Brug dataekskluderinger i tilfælde af problemer med registrering af konverteringsdata

Smart Bidding bruger konverteringer og konverteringsværdidata i Google Ads til at hjælpe dig med at nå dine mål. Hvis du har problemer med konverteringssporing, kan du bruge dataekskluderinger til at reducere den indvirkning, som disse problemer kan have på Smart Bidding-effektiviteten.

Bemærk! Dataekskluderinger, der er oprettet for tidligere datoer, træder typisk i kraft af Smart Bidding inden for en uge. Da Smart Bidding muligvis bruger de forkerte konverteringsdata i løbet af ugen efter en dataekskluderingshændelse, anbefales det, at du justerer mål og budgetter eller kombinationen af begge efter behov. Du kan få flere oplysninger ved at læse om bedste praksis nedenfor.

Få flere oplysninger om dataekskluderinger.

Bedste praksis til brug af dataekskluderinger

Gennemgå vejledningen nedenfor, når du anvender dataekskluderinger, for at få de bedste resultater. Selvom dataekskluderinger kan hjælpe med at reducere udsving i effektiviteten på grund af dårlige konverteringsdata, kan der stadig forventes visse udsving i effektiviteten.

• Anvend dataekskluderinger så hurtigt som muligt på det tidspunkt, hvor du har identificeret et problem med konverteringsdata.
  • Dataekskluderinger træder typisk i kraft af Smart Bidding inden for en uge. Når du har anvendt en dataekskludering, foreslår vi, at du justerer CPA-/ROAS-målene for at opnå den ønskede effektivitet, samtidig med at du sikrer dig, at budgetterne er indstillet til acceptable niveauer.
  • De valgte ekskluderingsdatoer gælder for klik, så sørg for at tage højde for konverteringsforsinkelsen, og ekskluder dage med klik, der kan være blevet påvirket. Den optimale løsning er at ekskludere 90 % af de klik, der er knyttet til de berørte konverteringsdata.
Eksempel: Hvis der var et problem med upload af data fra den 15. oktober til den 18. oktober, og konverteringsforsinkelsen er på 5 dage, skal du anvende ekskluderingen så hurtigt som muligt og inkludere eventuelle dage med berørte klik. I så fald ekskluderes 10. oktober til 18. oktober.
  • Dataekskluderinger er ikke beregnet til at blive brugt hyppigt eller i længere tid. Hvis du gør dette, kan det have negativ indvirkning på Smart Bidding-effektiviteten.
  • Dataekskluderinger er kun beregnet til problemer med konverteringssporing og anbefales ikke til at ekskludere uregelmæssige effektivitetsperioder, f.eks. kampagneperiode. Hvis du forventer større ændringer i konverteringsraten, kan du overveje at bruge en sæsonrelateret justering.
  • Dataekskluderinger, der anvendes på fremtidige datoer, f.eks. planlagt vedligeholdelse af websitet, træder typisk i kraft med det samme.
  • Undlad at fjerne en dataekskludering, efter den er blevet anvendt. Annoncører kan vælge at udfylde de præcise konverteringsdata til deres rapporteringsformål, men vi anbefaler ikke at fjerne dataekskluderinger, da det kan forårsage uønskede udsving i effektiviteten. Annoncørerne skal vente 14 dage, før de udfylder formularen.

Dataekskluderinger anbefales i tilfælde af et nedbrud i konverteringsdata, hvilket omfatter problemer med konverteringssporing eller konverteringsuploads. Eksempler på, hvornår dataekskluderinger er gældende:

• Fejlbehæftet konverteringssporing i en bestemt periode
  • Hvis konverteringstagget er placeret forkert på et website, medfører det forkerte antal konverteringer
  • Offlinekonverteringsdata kan i øjeblikket ikke uploades

Vi anbefaler generelt ikke at udfylde data, heller ikke i tilfælde af dataafbrydelse, da dette kan have direkte indvirkning på din budgivningseffektivitet på Søgning og Shopping. I tilfælde, hvor dataekskludering blev angivet i perioden, er udfyldning mulig for rapporteringsformål, men kun efter 14 dage efter, at dataekskluderingen blev anvendt. I dette tilfælde fraråder vi på det kraftigste, at du fjerner dataekskluderingen.

Bemærk! Hvis du har en konverteringsafbrydelse og har anvendt dataekskluderinger, kan bud og forbrug stadig falde i en kort periode. Du kan sænke dit ROAS for at hjælpe med at øge bud og forbrug. Når dataekskluderingen træder i kraft, justeres buddene hurtigt til optimale niveauer, og ROAS-målene bør derefter justeres til de ønskede niveauer for at forhindre, at der bruges for mange penge.