Bruk dataekskluderinger når tjenesteavbrudd fører til manglende konverteringsdata

I smart budgivning brukes data om konverteringer og konverteringsverdier i Google Ads for å bidra til at du når målene dine. Hvis du har problemer med konverteringssporingen, kan du bruke dataekskluderinger for å redusere innvirkningen disse problemene kan ha på resultatene for den smarte budgivningen.

Merk: Dataekskluderinger som er opprettet for tidligere datoer, aktiveres vanligvis av den smarte budgivningen innen en uke. Siden den smarte budgivningen kanskje bruker feil konverteringsdata uken etter en dataekskluderingshendelse, anbefaler vi at du justerer mål og/eller budsjetter etter behov. Se mer om dette i de anbefalte fremgangsmåtene nedenfor.

Finn ut mer om dataekskluderinger.

Anbefalte fremgangsmåter for bruk av dataekskluderinger

Du oppnår best resultater ved å gjennomgå veiledningen nedenfor når du skal aktivere dataekskluderinger. Ved å aktivere dataekskluderinger kan du redusere resultatsvingninger knyttet til dårlige konverteringsdata, men du kan likevel forvente noen resultatsvingninger.

• Aktiver dataekskluderinger så raskt som mulig når du oppdager problemer med konverteringsdata.
  • Dataekskluderinger aktiveres vanligvis i den smarte budgivningen innen en uke. Når du har aktivert en dataekskludering, foreslår vi at du justerer CPA-/ROAS-målene dine, så du oppnår ønsket resultat, og at du samtidig påser at budsjettene er satt til et akseptabelt nivå.
  • De valgte ekskluderingsdatoene gjelder klikk, så påse at du tar høyde for konverteringsforsinkelsen og ekskluderer eventuelle dager med klikk som kan ha blitt påvirket. Vi anbefaler at du ekskluderer 90 % av klikkene forbundet med berørte konverteringsdata.
Eksempel: Hvis det oppsto et problem med dataopplastingen mellom 15. oktober og 18. oktober og konverteringsforsinkelsen er på fem dager, må du aktivere ekskluderingen så raskt som mulig, inkludert eventuelle dager med berørte klikk. I dette tilfellet ekskluderer du perioden 10. oktober til 18. oktober.
  • Dataekskluderinger skal ikke aktiveres ofte eller over lengre perioder. Hvis du gjør dette, kan dette ha negativ innvirkning på resultatene du oppnår med den smarte budgivningen.
  • Dataekskluderinger er bare beregnet på problemer med konverteringssporing. Vi fraråder deg å ekskludere perioder med uregelmessige resultater, for eksempel kampanjeperioder. Hvis du forventer store endringer i konverteringsfrekvensen, bør du vurdere å aktivere en sesongjustering.
  • Dataekskluderinger som aktiveres på fremtidige datoer, for eksempel ved planlagt vedlikehold av nettstedet, trer vanligvis i kraft umiddelbart.
  • Ikke fjern dataekskluderinger etter at de er aktivert. Annonsører ønsker kanskje å etterfylle presise konverteringsdata av hensyn til sine egne rapporteringsbehov, men vi fraråder likevel at dataekskluderinger fjernes, da det kan føre til uønskede resultatsvingninger. Annonsører bør vente i 14 dager før de etterfyller data.

Vi anbefaler dataekskluderinger ved tjenesteavbrudd knyttet til konverteringsdata, for eksempel ved problemer med konverteringssporingen eller opplastingen av konverteringer. Her er noen eksempler på tilfeller der du bør bruke dataekskluderinger:

• Konverteringssporingen fungerer ikke i en gitt periode.
  • En konverteringstag er feilplassert på nettstedet, noe som fører til unøyaktig telling av konverteringer.
  • Du får midlertidig ikke lastet opp data om konverteringer utenfor nettet.

Vi fraråder som regel etterfylling av data, også etter dataavbrudd, siden dette kan ha direkte innvirkning på resultatene fra søke- og Shopping-budgivning. I tilfeller der det blir angitt en dataekskludering i denne perioden, er etterfylling mulig i rapporteringsøyemed, men først 14 dager etter at dataekskluderingen ble aktivert. I så fall fraråder vi på det sterkeste å fjerne dataekskluderingen.

Merk: Hvis du har hatt problemer knyttet til konverteringer og har tatt i bruk dataekskluderinger, kan budene og forbruket fortsatt falle i en kort periode. Du kan redusere ROAS-verdien for å øke budene og forbruket. Når dataekskluderingen trer i kraft fullstendig, blir imidlertid budene raskt justert til et optimalt nivå, og da bør du justere ROAS-målene til ønsket nivå for å unngå overforbruk.

Linker til relatert innhold