Vejledning i brug af Smart Bidding til displaykampagner

Optimale løsninger med hensyn til annoncemateriale til displaykampagner, hvor der bruges Smart Bidding

Sørg for, at dit annoncemateriale er skræddersyet til din målgruppe, og lad være med at erstatte alt annoncemateriale i en annoncegruppe midt i en kampagnes løbetid.

Hvis det er nødvendigt at redigere annoncemateriale, kan du forvente en midlertidig ændring af effektiviteten, mens der indsamles effektivitetshistorik for dine nye annoncer, og effektiviteten kommer kun tilbage på det forrige niveau, hvis annoncerne er lige så effektive med hensyn til klikrate og konverteringsrate. De nye annoncer er ikke nødvendigvis lige så effektive som de aktuelle annoncer, og det kan indvirke på kampagnens rækkevidde.

Årsager til, at ændringer af annoncemateriale kan indvirke på en kampagnes effektivitet

• Indstillingerne for annoncerotation har betydning for, hvilke annoncematerialefiler der deltager i auktionen.
  • Der er ikke tilstrækkelig effektivitetshistorik for nye annoncer til, at den forventede klikrate og konverteringsrate kan fastslås, og Googles automatiske budstrategier har derfor færre data at træffe en budgivningsbeslutning ud fra.
  • Når vi skal afgøre, hvor meget der skal bydes for en bestemt annoncematerialefil, tager vi højde for forskellige faktorer (f.eks. historisk klikrate, konverteringsrate, enhed osv.).

Tips til minimering af udsving i effektiviteten

• Hvis du bruger aktivbaseret annoncemateriale, skal du inkorporere nye aktiver gradvist og undlade at sætte alle de aktuelle aktiver på pause på én gang. Effektivitetshistorikken for aktivbaseret annoncemateriale er knyttet til både de enkelte aktiver og hele annoncegruppen, og hvis du fjerner alle aktiver, kan det medføre en væsentlig reduktion af effektivitetshistorikken.
  • Hvis du bruger statiske billedannoncer (f.eks. annoncer, hvor der bruges .jpeg- eller .png-billedfiler), skal du udskifte én annonce (pr. annoncestørrelse) ad gangen og sætte den mindst effektiv annonce i annoncegruppen på pause. Du bør ikke slette annoncer, hvis du har tænkt dig at bruge dem igen.
  • Genoptag visningen af annoncemateriale, der er sat på pause, i stedet for at uploade det samme annoncemateriale igen. Det gør processen hurtigere, i og med at vi kan bruge den allerede registrerede historik.
  • Husk! Hvis du bruger visningsværktøjer fra tredjepart til dine annoncer, begrænser du det antal data, som Google kan registrere og bruge som udgangspunkt for optimering.
  • Følg alle de optimale løsninger vedrørende annoncemateriale til displaykampagner.
  • Brug "Maksimér antal konverteringer" i stedet for mål-CPA eller mål-ROAS, hvis du udskifter alt annoncemateriale i en annoncegruppe hver uge.
  • Lad være med at sætte alle aktiver til annoncemateriale i en annoncegruppe på pause på én gang, da det medfører udsving i effektiviteten. Hvis du er nødt til at sætte dine aktiver til annoncemateriale på pause, bør du hæve buddene med 20 %.
  • Lad være med at sænke bud, samtidigt med at du tilføjer nye aktiver til annoncemateriale i en annoncegruppe. Husk! Dit annoncemateriales effektivitet har betydning for din kampagnes rækkevidde. Hvis du tilføjer nye annoncer eller aktiver, der genererer en lavere klikrate eller konverteringsrate, kan det medføre mindre trafik og færre konverteringer.