Utilitzar exclusions de dades per a les interrupcions del servei de dades de conversió

Smart Bidding utilitza les dades de les conversions i dels valors de conversió que hi ha a Google Ads per ajudar-vos a assolir els vostres objectius. Si teniu algun problema amb el seguiment de conversions, podeu utilitzar exclusions de dades per ajudar a reduir l'impacte que aquests problemes poden tenir en el rendiment de Smart Bidding.

Nota: normalment, les exclusions de dades de Smart Bidding creades per a dates anteriors tenen efecte en el termini d'una setmana. Com que Smart Bidding pot utilitzar les dades de conversió incorrectes durant la setmana posterior a un esdeveniment d'exclusió de dades, és recomanable que ajusteu els objectius i els pressupostos, o bé la combinació de totes dues coses segons convingui. Per obtenir més informació, llegiu les pràctiques recomanades que hi ha més avall.

Obteniu més informació sobre les exclusions de dades.

Pràctiques recomanades per utilitzar exclusions de dades

Per obtenir els millors resultats, consulteu la guia següent quan apliqueu exclusions de dades. Tot i que les exclusions de dades poden ajudar a reduir les fluctuacions en el rendiment associades a dades de conversió incorrectes, cal esperar que hi hagi algunes fluctuacions en el rendiment.

• Apliqueu les exclusions de dades tan aviat com sigui possible, tot just quan hàgiu identificat un problema amb les dades de conversió.
  • Normalment, les exclusions de dades de Smart Bidding tenen efecte en el termini d'una setmana. Després d'aplicar una exclusió de dades, us recomanem que ajusteu els objectius de cost per acció (CPA) o de retorn de la inversió en publicitat (ROAS) per assolir el rendiment desitjat i que, alhora, us assegureu que els pressupostos es defineixin en nivells acceptables.
  • Les dates d'exclusió seleccionades s'aplicaran als clics. Per tant, tingueu en compte el retard en la conversió i excloeu els dies on els clics s'hagin pogut veure afectats. Una pràctica recomanada és excloure el 90 % dels clics associats a les dades de conversió afectades.
Exemple: si hi va haver un problema amb la pujada de dades del 15 al 18 d'octubre i el retard en la conversió és de 5 dies, apliqueu l'exclusió al més aviat possible, i incloeu-hi els dies en què hi hagi hagut clics afectats. En aquest cas, exclouríeu el període del 10 al 18 d'octubre.
  • Les exclusions de dades no estan pensades per utilitzar-se sovint ni durant períodes de temps llargs. Fer-ho podria afectar de manera negativa el rendiment de Smart Bidding.
  • Les exclusions de dades estan pensades només per a problemes amb el seguiment de conversions i no es recomanen per excloure períodes de rendiment irregulars, com ara els períodes promocionals. Si preveieu que es produiran canvis importants en el percentatge de conversió, plantegeu-vos utilitzar un ajust d'estacionalitat.
  • Les exclusions de dades aplicades a dates futures, com ara les de manteniment programat del lloc web, normalment tindran efecte immediat.
  • No traieu una exclusió de dades un cop aplicada. És possible que els anunciants vulguin reposar les dades de conversió precises amb la finalitat de generar informes, però us recomanem que no tragueu les exclusions de dades, ja que això pot provocar fluctuacions de rendiment no desitjades. Els anunciants han d'esperar 14 dies per poder fer la reposició de dades.

Es recomanen les exclusions de dades en el cas d'una interrupció del servei de les dades de conversió, cosa que inclou problemes amb el seguiment de conversions o amb les pujades de conversions. Exemples de quan s'apliquen les exclusions de dades:

• Seguiment de conversions malmès durant un període de temps determinat
  • Etiqueta de conversió col·locada de manera incorrecta en un lloc web, cosa que fa que el recompte de conversions no sigui precís
  • No es poden penjar dades de conversió fora de línia temporalment

En general, no recomanem la reposició de dades, encara que hi hagi hagut una interrupció del servei de dades, ja que això pot tenir un impacte directe en el rendiment de les ofertes de cerca i de compres. En els casos en què s'hagi definit l'exclusió de dades durant el període en qüestió, es pot fer la reposició de dades als informes, però només després d'esperar 14 dies des que s'ha aplicat l'exclusió de dades. En aquest cas, us recomanem fermament que no tragueu l'exclusió de dades.

Nota: si teniu una interrupció del servei de les conversions i heu aplicat exclusions de dades, és possible que les ofertes i la despesa disminueixin durant un breu període de temps. Per augmentar les ofertes i la despesa, podeu disminuir el ROAS. Ara bé, quan l'exclusió de dades té efecte total, les ofertes s'ajusten ràpidament als nivells òptims, moment en què els objectius de ROAS s'han d'ajustar als nivells desitjats per evitar una despesa excessiva.

Enllaços relacionats

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now