Om dataekskluderinger

I smart budgivning brukes data om konverteringer og konverteringsverdier i Google Ads for å bidra til at du når målene dine. Hvis du har problemer med konverteringssporingen, kan du bruke dataekskluderinger for å redusere innvirkningen disse problemene kan ha på resultatene for den smarte budgivningen.

Slik fungerer det

Dataekskluderinger er et avansert verktøy du kan bruke til å gi strategien din for smart budgivning informasjon om problemer med konverteringsdataene, slik at du kan redusere innvirkningen på resultatene.

Konverteringsproblemer som kan påvirke den smarte budgivningen, omfatter alt som fører til at konverteringer eller konverteringsverdier som rapporteres i Google Ads, er ukorrekte. Eksempel:

• Problemer med tagger
  • tjenesteavbrudd på nettstedet
  • problemer med dataimporteringen
Eksempel: Hvis en tag ble fjernet fra nettstedet ditt ved et uhell, er det mulig at Google Ads ikke har sporet konverteringene dine. Du kan ekskludere dataene som er berørt av den manglende taggen, for å minimere innvirkningen dette plutselige fallet i konverteringsrapporteringen kan ha på den smarte budgivningen. Merk at det ikke er noen garanti for at du unngår resultatsvingninger i kampanjene dine, selv om du ekskluderer data.

Dataekskluderinger for smart budgivning er tilgjengelig for søke-, banner-, Shopping- og Performance Max-kampanjer. Finn ut hvordan du bruker dataekskluderinger.

Dette bør du vite om dataekskluderinger

Dataekskluderinger kan bare brukes med konverteringer og konverteringsverdier basert på budstrategier som bruker smart budgivning. Ha de anbefalte fremgangsmåtene og viktige punktene nedenfor i bakhodet når du bruker dataekskluderinger. Finn ut hvordan du bruker dataekskluderinger.

• Dataekskluderinger gjelder klikk: Dataekskluderingene dine må ekskludere klikk som kunne ha hatt attribusjon fra de berørte konverteringene. Når disse klikkene blir ekskludert, ekskluderes også de tilhørende konverteringene.
  • Dataekskluderinger gjelder alle kampanjetyper: Hvis du har opprettet en ekskludering for hele kontoen, ekskluderes konverteringer for søke-, banner-, Shopping- og Performance Max-kampanjer.
  • Dataekskluderinger påvirker ikke konverteringsrapporteringen: Dataekskluderinger har bare innvirkning på dataene som brukes i smart budgivning. Du kan fortsatt se de ekskluderte konverteringene i rapporteringen.
  • Det kan ta opptil en uke å behandle dataekskluderinger. I mellomtiden anbefaler vi at du justerer CPA- eller ROAS-målene for å oppnå de ønskede resultatene, samtidig som du påser at budsjettene er satt til et akseptabelt nivå.
Merk: Hensikten med dataekskluderinger er å ta høyde for tjenesteavbrudd og andre alvorlige problemer. Hvis du bruker dem for ofte eller over for lang tid, kan dette ha negativ innvirkning på resultatene du oppnår med smart budgivning.

Linker til beslektet innhold