Om kostnadsgrenser

For de fleste kampanjer, med utgangspunkt i det gjennomsnittlige dagsbudsjettet ditt, må du aldri ut med mer enn
  • den daglige kostnadsgrensen din (i de fleste kampanjer er dette 2 ganger det gjennomsnittlige dagsbudsjettet) på en gitt dag
  • den månedlige kostnadsgrensen din (i de fleste kampanjer er dette 30,4 multiplisert med det gjennomsnittlige dagsbudsjettet) i en gitt måned
Merk: Det kan hende du ser en månedlig forbruksgrense for alle kampanjene på «Sammendrag»-siden under «Fakturering». Finn ut mer om hvordan du kan endre hvor ofte du belastes.

Gå til budsjettrapporten for å finne ut mer om totalkostnaden og kostnadsgrenser.

Daglig kostnadsgrense

Den daglige kostnadsgrensen er det maksimale beløpet du kan bli belastet med for en kampanje på en gitt dag.

Diagramforklaring:  = $

I de fleste kampanjer tilsvarer den daglige kostnadsgrensen det dobbelte av det gjennomsnittlige dagsbudsjettet. På en gitt dag kan kostnadene som påløper i kampanjen din, være opptil dobbelt så høye som det gjennomsnittlige dagsbudsjettet du har fastsatt. Hensikten med dette er å dra nytte av svingninger i trafikken. Ved utgangen av måneden kommer alltid det beløpet du i gjennomsnitt har brukt hver dag, til å samsvare med det gjennomsnittlige dagsbudsjettet du har fastsatt.

Hvis du for eksempel har et gjennomsnittlig dagsbudsjett på NOK 100, blir den daglige kostnadsgrensen NOK 100 x 2 = NOK 200.

Merk: Endringer i det gjennomsnittlige dagsbudsjettet får innvirkning på den daglige kostnadsgrensen. Finn ut hvordan budsjettendringer trer i kraft

Se den daglige kostnadsgrensen i ulike kampanjetyper

Kampanjetype Daglig kostnadsgrense Daglig kostnadsgrense gitt et gjennomsnittlig dagsbudsjett på NOK 100
Alle andre 2 x gjennomsnittlig dagsbudsjett 2 x NOK 100 = NOK 200
Betal for konverteringer 30,4 x gjennomsnittlig dagsbudsjett 30,4 x NOK 100 = NOK 3040
Provisjonskampanjer for hoteller 30,4 x gjennomsnittlig dagsbudsjett 30,4 x NOK 100 = NOK 3040

Månedlig kostnadsgrense

Den månedlige kostnadsgrensen er det maksimale beløpet du kan bli belastet med for en kampanje i løpet av en gitt måned.

Du kan regne deg frem til denne summen ved å multiplisere det gjennomsnittlige dagsbudsjettet med det gjennomsnittlige antallet dager i en måned, som jo er 30,4 dager (365 dager i et år delt på 12 måneder). Hvis du starter en kampanje i løpet av en kalendermåned, er det bare de dagene da kampanjen faktisk ble kjørt, som vi tar med i beregningen.

Hvis du for eksempel har et gjennomsnittlig dagsbudsjett på NOK 100, blir den månedlige kostnadsgrensen NOK 100 x 30,4, altså NOK 3040.

Merk: Endringer i det gjennomsnittlige dagsbudsjettet får innvirkning på den månedlige kostnadsgrensen. Finn ut hvordan budsjettendringer trer i kraft

Dette skjer dersom totalkostnadene overskrider den daglige eller månedlige kostnadsgrensen

I sjeldne tilfeller kan totalkostnadene overskride kostnadsgrensen din, men du betaler aldri mer enn kostnadsgrensen. For at du skal skjønne hvordan dette fungerer, må du forstå forskjellen mellom totalkostnader og fakturerte kostnader.

• Totalkostnaden er kostnaden av alle klikkene og visningene du har oppnådd i kampanjen.
  • Den fakturerte kostnaden er det faktiske pengebeløpet du må betale, etter at det er gjort justeringer i kontoen din – blant annet på grunn av ugyldig aktivitet.

Selv om totalkostnaden kan være høyere enn den daglige eller månedlige kostnadsgrensen, må du aldri betale noe utover disse to grensene. Ved overskridelser dekker Google forskjellen. Finn ut hvordan du kan se daglige kostnader på kampanje- og kontonivå

Eksempel: overskridelse av den daglige kostnadsgrensen

Tenk deg at du har en kampanje med disse betingelsene:

• gjennomsnittlig dagsbudsjett = NOK 100
  • daglig kostnadsgrense = NOK 100 x 2 = NOK 200

Tenk deg så at kampanjen – på en dag der etterspørselen fra forbrukerne er svært høy – mottar klikk som totalt koster NOK 230, noe som er høyere enn den daglige kostnadsgrensen på NOK 200 angitt for denne kampanjen. Selv om vi har utformet systemene våre slik at de skal avslutte annonsevisningen så fort den daglige kostnadsgrensen på NOK 200 nås, kan det i sjeldne tilfeller forekomme at systemene ikke får registrert dette umiddelbart.

Du må imidlertid ikke betale dette beløpet. Den fakturerte kostnaden din, altså beløpet du er ansvarlig for å betale, overskrider aldri kostnadsgrensen. I dette tilfellet kommer den fakturerte kostnaden til å tilsvare den daglige kostnadsgrensen, som er NOK 200. Google dekker de resterende NOK 30.

Eksempel: overskridelse av den månedlige kostnadsgrensen

Tenk deg at du har en kampanje med disse betingelsene:

• gjennomsnittlig dagsbudsjett = NOK 100
  • Månedlig kostnadsgrense = NOK 100 x 30,4 = NOK 3040

Tenk deg så at kampanjen – i løpet av en måned der etterspørselen fra forbrukerne er svært høy – mottar klikk som totalt koster NOK 3100, noe som er høyere enn den månedlige kostnadsgrensen på NOK 3040 angitt for denne kampanjen. Selv om vi har utformet systemene våre slik at de skal avslutte annonsevisningen så fort grensen på NOK 3100 nås, kan det i sjeldne tilfeller forekomme at systemene ikke får registrert dette umiddelbart.

NOK 3100 er totalkostnaden påløpt i kampanjen – med andre ord kostnaden for alle klikkene eller visningene du har oppnådd med kampanjen.

Du må imidlertid ikke betale dette beløpet. Den fakturerte kostnaden din, altså beløpet du er ansvarlig for å betale, overskrider aldri kostnadsgrensen. I dette tilfellet er den fakturerte kostnaden omtrent lik den månedlige kostnadsgrensen, som er 3040 NOK. Google dekker de resterende 60 NOK.

Sjekk den fakturerte kostnaden og totalkostnaden

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

I sjeldne tilfeller kan du oppnå flere klikk og visninger enn forventet med kampanjene. Du betaler imidlertid aldri mer enn kostnadsgrensen.

Slik finner du ut om totalkostnaden for kampanjen er høyere enn den fakturerte kostnaden:

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Statistikk og rapporter-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Rapportredigereren.
  4. I «Forhåndsdefinerte rapporter (dimensjoner)»-rullegardinmenyen velger du Annet og deretter Fakturert kostnad.
  5. Nå ser du en rapport der totalkostnaden og den fakturerte kostnaden står oppført for hver kampanje.
    • Du regner ut forskjellen ved å trekke den fakturerte kostnaden fra totalkostnaden.
    • For å utføre flere slike utregninger samtidig klikker du på nedlastingsikonet Et bilde av nedlastingsikonet for Google Ads og Merchant Center øverst til høyre i rapporten og lagrer den som CSV-fil.

Som standard er dataene oppført per dag og sortert etter totalkostnad. Hvis du vil vurdere en bestemt datoperiode, kan du fjerne «Dag»-filteret og angi datoperioden i delen øverst til høyre ovenfor tabellen.

Linker til beslektet innhold