Skapa och hantera Performance Max-kampanjer med Shopify, Woo, GoDaddy och BigCommerce

Alla befintliga smarta Shopping-kampanjer för fordon uppgraderas till Performance Max senast i september 2023. Det här ger dig ytterligare annonsutrymme och format för att nå nya kunder. Det går inte längre att skapa nya smarta Shopping-kampanjer i konton där alla kampanjer har uppgraderats. Läs om hur du skapar en Performance Max-kampanj.

Med hjälp av tredjepartsplattformar kan du snabbt och enkelt ställa in och spåra Performance Max-kampanjer. I den här artikeln beskriver vi hur du kopplar ditt Merchant Center-konto till fyra av våra partnerplattformar: Shopify, Woo, GoDaddy och BigCommerce.

Fördelar

• Enkel integrering: Spåra och uppdatera dina Performance Max-kampanjer och deras mål tillsammans med dina andra marknadsföringsverktyg.
  • Automatiska uppdateringar: Ändringar som du gör i dina Performance Max-kampanjer i Shopify, Woo, GoDaddy eller BigCommerce återspeglas automatiskt i ditt Google Ads-konto och tvärtom. Detta gäller även dina produktflöden.
  • Optimerade annonser: Få ut mesta möjliga av Googles Performance Max-kampanjer utan att lämna Shopify, Woo, GoDaddy eller BigCommerce.

Koppla ditt konto till Shopify

Innan du börjar

Innan du integrerar dina Performance Max-kampanjer med Shopify måste du ställa in Google & YouTube i Shopify.

Efter att du har slutfört det här steget länkas dina Merchant Center- och Shopify-konton. Informationen från Shopify-kontot skriver alltid över informationen i Merchant Center-kontot. Uppdateringar eller andra ändringar ska därför endast göras i Shopify-kontot.

När du har konfigurerat Google & YouTube i Shopify och ställt in fakturering i Google Ads kan du hantera och skapa nya Performance Max-kampanjer i Google Merchant Center.

Läs om hur du skapar en Performance Max-kampanj i Shopify.

Koppla ditt konto till Woo

Innan du börjar

Innan du integrerar dina Performance Max-kampanjer med Woo måste du installera och ställa in tillgången Google-uppgifter och Google Ads från Woo Marketplace.

Anvisningar

Så här skapar du en Performance Max-kampanj i Woo:

1. Öppna fliken Woo i administratörsöversikten för din webbplats.
  2. Gå till avsnittet Marketing i sidofältsmenyn.
  3. Välj Google Listings & Ads.
  4. Klicka på Start Listing Products.
  5. Följ anvisningarna för att koppla dina Google Merchant Center- och Google Ads-konton.
  6. Verifiera din webbplats och välj sedan dina målgrupper.
  7. Konfigurera dina moms- och fraktinställningar.
    • Ändringar i moms- och fraktinställningarna i Woo införs automatiskt i ditt Merchant Center-konto så fort du har gjort dem.
  8. Klicka på Add paid campaign för att koppla ditt Google Ads-konto, välja målgrupp, ange en daglig budget och din faktureringsinformation.

När din kampanj börjar visas kan du följa resultatet.

Koppla ditt konto till GoDaddy

Innan du börjar

Innan du integrerar dina Performance Max-kampanjer med GoDaddy måste du koppla dina marknadsplatser till Google Merchant Center och koppla till Google Ads.

Anvisningar

Så här skapar du en Performance Max-kampanj i GoDaddy:

1. Öppna din produktsida hos GoDaddy.
  2. Scrolla till Websites + Marketing och välj din webbplats eller butik.
  3. Välj Commerce > Marketplaces & Social i från din Dashboard.
  4. Öppna Google & YouTube och välj Hantera.
  5. Välj Enable Performance Max Campaigns.
  6. Följ stegen för att namnge din kampanj.
  7. Ange en daglig budget och aktivera försäljningsspårning.
  8. Kontrollera kampanjinformationen innan du klickar på Finish.

Koppla ditt konto till BigCommerce

Innan du börjar

För att kunna köra Google Ads på BigCommerce måste du installera appen Ads and Listings on Google och koppla din fysiska lokal. Om du inte använder BigCommerce ännu kan du börja här.

Anvisningar

Innan du kan koppla ditt Google Merchant Center-konto och börja skapa Performance Max-kampanjer i BigCommerce måste du installera Ads and Listings on Google och följa fem enkla steg:

1. Välj ditt skyltfönster på BigCommerce.
  2. Koppla till ditt Google-konto (bekräfta att Googles krav är uppfyllda).
  3. Koppla ditt Google Merchant Center-konto för att synkronisera dina produkter.
  4. Koppla ditt Google Ads-konto.
  5. Klicka på Campaigns > Create campaign för att ange din budget och skapa en Performance Max-kampanj.
Viktigt! Du måste slutföra onboardingstegen för att kampanjen ska kunna köras.