Tietoja jaetuista budjeteista

Google Adsissa jaettu budjetti tarkoittaa yhtä keskimääräistä päiväbudjettia, jota käytetään useassa kampanjassa tietyllä tilillä. Lue lisää jaetun budjetin käyttöönotosta

Jaetun budjetin avulla voit optimoida budjetin käytön: käyttämätön budjetti siirtyy automaattisesti kampanjoihin, joissa sille on tarvetta. Näin voit vähentää kampanjakohtaisten budjettirajoitusten vaikutusta ja parantaa tuloksia.

Portfoliostrategian kanssa kannattaa käyttää jaettua budjettia. Portfoliostrategian avulla voit varmistaa, että kokonaisbudjettisi ja hintatarjousstrategiasi toimivat mahdollisimman tehokkaasti kampanjoissa, joissa tavoitteet ovat samat. Katso, miten voit luoda portfoliokohtaisen hintatarjousstrategian ja linkittää jaettuja budjetteja portfoliostrategioihin.

Huom. Jaetut budjetit eivät toimi kokeilussa mukana olevissa kampanjoissa, Välityspalkkiot-hintatarjousstrategiaa käyttävissä Hotellikampanjoissa eivätkä Maksimitulokset-kampanjoissa.

Jaetun budjetin hyödyt

• Toiminnan tehostuminen: Sen sijaan, että kuluttaisit aikaa budjettien säätämiseen ja siirtelyyn, voit käyttää yhteistä budjettia, joka kohdennetaan automaattisesti valitsemiisi kampanjoihin.
  • Budjetin käytön tehostuminen: Sinun ei tarvitse asettaa erillisiä budjetteja, vaan koko budjettisi voidaan jakaa vapaasti kampanjoiden kesken.
  • Tulosten ja ROI:n maksimointi: Kun käytät jaettua budjettia yhdessä portfoliostrategian kanssa, budjetti voidaan jakaa mahdollisimman tehokkaasti kaikkien kampanjoiden kesken, joissa on samantyyppiset tavoitteet. Näin voit maksimoida tulokset ja sijoitetun pääoman tuottoprosentin tavoitteiden mukaisesti.

Esimerkki

Oletetaan, että olet varannut 100 euroa per päivä jaettavaksi tasan kahden kampanjan kesken. Yhtenä päivänä toinen kampanjoista saa tavallista vähemmän impressioita ja klikkauksia ja kuluttaa vain 40 euroa. Kun käytössä on jaettu budjetti ja toinen kampanja on tavoittanut riittävästi liikennettä päivän osalta, Google Ads siirtää loput 10 euroa automaattisesti toisen kampanjan käytettäväksi, jotta kokonaistulos olisi mahdollisimman hyvä.

Aiheeseen liittyvä linkki