Om delte budsjetter

Et delt budsjett i Google Ads er ett gjennomsnittlig dagsbudsjett som deles av flere kampanjer i én og samme konto. Finn ut hvordan du kan konfigurere delte budsjetter.

Med delte budsjetter kan du forenkle budsjettarbeidet i flere kampanjer ved at ubrukte budsjettmidler fra én kampanje kan tildeles kampanjer med budsjettbegrensninger. På den måten kan du redusere antallet kampanjer som er begrenset av budsjettet, og oppnå bedre kampanjeresultater.

En anbefalt fremgangsmåte er å implementere delte budsjetter med budgivning for porteføljen. Med denne typen budgivning kan du oppnå optimal effektivitet for totalbudsjettet og for budstrategier i kampanjer som har det samme målet. Finn ut hvordan du lager budstrategier for porteføljer, og hvordan du kan knytte delte budsjetter til budstrategier for porteføljer.

Merk: Delte budsjetter er ikke kompatible med kampanjer som inngår i et eksperiment, hotellkampanjer som bruker budstrategien Provisjon, eller Performance Max-kampanjer.

Fordeler med delte budsjetter

• Mer effektiv drift: I stedet for å bruke tid på administrering av budsjetter for flere kampanjer og omfordeling av budsjettmidler mellom dem, kan budsjettene deles og budsjettmidlene omfordeles automatisk mellom de aktuelle kampanjene.
  • Bedre bruk av budsjettet: Du trenger ikke å sette opp flere enkeltbudsjetter. I stedet blir det totale markedsføringsbudsjettet automatisk fordelt mellom de ulike kampanjene.
  • Maksimert resultat og avkastning: I kombinasjon med budstrategier for porteføljer kan delte budsjetter fordeles mest mulig effektivt på kampanjer med det samme målet. For deg betyr det at du kan maksimere resultatene og avkastningen i tråd med målene du har satt deg.

Eksempel

Tenk deg at du har satt av 1000 kr per dag, jevnt fordelt mellom to kampanjer. På en gitt dag får kanskje den ene kampanjen færre visninger og klikk enn vanlig, slik at bare 400 kr brukes. Hvis du bruker et delt budsjett og den andre kampanjen får nok trafikk, kan Google Ads automatisk overføre de gjenstående 100 kr til den andre kampanjen for at du skal få best mulige kampanjeresultater totalt sett.

Linker til beslektet innhold