Budsjettoversikt

Med god kontroll på budsjettet kommer annonseringskostnadene aldri som noen overraskelse, og du kan få mest mulig ut av pengene du investerer i Google Ads. Dette krever imidlertid at du kjenner til de viktige budsjettkonseptene nedenfor, og at du forstår samspillet dem i mellom.

Budsjetter og kostnadsgrenser

Konsept Definisjon Fastsettes slik Eksempel
Gjennomsnittlig dagsbudsjett

Her fastsetter du det gjennomsnittlige beløpet du er villig til å bruke på hver enkelt annonsekampanje per dag i løpet av en måned.

Finn ut mer om gjennomsnittlige dagsbudsjetter

Dette beløpet oppgir du som gjennomsnittlig dagsbudsjett i UI-et. Du fastsetter et gjennomsnittlig dagsbudsjett på NOK 100.
Daglig kostnadsgrense

Dette er det høyeste beløpet du kan bli belastet med for en kampanje på en gitt dag.

Finn ut mer om kostnadsgrenser

Beregning: det gjennomsnittlige dagsbudsjettet multiplisert med 2 (i de fleste kampanjer). Hvis du har et gjennomsnittlig dagsbudsjett på NOK 100, er den daglige kostnadsgrensen på NOK 200.
Månedlig kostnadsgrense

Dette er det høyeste beløpet du kan bli belastet med for en kampanje i løpet av en gitt måned. Perioden beregnes slik:

• Første måned: kampanjens startdato til og med den siste dagen i måneden.
  • Påfølgende måneder: den første dagen i måneden til og med den siste dagen i måneden.

Finn ut mer om kostnadsgrenser

Beregning: det gjennomsnittlige dagsbudsjettet multiplisert med 30,4 (i de fleste kampanjer).

30,4 er det gjennomsnittlige antallet dager i en måned.

Hvis du har et gjennomsnittlig dagsbudsjett på NOK 100, har du en månedlig kostnadsgrense på NOK 3040.

Google optimaliserer forbruket ditt slik at du skal ha flere midler til rådighet på de dagene av måneden når du har høyere sannsynlighet for å oppnå klikk og konverteringer med kampanjen. Dette betyr at vi kanskje ikke når det gjennomsnittlige dagsbudsjettet ditt på enkelte dager, mens vi kan overskride det på andre dager. Du betaler imidlertid aldri mer enn den daglige kostnadsgrensen på en gitt dag eller mer enn den månedlige kostnadsgrensen i en gitt måned.

Diagramforklaring:  = $

Eksempel

Du kjører i gang en ny kampanje 1. mars og fastsetter NOK 100 som gjennomsnittlig dagsbudsjett. På grunn av en betydelig oppgang i antallet klikk på 11. mars når du et forbruk på NOK 150. Etterspørselen fra forbrukerne faller så 17. mars, og du bruker da bare NOK 80.

Selv om kostnadene kan svinge fra dag til dag som følge av den aktuelle etterspørselen, konkurransen fra andre annonsører samt andre faktorer, må du aldri ut med mer enn NOK 200 på en gitt dag eller mer enn NOK 3040 for hele mars måned.

Andre typer budsjetter

I tillegg til et gjennomsnittlig dagsbudsjett kan du også angi følgende:

• Et delt budsjett: Dette er nyttig hvis du vil fastsette et beløp som skal fordeles mellom flere annonsekampanjer. Finn ut mer om delte budsjetter
  • Et totalbudsjett for en kampanje (bare for videokampanjer): Bruk denne løsningen hvis du ser for deg en gitt sum du er villig til å bruke på kampanjen i sin helhet. Du betaler aldri mer enn beløpet du fastsetter. Finn ut mer om totalbudsjetter for kampanjer

Daglige kostnader

I sjeldne tilfeller kan totalkostnadene overskride kostnadsgrensene. Du blir imidlertid aldri belastet mer enn det du har satt som kostnadsgrense. For at du skal skjønne hvordan dette fungerer, må du forstå forskjellen mellom totalkostnader og fakturerte kostnader.

Konsept Definisjon Eksempel
Totalkostnad Dette er kostnaden av alle klikkene eller visningene du har oppnådd med kampanjen.

Tenk deg at det gjennomsnittlige dagsbudsjettet ditt er NOK 100. Da blir NOK 200 den daglige kostnadsgrensen din.

Tenk deg så at etterspørselen fra forbrukerne var så høy på en gitt dag at du fikk et uvanlig høyt antall klikk på annonsene dine.

Totalkostnadene ble da NOK 230, som tilsvarer verdien av alle de nevnte klikkene du fikk den dagen.

Fakturert kostnad

Dette er det faktiske pengebeløpet du må betale, etter at det er gjort justeringer i kontoen din – blant annet på grunn av ugyldig aktivitet.

Den fakturerte kostnaden overskrider aldri kostnadsgrensene.

Selv om totalkostnadene utgjorde NOK 230, går aldri den fakturerte kostnaden over NOK 200 (som er den daglige kostnadsgrensen).

Du må dermed ut med NOK 200, og Google dekker de resterende NOK 30.

Se daglige kostnader

Du kan se de daglige kostnadene som påløper i én eller flere av kampanjene dine – eller samlet i hele kontoen din – i «Fakturert kostnad»-rapporten. Finn ut hvordan du kan se daglige kostnader på kampanje- og kontonivå

I budsjettrapporten kan du se hvor mye det er forventet at du må ut med ved utgangen av måneden, samt hvordan tidligere endringer i det gjennomsnittlige dagsbudsjettet ditt har påvirket resultatene og kostnadsgrensene dine. Finn ut mer om budsjettrapporten.