Om uteslutningar av data

Smart Bidding använder data om konverteringar och konverteringsvärde i Google Ads för att hjälpa dig att nå dina mål. Om du får problem med konverteringsspårning kan du använda uteslutningar av data för att minska effekten av dessa problem på Smart Bidding-resultatet.

Så fungerar det

Uteslutningar av data är ett avancerat verktyg som hjälper dig att informera din Smart Bidding-strategi om ett problem med konverteringsdata för att minska påverkan på resultatet.

Konverteringsproblem som kan påverka Smart Bidding inbegriper allt som orsakar felaktigt rapporterade konverteringar eller konverteringsvärden i Google Ads. Exempel:

• taggningsproblem
  • webbplatsavbrott
  • problem med dataimport
Exempel: Om en tagg oavsiktligt har tagits bort från din webbplats kanske Google Ads inte har spårat dina konverteringar. Du kan utesluta data som påverkas av den saknade taggen för att minimera effekten av denna plötsliga minskning av konverteringsrapporteringen på Smart Bidding. Observera att en uteslutning av data inte är en garanti för att kampanjerna inte påverkas av resultatvariationer.

Uteslutningar av data för Smart Bidding är tillgängligt för sök-, display-, Shopping- och Performance Max-kampanjer. Läs om hur du använder uteslutningar av data.

Tips! Läs om hur du använder uteslutning av data.

Anvisningar för att lägga till uteslutningar av data

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivningi avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Justeringar.
  4. Välj fliken Uteslutningar högst upp.
  5. Klicka på plusknappen för att lägga till en ny uteslutning av data.
  6. Skriv ett namn och en beskrivning vid Inställningar.
  7. Ange startdatum och starttid samt slutdatum och sluttid för data som du vill utesluta. Eftersom konverteringar kan attribueras till tidigare klick bör du välja ett datumintervall som tar hänsyn till den normala konverteringsfördröjningen.
  8. Välj kampanjer och enheter för justeringen vid Räckvidd. Du kan välja att utesluta enskilda kampanjer eller hela kontot.
  9. Välj vilka enheter som ska uteslutas. Till exempel kanske konverteringsproblemet bara påverkade konverteringsspårning på mobila enheter.
  10. Klicka på Spara.
  11. Uteslutningar av data kan påverka resultatet av dina budstrategier. Kontrollera att informationen är korrekt innan du skapar en uteslutning. Klicka på Skapa uteslutning av data.
  12. Uteslutningar av data kan tillämpas på MCC- eller underkontonivå. Start- och sluttiderna baseras på kontots tidszon.
Tips! När du tillämpar uteslutningar av data kan du ställa in kampanjbudgeten närmare de tidigare utgifterna under några konverteringscykler för att undvika att spendera mer än vad som känns bekvämt.

Viktigt att veta om uteslutningar av data

Uteslutningar av data kan endast användas med Smart Bidding-budstrategier baserade på konverteringar och konverteringsvärde. Följ våra rekommenderade metoder och tips nedan när du använder uteslutningar av data. Läs om hur du använder uteslutningar av data.

• Uteslutningar av data gäller för klick: Dina uteslutningar av data måste utesluta klick som kunde ha tillskrivits de berörda konverteringarna. När dessa klick utesluts, utesluts även tillhörande konverteringar.
  • Uteslutningar av data gäller de flesta kampanjtyper: Om du har tillämpat en uteslutning på hela kontot utesluts konverteringar för sök-, display-, Shopping- och Performance Max-kampanjer.
  • Uteslutningar av data stöds inte i hotellkampanjer.
  • Uteslutningar av data påverkar inte konverteringsrapportering: Uteslutningar av data påverkar endast data som används av Smart Bidding. De uteslutna konverteringarna visas fortfarande i dina rapporter.
  • Det kan ta upp till en vecka innan uteslutningar av data har bearbetats helt. Till dess föreslår vi att du justerar CPA- eller ROAS-målen för att uppnå önskat resultat och samtidigt se till att budgetar ställs in på acceptabla nivåer.
Obs! Vi rekommenderar i allmänhet inte att du använder återfyllning av data, inklusive i fall där det inträffade ett dataavbrott, eftersom det kan ha en direkt inverkan på dina budgivningsresultat för Sök och Shopping. Om uteslutning av data ställdes in under perioden kan du använda återfyllning för rapporteringsändamål, men inte förrän 14 dagar efter att uteslutningen av data tillämpades. I sådana fall rekommenderar vi starkt att du tar bort uteslutningen av data.