8 trin til at bane vejen til succes for din kampagne

I denne artikel kan du læse om de vigtigste overvejelser i forbindelse med konfigurationen af en vellykket Google Ads-kampagne. Disse forskellige ting arbejder sammen om at designe og administrere kampagner, der hjælper dig med at nå dine specifikke annonceringsmål.

Du kan bruge denne startguide, når du forbereder dig på at konfigurere en kampagne.

1. Definer dit mål

Hver kampagne begynder med valg af et mål. Dette mål gør, at kampagnen får fokus på at levere et specifikt resultat:

Benefits of preparing for success with Google Ads campaigns

Det mål, du vælger, påvirker dit valg af muligheder, når du opretter kampagnen.

Hvis dit mål f.eks. er at øge trafikken på dit website, vil du sandsynligvis vælge en type budgivning som Maksimér antal klik, så du kan bruge pengene på at få folk til at klikke på din annonce.

Få flere oplysninger om kampagnemål

2. Vælg en kampagnetype

Når du har valgt et mål, vises en liste over de kampagnetyper, der anbefales for at nå det pågældende mål.

Kampagnetypen afgør, hvor annoncerne bliver vist, og hvordan de ser ud.

Få flere oplysninger om at vælge de rette kampagnetyper

En video- eller Discovery-kampagne viser f.eks. videoannoncer på YouTube, mens en displaykampagne viser billedannoncer på websites.

Hvilke kampagnetyper kan jeg vælge?

Eksempel på tekstannonce på Søgenetværket

Søgning

• Hvor: Søgeresultater
  • Annoncetype: Tekstannoncer
Eksempel på displaybilledannonce

Display

• Hvor: Websites, søgeresultater, Gmail-indbakker
  • Annoncetyper: Billedannoncer
Eksempel på videoannonce

Video

• Hvor: YouTube
  • Annoncetyper: Videoannoncer
Discovery-annoncer | Eksempel på karruselannonce med flere billeder

Discovery

• Hvor: Feeds på YouTube-startsiden og "Anbefalede videoer", Gmail-indbakker og Discover
  • Annoncetyper: Karruselannoncer med flere billeder
Appannoncer | Automatisk oprettede annoncer i flere formater App
  • Hvor: Søgeresultater på mobilenheder, Google Play, YouTube, AdMob, Discover og over 3 millioner websites og apps
  • Annoncetyper: Dine automatisk oprettede annoncer kombinerer tekst-, billed-, video- eller HTML5-aktiver, som du uploader, eller aktiver fra din apps fortegnelse i den relevante appbutik
Shopping-annoncer | Annoncer med produktfortegnelser

Shopping

• Hvor: Søgeresultater, fanen Shopping i søgeresultater, websites og Gmail-indbakker
  • Annoncetyper: Annoncer med produktfortegnelser

Lokale annoncer | Tekst- og billedannoncer

Lokal

• Hvor: Google-kort, websites og YouTube
  • Annoncetyper: Tekst- og billedannoncer

3. Angiv et budget

Du angiver et gennemsnitligt dagligt budget for at styre, hvor meget du bruger på din annoncebudgivning. Du kan ændre det til enhver tid.

Få flere oplysninger om kampagnebudgetter

4. Vælg din budgivning

Hvis du har valgt et kampagnemål, vises der en anbefaling med hensyn til budgivningsfokus, når du vælger budtype, f.eks. "konverteringer" baseret på dit kampagnemål.

Dette skal sikre, at din kampagne designes til at opfylde dit specifikke mål. For nogle kampagnetyper kan du vælge en automatisk budgivningsstrategi, hvis du ikke vælger det anbefalede budgivningsfokus – f.eks. målpris pr. anskaffelse (CPA, cost per acquisition) eller mål for annonceafkast (ROAS, Return on Ad Spend).

Bemærk! Hvis den budstrategi, du vil bruge, ikke vises som en valgmulighed i dette trin, skal du muligvis ændre det først valgte kampagnemål.

Få flere oplysninger om automatiske budgivningsstrategier

5. Føj udvidelser til dine annoncer

Med søge-, video- og Discovery-kampagner kan du føje flere oplysninger til dine annoncer, f.eks. flere websitelinks, rutevejledning eller et telefonnummer.

Disse udvidelser giver folk flere grunde til at vælge din virksomhed og øger typisk en annonces klikrate med flere procentpoint. Få flere oplysninger om annonceudvidelser og udvidelser, du kan vælge ud fra dine forretningsmæssige mål

6. Opret annoncegrupper

For alle kampagner, bortset fra Shopping-kampagner, grupperer du sæt af relaterede annoncer med samme målretning. Du grupperer f.eks. annoncer med fokus på festsko og målretter dem mod personer, der søger efter festsko.

Få flere oplysninger om, hvordan annoncegrupper fungerer

Shopping-kampagner bruger produktgrupper til at gruppere et sæt relaterede produkter med den samme målretning.

7. Vælg din målretning

Målretning hjælper med at definere, hvor smal eller bred din målretning efter målgruppe skal være.

Uden målretning har dine annoncer den bredest mulige rækkevidde. Med målretning af dine annoncer kan du fokusere på de specifikke kunder, der er interesserede i det, som du tilbyder.

Almindelige former for målretning omfatter søgeordsmålretning, målretning efter målgruppe, geografisk målretning, målretning efter emne, enhedsmålretning og remarketing.

Få flere oplysninger om målretning

8. Konfigurer konverteringer

Konverteringssporing kan hjælpe dig med at spore de handlinger, som du gerne vil have kunderne til at foretage på dit website. De kan i høj grad styrke din mulighed for at vurdere effektiviteten af dine annoncer, din målretning og dine kampagner overordnet set.

Få flere oplysninger om konverteringssporing