Veiledning for smart budgivning i bannerkampanjer

Administrer strategier for smart budgivning i bannerkampanjer

Når du har slått på smart budgivning og ser at du nærmer deg målene du har satt deg, etter den innledende perioden på to uker, er det svært lite kampanjeadministrering som kreves.

Hvis du gjør store endringer i kampanjer, kan det føre til svingninger i resultatene ettersom algoritmen må tilvenne seg de nye innstillingene. Disse endringene omfatter (men er ikke begrenset til) budøkninger, nye reklamer samt oppdateringer av målretting og målgruppelister.

Eksempel

Hvis du akkurat har valgt å bruke automatisk målretting og dermed er kvalifisert for et betydelig antall nye visninger (som den smarte budgivningen ikke har historiske data om), kan resultatene svinge på kort sikt. Hvis du har behov for å gjøre omfattende endringer i en bannerkampanje der du nå bruker smart budgivning, bør du gjøre alle disse endringene samtidig, så opplæringsfasen blir så kort som mulig. I statuskolonnen kan du sjekke hvorvidt algoritmen fremdeles er i opplæringsfasen hva innstillingene dine gjelder.

Virkningen budendringer har på kampanjen

• Hvis du har behov for å optimalisere kampanjen, kan du øke eller redusere budene dine med 20 % og vente til en uke har gått, før du gjør nye endringer. Mindre, uregelmessige endringer i mål-CPA- eller mål-ROAS-budet kommer trolig ikke til å føre til merkbare problemer. Hvis du har et svært høyt antall konverteringer i en annonsegruppe (f.eks. over 1000 visninger per dag), kan du gjøre endringer oftere.
  • Midlertidige resultatfall er normalt. Algoritmen tilegner seg kunnskap over tid og justerer bud for å kompensere for dårlige resultater. Hvis du senker mål-CPA-verdien eller øker mål-ROAS-verdien, kan det få betydelig negativ innvirkning på volum og resultater.

Virkningen av endringer i en bannerkampanje der du bruker smart budgivning

Konverteringsforsinkelser

Det kan gå opptil flere uker fra enkelte brukere ser en annonse til de konverterer. Annonsører betaler CPC-verdien nesten umiddelbart, men konverteringer for disse klikkene rapporteres basert på konverteringsvinduet som er angitt. På grunn av dette kan veldig nylige resultater virke svake, men de blir bedre over tid etter som flere brukere konverterer, og de aktuelle konverteringene tilskrives den dagen da klikket forekom. Du kan fastsette den gjennomsnittlige konverteringsforsinkelsen ved å sjekke dataene i nettanalysene dine. Finn ut mer om rapportering av data om konverteringsforsinkelser.

• Du bør ta høyde for konverteringsforsinkelser når du skal fastsette konverteringsvinduet ditt, så du vet du får registrert alle konverteringer. Hvis du fastsetter et kortere konverteringsvindu, kan du oppnå gode resultater raskere og redusere tiden det tar den smarte budgivningen å tilegne seg kunnskap, men da oppnår du ikke den totale effekten av annonseringen din.
  • Hvis du har en konverteringsforsinkelse som er på over sju dager, blir det vanskeligere å anslå konverteringsfrekvensen, som har mye å si for om du presist når mål-CPA- eller mål-ROAS-verdien du har angitt. Vi kommer til å vente til de aller fleste av konverteringene dine er registrert, før vi avgjør hvorvidt anslagene våre var presise. I klartekst betyr dette at resultatene kan være ustabile frem det er registrert tilstrekkelig med konverteringsdata.
  • Hvis du har et begrenset budsjett, og resultatene dine er under mål-CPA- eller mål-ROAS-verdien du har angitt, kan du bruke maksimer antall konverteringer eller øke budsjettet frem til kampanjen ikke lenger er begrenset av budsjettet. Budsjettbegrensninger kan påvirke resultatene negativt ettersom kampanjen ikke får deltatt i auksjoner som sannsynligvis fører til konverteringer.