Bruk relaterte videoer

Med relaterte videoer kan du forsterke budskapet i videoannonsen din og oppfordre seerne til å se på andre videoer på kanalen din. Relaterte videoer vises nedenfor den primære videoannonsen din når annonsen spilles av i YouTube-appen på mobilenheter. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan legge til relaterte videoer i videokampanjer.

Før du begynner

De relaterte videoene dine må ha «Offentlig» eller «Ikke-oppført» som tilgangsinnstilling. Finn ut hvordan du kan endre tilgangsinnstillingene for videoer.

Hvis du har behov for å endre innstillingene for de relaterte videoene dine, for eksempel titler eller miniatyrbilder, må du gjøre dette før du oppretter videokampanjen.

• Hvis du endrer tittelen på en hvilken som helst relatert video, blir ikke lenger noen av de relaterte videoene vist under den primære videoannonsen på YouTube. Hvis dette skjer, må du fjerne de relaterte videoene fra kampanjen og legge dem til på nytt.
  • Hvis du endrer andre innstillinger, for eksempel beskrivelser eller miniatyrbilder, tar Google automatisk en ny evaluering av de relaterte videoene, selv om videoene var godkjent før endringen.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Legg til relaterte videoer i nye videokampanjer

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen, og klikk så på Kampanjer.
  3. Klikk på plussknappen , og velg så Ny kampanje.
  4. Velg Produkt- og merkevarevurdering eller Merkevarebevissthet og rekkevidde. Du kan også opprette videokampanjer uten noe spesielt mål ved å bruke en budstrategi med CPV- eller mål-CPM-bud.
  5. Velg Video som kampanjetype.
    • Hvis du har «Produkt- og merkevarevurdering» som mål, velger du Generer avspillinger eller Annonsesekvens som undertype for kampanjen.
    • Hvis du har «Merkevarebevissthet og rekkevidde» som mål, velger du Videokampanje for rekkevidde eller Annonsesekvens som undertype for kampanjen.
  6. Vis «Relaterte videoer»-delen i kampanjeinnstillingene.
  7. Klikk på Relaterte videoer for å åpne redigeringsverktøyet.
  8. I «Relaterte videoer»-redigereren skriver du inn nettadressene til YouTube-videoene du ønsker å legge til.
    • Legg til minst to relaterte videoer (det maksimale antallet er fem videoer). Du kan ikke lagre listen over relaterte videoer før du har lagt til minst to videoer.
      An animation that shows how to set up related videos for YouTube ads.
  9. Klikk på Fortsett.
  10. Klikk på Lagre.

Endre listen over relaterte videoer i videokampanjer

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen, og klikk så på Kampanjer.
  3. Klikk på Legg til filter, og velg Video.
  4. Velg Innstillinger-ikonet i raden for kampanjen din.
  5. Vis «Relaterte videoer»-delen.
  6. Klikk på Relaterte videoer.
  7. Legg til relaterte videoer i eller fjern eventuelle slike videoer fra listen. Det kreves minst to videoer.
  8. Klikk på Avbryt hvis du vil forkaste endringene.
  9. Klikk på Lagre når du har gjort endringene.

Viktig

Vi gjennomgår relaterte videoer for å kontrollere at de er i tråd med Googles retningslinjer for annonsering og innfrir kravene til YouTube-annonser. Du kan sjekke godkjenningsstatusen for de relaterte videoene dine i «Relaterte videoer»-delen i kampanjeinnstillingene. Hvis statusen er «Ikke godkjent», må du redigere kampanjen og så fjerne eller korrigere videoene i listen.

Hvis du har behov for å endre innstillingene for de relaterte videoene dine, for eksempel titler eller miniatyrbilder, må du gjøre dette før du oppretter videokampanjen.

• Hvis du endrer tittelen på en hvilken som helst relatert video, blir ikke lenger noen av de relaterte videoene vist under den primære videoannonsen på YouTube. Hvis dette skjer, må du fjerne de relaterte videoene fra kampanjen og legge dem til på nytt.
    • Hvis du endrer andre innstillinger, for eksempel beskrivelser eller miniatyrbilder, tar Google automatisk en ny evaluering av de relaterte videoene, selv om videoene var godkjent før endringen.

Uansett hvilken endring du gjør, fortsetter kjøringen av den primære videoannonsen.

Se rapporter om relaterte videoer

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen, og klikk så på Kampanjer.
  3. Finn kampanjen som inneholder de relaterte videoene.
  4. Klikk på segmentikonet , og velg Klikktype på rullegardinmenyen.
  5. Rull ned til «Relaterte videoer»-raden i statistikktabellen for å gjennomgå beregningene for de relaterte videoene dine.

Link til beslektet innhold