Over gedeelde budgetten

In Google Ads is een gedeeld budget één gemiddeld dagbudget dat wordt gedeeld door meerdere campagnes in een account. Meer informatie over hoe u een gedeeld budget instelt.

Met gedeelde budgetten vereenvoudigt u het budgetbeheer voor meerdere campagnes doordat niet-gebruikt budget automatisch opnieuw wordt toegewezen aan campagnes waarvan het hele budget wordt gebruikt. Zo vermindert u het aantal campagnes dat wordt beperkt door een budget en verbetert u de campagneprestaties.

U kunt gedeelde budgetten het best in combinatie met portfoliobiedstrategieën gebruiken. Met portfoliobiedstrategieën maakt u optimaal gebruik van uw totale budget en de biedstrategieën voor campagnes met dezelfde doelen. Bekijk meer informatie over hoe u een portfoliobiedstrategie maakt en hoe u gedeelde budgetten koppelt aan portfoliobiedstrategieën.

Opmerking: Gedeelde budgetten zijn niet compatibel met campagnes die deel uitmaken van een experiment, hotelcampagnes met de biedstrategie Commissie of Performance Max-campagnes.

Voordelen van gedeelde budgetten

• Efficiënter werken: Binnen een groep campagnes worden budgetten gedeeld en automatisch toegewezen. U bespaart dus tijd doordat u de budgetten van meerdere campagnes niet meer handmatig hoeft te beheren en opnieuw hoeft toe te wijzen.
  • Verbeterd budgetgebruik: Als u afzonderlijke budgetten instelt, beperkt u mogelijk de campagneprestaties. U voorkomt dit met een totaalbudget dat naar wens kan worden verdeeld over uw campagnes.
  • Prestaties en ROI maximaliseren: Combineer gedeelde budgetten met portfoliobiedstrategieën voor optimale efficiëntie voor meerdere campagnes met vergelijkbare doelen. Zo kunt u de prestaties en ROI maximaliseren om uw doelen te behalen.

Voorbeeld

Stel dat u per dag € 100 kunt besteden, gelijkmatig verdeeld over 2 campagnes. Op een bepaalde dag kan de ene campagne minder vertoningen en klikken krijgen dan normaal, waardoor er slechts € 40 wordt besteed. Als de andere campagne wel genoeg verkeer kan krijgen, kan Google Ads het overgebleven bedrag van € 10 automatisch opnieuw toewijzen aan deze campagne om de algehele campagneresultaten te verbeteren.