Over gegevensuitsluitingen

Slim bieden maakt gebruik van conversies en gegevens voor conversiewaarden in Google Ads zodat u uw doelen kunt bereiken. Als u problemen met Conversies bijhouden ondervindt, gebruikt u gegevensuitzonderingen om de impact van deze problemen op de prestaties van Slim bieden te verkleinen.

Hoe dit werkt

Gegevensuitzonderingen is een geavanceerde tool waarmee uw Slim bieden-strategie kan bepalen dat een probleem is met de conversiegegevens om zo de impact op de prestaties te beperken.

Tot conversieproblemen die van invloed kunnen zijn op Slim bieden, behoren alle problemen waardoor de gerapporteerde conversies of conversiewaarde in Google Ads onjuist zijn. Voorbeelden:

• Problemen met taggen
  • Website-uitval
  • Problemen met gegevens importeren
Voorbeeld: Als een tag per ongeluk van uw site is verwijderd, heeft Google Ads uw conversies mogelijk niet bijgehouden. U kunt de gegevens uitzonderen die worden beïnvloed door de ontbrekende tag om de impact op de prestaties die deze plotselinge daling in gerapporteerde conversies mogelijk heeft voor Slim bieden, te minimaliseren. Als u een gegevensuitzondering toepast, is dat geen garantie dat er geen schommelingen plaatsvinden in de prestaties van uw campagnes.

Gegevensuitzonderingen voor Slim bieden zijn beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk, display-campagnes, Shopping-campagnes en Performance Max-campagnes. Vind meer informatie over hoe u gegevensuitzonderingen gebruikt.

Tip: Vind meer informatie over hoe u gegevensuitzonderingen gebruikt.

Instructies om gegevensuitzonderingen toe te voegen

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Budgetten en biedingen.
  3. Klik op Aanpassingen.
  4. Selecteer bovenaan het tabblad Uitsluitingen.
  5. Klik op de plusknop om een nieuwe gegevensuitzondering toe te voegen.
  6. Vul een naam en beschrijving in naast Instellingen.
  7. Voer de startdatum- en begintijd, en de einddatum en eindtijd in van de gegevens die u wilt uitzonderen. Aangezien conversies kunnen worden toegeschreven aan klikken in het verleden, selecteert u een periode waarin rekening wordt gehouden met de gemiddelde conversievertraging.
  8. Selecteer de campagnes en apparaten voor deze aanpassing naast Bereik. Selecteer afzonderlijke campagnes die u wilt uitzonderen of het hele account.
  9. Selecteer de apparaten die u wilt uitsluiten. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat het conversieprobleem alleen gevolgen had voor mobiele tracking.
  10. Klik op Opslaan.
  11. Gegevensuitsluitingen kunnen de prestaties van uw biedstrategieën beïnvloeden. Bevestig voordat u een uitsluiting maakt of alle informatie juist is. Klik op Gegevensuitzondering maken.
  12. Gegevensuitzonderingen past u toe op Mijn Klantencentrum- of subaccountniveau. De begin- en eindtijd zijn gebaseerd op de tijdzone van het account.
Tip: Als u gegevensuitzonderingen toepast, stelt u uw campagnebudget gedurende een paar conversiecycli dichter bij de historische uitgaven in om te voorkomen dat u meer uitgeeft dan u prettig vindt.

Belangrijk om te weten over gegevensuitzonderingen

U kunt gegevensuitzonderingen alleen gebruiken voor conversies en conversiewaarde op basis van Slim bieden. Houd rekening met de hieronder genoemde best practices en belangrijke punten als u gegevensuitzonderingen gebruikt. Vind meer informatie over hoe u gegevensuitzonderingen gebruikt.

• Gegevensuitzonderingen zijn van toepassing op klikken: Uw gegevensuitzonderingen moeten klikken uitzonderen waaraan de betreffende conversies zouden kunnen zijn toegeschreven. Als u die klikken uitzondert, zondert u de bijbehorende conversies ook uit.
  • Gegevensuitzonderingen zijn van toepassing op de meeste campagnetypen: als u een uitzondering voor het hele account heeft toegepast, worden conversies voor campagnes in het zoeknetwerk, display-campagnes, Shopping-campagnes en Performance Max-campagnes uitgesloten.
  • Gegevensuitzonderingen worden niet ondersteund in hotelcampagnes.
  • Gegevensuitzonderingen hebben geen invloed op conversierapportage: Gegevensuitzonderingen zijn alleen van invloed op de gegevens die Slim bieden gebruikt. Deze uitgesloten conversies staan nog steeds in uw rapporten.
  • Het kan een week duren voordat gegevensuitzonderingen voor 100% zijn verwerkt. In de tussentijd raden we u aan CPA- of ROAS-doelen aan te passen om de gewenste prestaties te behalen en te zorgen dat de budgetten op acceptabele niveaus blijven.
Opmerking: Over het algemeen raden we niet aan gegevens aan te vullen, ook niet als er een gegevensuitval was. Dit kan namelijk een directe impact hebben op uw prestaties voor bieden in het zoeknetwerk en Shopping-biedingen. In gevallen waarin gegevensuitzondering is ingesteld tijdens de periode, is aanvulling mogelijk voor rapportagedoeleinden, maar pas nadat 14 dagen zijn gewacht nadat de gegevensuitzondering is toegepast. In dit geval raden we u ten zeerste af de gegevensuitzondering te verwijderen.