja Discoverissa
  • Mainostyypit: teksti-, kuva- ja videomainokset, useita kuvia sisältävät karusellimainokset sekä tuotelistausmainokset

3. Budjetin asettaminen

Asetat keskimääräisen päiväbudjetin, jolla rajoitat sitä, kuinka paljon rahaa käytät mainosten hintatarjouskilpailuissa. Voit muuttaa budjettia milloin tahansa.

Lue lisää keskimääräisestä päiväbudjetista.

4. Hintatarjousstrategian valitseminen

Jos olet valinnut kampanjalle tavoitteen, hintatarjoustyyppiä valitessasi näet kampanjan tavoitteen mukaisen suosituksen hintatarjouksen kohdistukseksi (esim. konversiot).

Tämä varmistaa sen, että kampanjasi voi saavuttaa valitsemasi tavoitteen. Jos et halua valita suositeltua painopistettä, voit valita tietyntyyppisissä kampanjoissa automaattisen hintatarjousstrategian, kuten CPA- tai ROAS-tavoitteen.

Huom. Jos vaihtoehdoissa ei ole haluamaasi hintatarjousstrategiaa, sinun on ehkä vaihdettava alussa valitsemaasi kampanjatavoitetta tai ‑tyyppiä.

Lue lisää automaattisista hintatarjousstrategioista.

5. Laajennusten lisääminen

Haku-, Video-, Discovery- ja Maksimitulokset-kampanjoissa voit lisätä mainoksiisi esimerkiksi sivustolinkkejä, reittiohjeita tai puhelinnumeron.

Laajennukset tarjoavat käyttäjille lisää syitä valita juuri sinun yrityksesi, ja tavallisesti nämä laajennukset nostavat mainoksen klikkausprosenttia usealla prosenttiyksiköllä. Lue lisää mainoslaajennuksista ja muista laajennuksista, joita voit valita liiketoimintatavoitteesi perusteella.

6. Mainosryhmien luominen

Toisiinsa liittyvät mainokset, joilla on samat kohdistusasetukset, jaetaan mainosryhmiin kaikissa muissa paitsi Shopping- ja Maksimitulokset-kampanjoissa. Esimerkiksi kaikki juhlakenkämainokset kannattaa sijoittaa yhteen ryhmään ja kohdistaa juhlakenkiä hakeville käyttäjille.

Lue lisää siitä, miten mainosryhmät toimivat.

Shopping-kampanjoiden tuoteryhmien avulla voidaan liittää yhteen toisiinsa liittyvät tuotteet, joiden mainoksissa käytetään samaa kohdistusta.

7. Kohdistuksen valitseminen

Kohdistuksen avulla voit määrittää, kuinka rajoitetun tai laajan yleisön mainoksesi tavoittavat. Jos et valitse mitään kohdistusta, tavoittavuus on laajin mahdollinen. Kohdistamalla mainoksesi voit keskittyä tiettyihin asiakkaisiin, jotka ovat kiinnostuneita siitä, mitä yrityksesi tarjoaa.

Yleisiä kohdistustapoja ovat avainsanat, yleisöt, sijainnit, aiheet, laitteet ja uudelleenmarkkinointi. Tarkkaa kohdistusta voi käyttää vain joissakin kampanjatyypeissä. Esimerkiksi Maksimitulokset-kampanjoissa ei voi kohdistaa mainoksia vain tietynlaisille asiakkaille, kuten 18–24-vuotiaille naisille tai uudelleenmarkkinointilistalla oleville. Voit sen sijaan lisätä tietynlaiset asiakkaat yleisösignaaleiksi, jotka nopeuttavat Maksimitulokset-kampanjan koneoppimista.

Lue lisää mainosten kohdistamisesta.

8. Konversioasetusten valitseminen

Konversioseurannan avulla voit seurata asioita, joita haluat asiakkaiden tekevän verkkosivustollasi. Näin voit arvioida aiempaa paremmin mainosten, kohdistuksen ja koko kampanjan tehokkuutta.

Huom. Konversioseuranta on pakollinen joissakin kampanjatyypeissä.

Lue lisää konversioseurannasta.