Om dataekskluderinger

Smart Bidding bruger konverteringer og konverteringsværdidata i Google Ads til at hjælpe dig med at nå dine mål. Hvis du har problemer med konverteringssporing, kan du bruge dataekskluderinger til at reducere den indvirkning, som disse problemer kan have på Smart Bidding-effektiviteten.

Sådan fungerer det

Dataekskluderinger er et avanceret værktøj, der hjælper dig med at informere din Smart Bidding-strategi om et problem med konverteringsdata, så du kan reducere effektiviteten.

Konverteringsproblemer, der kan påvirke Smart Bidding, omfatter alt, der forårsager, at rapporterede konverteringsdata eller konverteringsværdidata i Google Ads er forkerte. Eksempel:

• Problemer med tagging
  • Websitenedbrud
  • Problemer med dataimport
Eksempel: Hvis et tag ved en fejl er blevet fjernet fra dit website, har Google Ads muligvis ikke sporet dine konverteringer. Du kan ekskludere de data, der påvirkes af det manglende tag, for at minimere den effektivitetseffekt, som dette pludselige fald i konverteringsrapporteringen kan have på Smart Bidding. Bemærk! Anvendelse af en dataekskludering er ikke en garanti for, at dine kampagner ikke vil opleve udsving i effektiviteten.

Dataekskluderinger for Smart Bidding er tilgængelige for søge-, display- og Shopping-kampagner samt Performance Max-kampagner. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger dataekskluderinger.

Tip! Få flere oplysninger om, hvordan du bruger dataekskluderinger.

Sådan tilføjer du dataekskluderinger

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Budgetter og budgivning i sektionsmenuen.
  3. Klik på Justeringer.
  4. Vælg fanen Ekskluderinger øverst.
  5. Klik på plusknappen for at tilføje en ny dataekskludering.
  6. Angiv et navn og en beskrivelse ud for "Indstillinger".
  7. Angiv startdato og tidspunkt og slutdato og tidspunkt for de data, du vil ekskludere. Da konverteringer kan tilskrives tidligere klik, bør du vælge et datointerval, der tager højde for den normale konverteringsforsinkelse.
  8. Vælg kampagner og enheder for denne justering ud for "Omfang". Du kan vælge individuelle kampagner, der skal ekskluderes, eller hele kontoen.
  9. Vælg enheder, der skal ekskluderes. Konverteringsproblemet kan f.eks. kun have påvirket mobilsporing.
  10. Klik på Gem.
  11. Dataekskluderinger kan indvirke på dine budstrategiers effektivitet. Kontrollér, at oplysningerne er korrekte, inden du opretter en ekskludering. Klik på Opret dataekskludering.
  12. Dataekskluderinger kan anvendes på MCC- eller underkontoniveau. Start- og sluttidspunktet er baseret på kontoens tidszone.
Tip! Når du anvender dataekskluderinger, kan du vælge at justere dit kampagnebudget i henhold til det historiske forbrug i et par konverteringscyklusser for at undgå at bruge mere, end du er tryg ved.

Værd at vide om dataekskluderinger

Dataekskluderinger kan kun bruges med konverteringer og konverteringsværdibaserede Smart Bidding-strategier. Hav altid de bedste praksisser herunder og vigtige punkter i baghovedet, når du bruger dataekskluderinger. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger dataekskluderinger.

• Dataekskluderinger anvendes på klik: Dine dataekskluderinger skal ekskludere klik, der kunne have fået tilskrevet de berørte konverteringer. Når disse klik ekskluderes, ekskluderes de tilknyttede konverteringer også.
  • Dataeksklusioner gælder for de fleste kampagnetyper: Hvis du har anvendt en ekskludering på hele kontoen, ekskluderes konverteringer for kampagner på Søgenetværket, Displaynetværket, Shopping-netværket og Performance Max-kampagner.
  • Dataekskluderinger understøttes ikke i hotelkampagner.
  • Dataekskluderinger påvirker ikke konverteringsrapportering: Dataekskluderinger påvirker kun de data, som Smart Bidding bruger. Du kan stadig finde disse ekskluderede konverteringer i dine rapporter.
  • Der kan gå op til en uge, før dataekskluderinger er færdigbehandlet. I mellemtiden foreslår vi, at du justerer CPA- eller ROAS-målene for at opnå den ønskede effektivitet, samtidig med at du sikrer dig, at budgetterne er indstillet til et acceptabelt niveau.
Bemærk! Vi anbefaler generelt ikke at udfylde data, heller ikke i tilfælde af dataafbrydelse, da dette kan have direkte indvirkning på din budgivningseffektivitet på Søgning og Shopping. I tilfælde, hvor dataekskludering blev angivet i perioden, er udfyldning mulig for rapporteringsformål, men kun efter 14 dage efter, at dataekskluderingen blev anvendt. I dette tilfælde fraråder vi på det kraftigste, at du fjerner dataekskluderingen.