Gegevensuitzonderingen gebruiken als er door uitval conversiegegevens ontbreken

Slim bieden maakt gebruik van conversies en gegevens voor conversiewaarden in Google Ads zodat u uw doelen kunt bereiken. Als u problemen met Conversies bijhouden ondervindt, gebruikt u gegevensuitzonderingen om de impact van deze problemen op de prestaties van Slim bieden te verkleinen.

Opmerking: Gegevensuitzonderingen die zijn gemaakt voor datums in het verleden treden meestal binnen een week in werking bij Slim bieden. Slim bieden gebruikt in de week na een gebeurtenis van het type gegevensuitzondering mogelijk onjuiste conversiegegevens. Daarom raden we u aan de doelen en budgetten of een combinatie van beide aan te passen. Lees de best practices hieronder voor meer informatie.

Meer informatie over gegevensuitzonderingen

Best practices voor het gebruik van gegevensuitzonderingen

Neem voor optimale resultaten de richtlijnen hieronder door als u gegevensuitzonderingen toepast. Met gegevensuitzonderingen beperkt u weliswaar prestatieschommelingen die ontstaan door slechte conversiegegevens, maar toch kunt u nog enkele prestatieschommelingen verwachten.

• Pas gegevensuitzonderingen zo snel mogelijk toe na het moment dat u heeft vastgesteld dat er een probleem is met conversiegegevens.
  • Gegevensuitzonderingen treden meestal binnen een week in werking bij Slim bieden. Nadat u een gegevensuitzondering heeft toegepast, raden we aan uw CPA- of ROAS-doelen aan te passen om de gewenste prestaties te behalen en te zorgen dat de budgetten op acceptabele niveaus blijven.
  • De geselecteerde uitzonderingsdatums zijn van toepassing op klikken. Houd dus rekening met uw conversievertraging en zonder alle dagen met klikken uit die daar last van kunnen hebben gehad. We raden u aan 90% van de klikken die zijn gekoppeld aan de getroffen conversiegegevens uit te zonderen.
Voorbeeld: Als er tussen 15 en 18 oktober een probleem was met gegevens uploaden en de conversievertraging 5 dagen is, past u de uitzondering zo snel mogelijk toe, inclusief de dagen dat dit het aantal klikken heeft beïnvloed. In dit geval zondert u de periode tussen 10 en 18 oktober uit.
  • Gegevensuitzonderingen zijn niet bedoeld om vaak of voor langere perioden te gebruiken. Als u ze wel op die manier gebruikt, kan dat negatieve gevolgen hebben voor de prestaties van Slim bieden.
  • Gegevensuitzonderingen zijn alleen bedoeld voor problemen met conversies bijhouden. We bevelen ze niet aan om onregelmatige prestatieperioden, zoals een promotieperiode, uit te zonderen. Gebruik een seizoensgebonden aanpassing als u grote veranderingen verwacht in het conversiepercentage.
  • Gegevensuitzonderingen die u toepast op toekomstige datums, zoals voor gepland site-onderhoud, treden meestal direct in werking.
  • Verwijder een gegevensuitzondering niet nadat die is toegepast. Adverteerders willen hun rapporten misschien aanvullen met de juiste conversiegegevens, maar we raden u af gegevensuitzonderingen te verwijderen omdat dit tot ongewenste prestatieschommelingen kan leiden. Adverteerders moeten 14 dagen wachten voordat ze gegevens aanvullen.

Gegevensuitzonderingen worden aanbevolen voor een uitval van conversiegegevens, waaronder problemen met Conversies bijhouden of conversie-uploads. Voorbeelden van gevallen waarin gegevensuitzonderingen van toepassing zijn:

• Conversies bijhouden werkt niet gedurende een bepaalde periode.
  • Onjuist geplaatste conversietag op een website die heeft geleid tot onjuiste conversieaantallen.
  • Offline conversiegegevens kunnen tijdelijk niet worden geüpload.

We raden over het algemeen niet aan om gegevens aan te vullen, ook niet als er een gegevensuitval was, omdat dit een directe impact kan hebben op de prestaties van uw biedingen in het zoeknetwerk en Shopping-biedingen. In gevallen waarin gegevensuitzondering is ingesteld tijdens de periode, is aanvulling mogelijk voor rapportagedoeleinden, maar pas nadat 14 dagen zijn gewacht nadat de gegevensuitzondering is toegepast. In dit geval raden we u ten zeerste af de gegevensuitzondering te verwijderen.

Opmerking: Als er een uitval van conversies is en u gegevensuitzonderingen heeft toegepast, kunnen uw biedingen en uitgaven toch nog even dalen. U kunt uw ROAS verlagen om uw biedingen en uitgaven te verhogen. Als de gegevensuitzondering helemaal van kracht is, worden biedingen snel aangepast naar een optimaal niveau. De ROAS-doelen moeten dan naar de gewenste niveaus worden aangepast om te hoge uitgaven te voorkomen.