Veiledning for smart budgivning i bannerkampanjer

Anbefalte fremgangsmåter for markedsføringsinnhold i bannerkampanjer med smart budgivning

Sørg for at reklamene du viser, er skreddersydd etter målgruppen din, og unngå å erstatte alle reklamene i en annonsegruppe mens kampanjen ruller og går.

Hvis du har behov for å endre eller erstatte reklamer, kan du forvente deg midlertidige resultatsvingninger frem til det foreligger tilstrekkelig med resultathistorikk om de nye annonsene. Resultatene går bare tilbake til det tidligere nivået dersom du oppnår tilsvarende klikk- og konverteringsfrekvens med de nye annonsene. Du kan komme til å oppnå ulike resultater med de nye kontra de gamle annonsene, noe som kan påvirke kampanjens rekkevidde.

Årsaker til at kampanjeresultatene kan svinge hvis du endrer eller erstatter reklamer

• Innstillingene for annonserotasjon påvirker hvilke reklamer som kan inngå i auksjoner.
  • Nye annonser har ikke resultathistorikk som kan brukes som utgangspunkt for å se forventet klikk- og konverteringsfrekvens, og dermed foreligger det færre data når Googles automatiske budstrategier skal treffe budbeslutninger.
  • Når vi skal fastslå hvor høyt budet på en bestemt reklame skal være, evaluerer vi ulike faktorer (f.eks. enhet, historisk klikk- og konverteringsfrekvens osv.).

Tips om hvordan du kan minimere resultatsvingninger

• Hvis du bruker elementbaserte reklamer, kan du gradvis introdusere nye elementer i stedet for å sette alle de eksisterende elementene på pause samtidig. Resultatloggen for elementbaserte reklamer er knyttet til både de enkelte innholdselementene og annonsegruppen i sin helhet. Du risikerer betydelige inntektstap dersom du fjerner alle elementene.
  • Hvis du bruker statiske bildeannonser (f.eks .annonser med JPEG- eller PNG-bildefiler), kan du erstatte én annonse (per annonsestørrelse) om gangen og sette den annonsen i annonsegruppen du oppnår de svakeste resultatene med, på pause. Ikke slett annonser hvis du har tenkt å kjøre dem igjen på et senere tidspunkt.
  • Du bør gjenoppta kjøringen av reklamer du har satt på pause, heller enn å måtte laste dem opp på nytt. Vi kan bruke den gamle loggen som utgangspunkt når de skal kjøres igjen.
  • Husk at hvis du bruker tredjeparts visningsverktøy med annonsene dine, begrenser du hvilke data Google kan se og optimalisere på bakgrunn av.
  • Følg alle de anbefalte fremgangsmåtene for bannerkampanjer.
  • Bruk maksimer antall konverteringer i stedet for mål-CPA eller mål-ROAS hvis du ukentlig erstatter alle reklamene i den aktuelle annonsegruppen.
  • Ikke sett alle reklameelementene i en annonsegruppe på pause samtidig. Dette fører til resultatsvingninger. Hvis du må sette reklameelementer på pause, kan du øke budene med 20 %.
  • Ikke reduser budene samtidig som du legger til nye reklameelementer i en annonsegruppe. Husk at resultatene du oppnår med den aktuelle reklamen, påvirker rekkevidden. Hvis du legger til nye annonser eller elementer som du oppnår lavere klikk- eller konverteringsfrekvens med, kan det resultere i mindre trafikk og færre konverteringer.