Vuit passos per preparar una campanya que obtingui bons resultats

Aquest article us ajudarà a fer-vos una idea de les consideracions que són clau a l'hora de configurar una campanya de Google Ads eficaç. Les funcions esmentades a continuació treballen conjuntament per ajudar-vos a dissenyar i gestionar campanyes que promoguin els vostres objectius publicitaris concrets.

Podeu utilitzar aquesta guia d'inici ràpid quan us prepareu per configurar una campanya.

Nota: a mesura que Google millora el procés d'incorporació d'usuaris nous, és possible que el flux de treball dels usuaris nous de Google Ads canviï. El contingut següent està destinat als usuaris de Google Ads que ja han creat un compte de Google Ads i que hi han iniciat la sessió. Aquesta pàgina s'actualitzarà amb més informació el 2023.

1. Definiu un objectiu

Cada campanya comença amb la tria d'un objectiu. L'objectiu centra la campanya en la consecució d'un resultat concret:

Benefits of preparing for success with Google Ads campaigns

L'objectiu que trieu afectarà les opcions que seleccioneu en configurar la campanya.

Per exemple, si l'objectiu és incrementar el trànsit al lloc web, us recomanem que seleccioneu un tipus d'ofertes com ara Maximització de clics, per tal que els vostres diners es destinin a aconseguir que els usuaris facin clic a l'anunci.

Més informació sobre els objectius de campanya a Google Ads

Nota: Màxim rendiment es mostrarà a la selecció de tipus de campanya si el vostre objectiu publicitari és "Vendes", "Contactes" o "Promocions i visites a botigues locals".

2. Trieu un tipus de campanya

Un cop hàgiu seleccionat un objectiu, veureu una llista dels tipus de campanya recomanats per assolir-lo. El tipus de campanya determina on es mostraran els anuncis i quin aspecte tindran.

Nota: les campanyes Màxim rendiment us permeten treure el màxim profit de la IA de Google per impulsar el rendiment, respondre en temps real als canvis dels consumidors i trobar més clients que facin conversions en tots els canals de Google: YouTube, display, la cerca, Discover i més.

Més informació sobre com es pot triar el tipus de campanya adequat

Per exemple, una campanya de vídeo o de generació de demanda mostra anuncis de vídeo a YouTube, mentre que una campanya de display mostra anuncis d'imatge en llocs web.

Quins tipus de campanya hi ha?

Exemple d'anunci de text de cerca

Cerca

• On: resultats de la cerca.
  • Tipus d'anunci: anuncis de text.
Exemple d'anunci d'imatge de display

Display

• On: llocs web, resultats de la cerca i safates d'entrada de Gmail.
  • Tipus d'anunci: anuncis d'imatge.
Exemple d'anunci de vídeo

Vídeo

• On: YouTube.
  • Tipus d'anunci: anuncis de vídeo.
Anuncis discovery | Exemple d'anunci de carrusel de diverses imatges

Generació de demanda

• On: feeds de la pàgina d'inici i de la secció "Recomanacions per a després" de YouTube, Discover i safates d'entrada de Gmail.
  • Tipus d'anunci: anuncis de carrusel de diverses imatges.
Anuncis d'aplicació | Anuncis multiformat creats automàticament Aplicació
  • On: resultats de la cerca en dispositius mòbils, Google Play, YouTube, AdMob, Discover i més de tres milions de llocs web i d'aplicacions.
  • Tipus d'anunci: anuncis creats automàticament que combinen els recursos de text, d'imatge, de vídeo o HTML5 que pengeu o bé els recursos de la fitxa de la vostra aplicació a la botiga d'aplicacions rellevant.
Anuncis de compres | Anuncis de fitxa de producte

Compres

• On: resultats de la cerca, pestanya Shopping als resultats de la cerca, llocs web i safates d'entrada de Gmail.
  • Tipus d'anunci: anuncis de fitxa de producte.

Anuncis locals | Anuncis de text i d'imatge

Local

• On: Google Maps, llocs web i YouTube.
  • Tipus d'anuncis: anuncis de text i d'imatge.
A representation of the multiple ad types used in Performance Max campaigns.

Màxim rendiment

• On: resultats de cerca, llocs web, YouTube, feeds de la pàgina d'inici i de la secció "Recomanacions per a després" de YouTube, pestanya Shopping dels resultats de cerca, safates d'entrada de Gmail i Discover.
  • Tipus d'anuncis: anuncis de text, anuncis d'imatge, anuncis de vídeo, anuncis de carrusel de diverses imatges i anuncis de fitxa de producte.

3. Definiu un pressupost

Establiu un pressupost diari mitjà per controlar l'import que invertiu en les ofertes dels anuncis. Podeu canviar-lo en qualsevol moment.

Més informació sobre els pressupostos diaris mitjans

4. Trieu les ofertes

Si heu seleccionat un objectiu de campanya, en triar un tipus d'oferta veureu una recomanació per centrar les ofertes (per exemple, "conversions") en funció de l'objectiu de la campanya.

Això garanteix que la campanya estigui dissenyada per assolir el vostre objectiu concret. En el cas d'alguns tipus de campanya, si decidiu no seleccionar l'opció recomanada per centrar les ofertes, podeu triar una estratègia d'ofertes automàtiques, com ara el cost per adquisició (CPA) objectiu o el retorn objectiu de la inversió en publicitat (ROAS).

Nota: si l'estratègia d'oferta que voleu utilitzar no es mostra com a opció en aquest pas, és possible que hàgiu de canviar l'objectiu o el tipus de campanya seleccionats inicialment.

Més informació sobre les estratègies d'ofertes automàtiques

5. Afegiu recursos als anuncis

A les campanyes de cerca, de vídeo, de generació de demanda i Màxim rendiment, podeu afegir informació addicional als anuncis, com ara més enllaços de llocs web, indicacions o un número de telèfon per a trucades.

Aquests recursos donen més motius als usuaris per triar la vostra empresa i, en general, incrementen la ràtio de clics d'entrada dels anuncis uns quants punts percentuals. Obteniu més informació sobre els recursos d'anunci i els recursos que podeu seleccionar en funció dels vostres objectius empresarials.

6. Creeu grups d'anuncis

En totes les campanyes, excepte les de compres i Màxim rendiment, agrupareu conjunts d'anuncis relacionats que comparteixen la mateixa segmentació. Per exemple, podeu agrupar els anuncis que se centren en sabates de vestir i fer que s'orientin als usuaris que cerquen aquest tipus de calçat.

Més informació sobre com funcionen els grups d'anuncis

Les campanyes de compres fan servir grups de productes per agrupar un conjunt de productes relacionats que comparteixen una mateixa segmentació.

7. Seleccioneu la segmentació

La segmentació us ajuda a definir com d'ampli o de restringit pot ser el públic dels vostres anuncis. Sense cap segmentació, els anuncis tindran l'abast més ampli possible. Segmentar els anuncis us permet centrar-vos en els clients concrets que estan interessats en allò que oferiu.

Alguns dels mètodes de segmentació habituals són els de paraules clau, públics, ubicacions, temes, dispositius i remàrqueting. La segmentació específica només està disponible en alguns tipus de campanyes (per exemple, a Màxim rendiment no podeu optar per difondre anuncis només a clients específics, com ara dones d'entre 18 i 24 anys o clients que ja formen part de les llistes de remàrqueting. Podeu proporcionar aquests clients concrets com a senyals de públic a la vostra campanya Màxim rendiment per accelerar la IA de Google).

Més informació sobre la segmentació d'anuncis

8. Configurar les conversions

El seguiment de conversions us pot ajudar a fer un seguiment de les accions que voleu que facin els clients al vostre lloc web. Aquesta funció us permet millorar significativament la vostra capacitat per avaluar l'eficàcia dels anuncis, de la segmentació i de les campanyes en general.

Nota: el seguiment de conversions és obligatori per a alguns tipus de campanyes.

Més informació sobre el seguiment de conversions

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Utilitzeu Google Analytics per obtenir millors resultats empresarials.

Podeu publicar millors campanyes de Google Ads amb Google Analytics. Utilitzeu Google Analytics per generar més accions importants per a la vostra empresa.

Utilitzeu Google Analytics de manera gratuïta