8 trin til at bane vejen til succes for din kampagne

I denne artikel kan du læse om de vigtigste overvejelser i forbindelse med konfiguration af en vellykket Google Ads-kampagne. Alle disse ting er med til at sikre, at du når dine konkrete annonceringsmål via de kampagner, du designer og administrerer.

Du kan bruge denne startguide, når du forbereder dig på at konfigurere en kampagne.

1. Definer dit mål

Hver kampagne begynder med valg af et mål. Dette mål sikrer, at der er fokus på at opnå et specifikt resultat med kampagnen:

Benefits of preparing for success with Google Ads campaigns

Det mål, du vælger, har betydning for, hvilke muligheder du kan vælge mellem i forbindelse med oprettelse og konfiguration af kampagnen.

Hvis dit mål f.eks. er at øge trafikken på dit website, vil du sandsynligvis vælge en type budgivning som Maksimér antal klik, så du kan bruge pengene på at få folk til at klikke på din annonce.

Få flere oplysninger om kampagnemål i Google Ads

Bemærk! Maksimal effektivitet vises som en mulig kampagnetype, hvis dit annonceringsmål er "Salg", "Kundeemner" eller "Lokale butiksbesøg og kampagner".

2. Vælg en kampagnetype

Når du har valgt et mål, vises der en liste med anbefalede kampagnetyper, du kan vælge for at nå det pågældende mål. Kampagnetypen er afgørende for, hvor annoncerne bliver vist, og hvordan de kommer til at se ud.

Få flere oplysninger om valg af den rette kampagnetype

Eksempelvis bliver videoannoncerne i en video- eller Discovery-kampagne vist på YouTube, mens billedannoncerne i en displaykampagne bliver vist på websites.

Hvilke kampagnetyper kan jeg vælge?

Eksempel på tekstannonce på Søgenetværket

Søgning

• Hvor: Søgeresultater
  • Annoncetype: Tekstannoncer
Eksempel på displaybilledannonce

Display

• Hvor: Websites, søgeresultater, Gmail-indbakker
  • Annoncetyper: Billedannoncer
Eksempel på videoannonce

Video

• Hvor: YouTube
  • Annoncetyper: Videoannoncer
Discovery-annoncer | Eksempel på karruselannonce med flere billeder

Discovery

• Hvor: Feeds på YouTube-startsiden og "Anbefalede videoer", Gmail-indbakken og Discover
  • Annoncetyper: Karruselannoncer med flere billeder
Appannoncer | Automatisk oprettede annoncer i flere formater App
  • Hvor: Søgeresultater på mobilenheder, Google Play, YouTube, AdMob, Discover og over 3 millioner websites og apps
  • Annoncetyper: Dine automatisk oprettede annoncer kombinerer tekst-, billed-, video- eller HTML5-aktiver, som du uploader, eller aktiver fra din apps fortegnelse i den relevante appbutik
Shopping-annoncer | Annoncer med produktfortegnelser

Shopping

• Hvor: Søgeresultater, fanen Shopping i søgeresultater, websites og Gmail-indbakker
  • Annoncetyper: Annoncer med produktfortegnelser

Lokale annoncer | Tekst- og billedannoncer

Lokal

• Hvor: Google-kort, websites og YouTube
  • Annoncetyper: Tekst- og billedannoncer
A representation of the multiple ad types used in Performance Max campaigns.

Maksimal effektivitet

• Hvor: Søgeresultater, websites, YouTube-feeds på YouTube-startsiden og "Anbefalede videoer", Shopping-fanen på søgeresultatsiden, Gmail-indbakker og Discover
  • Annoncetyper: Tekstannoncer, billedannoncer, videoannoncer, karruselannoncer med flere billeder og annoncer med produktfortegnelser

3. Angiv et budget

Du angiver et gennemsnitligt dagligt budget for at styre, hvor meget du bruger på din annoncebudgivning. Du kan ændre det til enhver tid.

Få flere oplysninger om gennemsnitlige daglige budgetter

4. Vælg budgivning

Hvis du har valgt et kampagnemål, vises der en anbefaling med hensyn til budgivningsfokus, når du vælger budtype, f.eks. "konverteringer", ud fra dette kampagnemål.

Dette sikrer, at din kampagne designes i henhold til dit konkrete mål. For nogle kampagnetyper kan du vælge en automatisk budgivningsstrategi, hvis du ikke vælger det anbefalede budgivningsfokus – f.eks. målpris pr. anskaffelse (CPA, cost per acquisition) eller mål for annonceafkast (ROAS, Return on Ad Spend).

Bemærk! Hvis den budstrategi, du vil bruge, ikke vises som en valgmulighed i dette trin, er du muligvis nødt til at ændre det valgte kampagnemål eller den valgte kampagnetype.

Få flere oplysninger om automatiske budstrategier

5. Føj udvidelser til dine annoncer

Med søge-, video- og Discovery-kampagner og kampagner af typen "Maksimal effektivitet" kan du føje flere oplysninger til dine annoncer, f.eks. flere websitelinks, rutevejledning eller et telefonnummer.

Disse udvidelser giver folk flere grunde til at vælge din virksomhed og øger typisk en annonces klikrate med flere procentpoint. Få flere oplysninger om annonceudvidelser og udvidelser, du kan vælge ud fra dine forretningsmæssige mål.

6. Opret annoncegrupper

For alle kampagners vedkommende, bortset fra Shopping-kampagner og kampagner af typen "Maksimal effektivitet", skal relaterede annoncer grupperes i sæt med samme målretning. Du grupperer f.eks. annoncer med fokus på festsko og målretter dem mod personer, der søger efter festsko.

Få flere oplysninger om, hvordan annoncegrupper fungerer

I Shopping-kampagner bruges der produktgrupper til at gruppere relaterede produkter i et sæt med den samme målretning.

7. Vælg din målretning

Målretning hjælper med at definere, hvor smal eller bred målgruppen for dine annoncer kan være. Uden målretning har dine annoncer den bredest mulige rækkevidde. Med målretning af dine annoncer kan du fokusere på de specifikke kunder, der er interesserede i det, som du tilbyder.

Nogle af de mest almindelige former for målretning er søgeordsmålretning, målretning efter målgruppe, geografisk målretning, målretning efter emne, enhedsmålretning og remarketing. Specifik målretning er kun tilgængelig i visse kampagnetyper (i Maksimal effektivitet kan du f.eks. ikke vælge kun at vise annoncer til bestemte kunder, som f.eks. kvinder i alderen 18-24 år, eller kunder, der allerede er på remarketinglister). I stedet kan du bruge disse specifikke kunder som målgruppesignaler til din kampagne af typen Maksimal effektivitet for at gøre maskinlæring hurtigere.

Få flere oplysninger om målretning af dine annoncer

8. Konfigurer konverteringer

Konverteringssporing kan hjælpe dig med at spore de handlinger, som du gerne vil have kunderne til at foretage på dit website. De kan i væsentlig grad styrke din mulighed for at vurdere effektiviteten af dine annoncer, din målretning og dine kampagner overordnet set.

Bemærk! Konverteringssporing er påkrævet for visse kampagnetyper.

Få flere oplysninger om konverteringssporing