Datan poissulkemiset

Smart Bidding pyrkii saavuttamaan tavoitteesi Google Adsin konversioita ja konversioarvoja koskevan datan avulla. Jos konversioseurannassa on ongelmia, voit käyttää datan poissulkemisia vähentääksesi ongelmien vaikutusta Smart Biddingin tuloksiin.

Näin se toimii

Datan poissulkemiset ovat kätevä työkalu, jonka avulla voit kertoa Smart Bidding ‐strategialle konversiodataan liittyvästä ongelmasta ja näin pienentää ongelman vaikutusta tuloksiin.

Smart Biddingiin voivat vaikuttaa kaikki sellaiset konversioihin liittyvät ongelmat, jotka aiheuttavat virheitä konversioihin tai konversioarvoon Google Adsissa, esimerkiksi

• taggausongelmat
  • sivuston käyttökatkokset
  • datan tuontiin liittyvät ongelmat.
Esimerkki: Jos tagi on vahingossa poistettu sivustoltasi, Google Ads ei ehkä ole seurannut konversioitasi. Voit sulkea pois datan, johon puuttuva tagi vaikuttaa. Näin voit minimoida vaikutuksen, joka raportoidun konversiomäärän äkillisellä laskulla voi olla Smart Biddingin tuloksiin. Huomaa, että datan poissulkeminen ei takaa, ettei kampanjatuloksissa esiintyisi vaihtelua.

Datan poissulkeminen Smart Biddingistä on käytettävissä Haku-, Display-, Shopping- ja Maksimitulokset-kampanjoissa. Lue lisää datan poissulkemisten käyttämisestä.

Näin lisäät datan poissulkemisia

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä työkalukuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Budjetit ja hintatarjoukset ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Muokkaukset.
  4. Valitse yläreunasta "Poissulkemiset".
  5. Aloita uuden poissulkemisen lisääminen klikkaamalla pluspainiketta .
  6. Lisää Asetukset-kohdan viereen nimi ja kuvaus.
  7. Lisää sen aikavälin alkamispäivä ja ‑aika sekä päättymispäivä ja ‑aika, jolta haluat sulkea datan pois. Koska konversiot voidaan laskea aiemmin toteutuneiden klikkausten ansioksi, valitse aikaväli, joka kattaa tyypillisen konversioviiveen.
  8. Valitse tälle muokkaukselle kampanja ja laitteet Laajuus-kohdan vierestä. Voit valita poissuljettavaksi yksittäisiä kampanjoita tai koko tilin.
  9. Valitse poissuljettavat laitteet. Konversio-ongelma saattaa vaikuttaa esimerkiksi pelkästään mobiiliseurantaan.
  10. Klikkaa Tallenna.
  11. Datan poissulkemiset saattavat vaikuttaa hintatarjousstrategioidesi toimintaan. Varmista ennen poissulkemisen luomista, että tiedot ovat oikein. Klikkaa Luo datan poissulkeminen.
  12. Datan poissulkemisia voi ottaa käyttöön Oma asiakaskeskus ‑tilin tai alatilin tasolla. Alkamis- ja päättymisajat ovat tilin aikavyöhykkeen mukaisia.
Vinkki: Kun otat käyttöön datan poissulkemisia, voit asettaa kampanjabudjetin lähemmäs aiempia kuluja muutaman konversiosyklin ajaksi, jotta kulut pysyvät halutulla tasolla.

Hyvä tietää datan poissulkemisista

Datan poissulkemisia voi käyttää ainoastaan konversioihin ja konversioarvoon perustuvissa Smart Bidding ‑strategioissa. Pidä alla olevat parhaat käytännöt ja tärkeät seikat mielessä, kun käytät datan poissulkemisia. Lue lisää datan poissulkemisten käyttämisestä.

• Datan poissulkemiset koskevat klikkauksia: Datan poissulkemisilla on suljettava pois klikkaukset, joille olisi voitu kirjata niitä konversioita, joihin ongelma on vaikuttanut. Kun tällaiset klikkaukset on suljettu pois, myös niihin liittyvät konversiot suljetaan pois.
  • Datan poissulkemiset koskevat useimpia kampanjatyyppejä: Jos olet ottanut poissulkemisen käyttöön koko tilillä, Haku-, Display-, Shopping- ja Maksimitulokset-kampanjoiden konversiot suljetaan pois.
  • Datan poissulkemisia ei tueta Hotellikampanjoissa.
  • Datan poissulkemiset eivät vaikuta konversioraportointiin: Datan poissulkemiset vaikuttavat vain Smart Biddingin käyttämään dataan. Poissuljetut konversiot näkyvät siis edelleen raporteissasi.
  • Datan poissulkemisten käsittelyyn voi mennä viikko. Sillä aikaa sinun kannattaa muuttaa CPA- tai ROAS-tavoitteita niin, että voit saavuttaa haluamasi tulokset, ja varmistaa budjettien olevan sopivalla tasolla.
Huom. Emme suosittele täydentämään dataa edes silloin, kun datassa on puutteita, sillä se voi vaikuttaa suoraan Haku- ja Shopping-kampanjoidesi hintatarjoustuloksiin. Jos olet sulkenut pois sellaisen aikavälin datan, jossa on puutteita, täydennyksen voi tehdä raportointia varten mutta vasta 14 päivää sen jälkeen, kun datan poissulkeminen on otettu käyttöön. Tässä tapauksessa emme suosittele poistamaan datan poissulkemista.