Om annonser for hotellpromotering

Annonser for hotellpromotering har støtte for hotellkampanjer ved at eiendommene dine blir vist på fremtredende steder i Googles engasjerende søkeresultater for hoteller. Annonsene for hotellpromotering er utformet for at de skal oppnå høyere vurdering blant reisende, generere mer trafikk og flere direkte potensielle salg mens reisende bestemmer seg for hvor de vil bo.

Merk: Det blir ikke lenger brukt bud fra annonsegrupper med link til bestillingssiden for annonser for hotellpromotering. Før du kan opprette annonser for hotellpromotering, må du bruke annonsegrupper for hotellpromotering.

På denne siden

Fordeler

• Velg hvilke eiendommer du skal markedsføre, ut fra målene dine.
  • Generer direkte potensielle salg fra unike plasseringer overalt på Google.
  • Vis eiendommen din på et fremtredende sted for reisende som velger overnattingssted.

Kom i gang

Annonser for hotellpromotering kan brukes av alle annonsører i hele verden som innfrir kriteriene nedenfor:

• har en aktiv Hotel Center-konto knyttet sammen med minst én Google Ads-konto
  • har minst én aktiv landingsside i Hotel Center
  • har minst ett bilde av området tilgjengelig for bruk i annonsen

Hvis du innfrir kriteriene for å opprette annonser for hotellpromotering, bør du vurdere å markedsføre hoteller som

• har perioder med lavt belegg
  • er nykommere på et marked og har behov for større merkevarebevissthet
  • er nyrenoverte eller har utvidet tjenestetilbudet sitt (har f.eks. ny spa-avdeling, nytt rekreasjonsområde eller nye samarbeidsavtaler med lokale aktivitetstilbydere)
  • er mer relevante eller populære enn vanlig på grunn av et stort arrangement i det aktuelle området
  • per nå har et tidsbegrenset salg (eller som du i en tidsbegrenset periode er villig til å gi rabatt på)

Her vises annonser for hotellpromotering

Annonser for hotellpromotering kan bli vist på flere steder på Google. I slutten av 2023 ble visningen av annonser for hotellpromotering i Googles engasjerende oppføringer i hotellsøk oppdatert, og reisende blir ikke lenger sendt til «Sponset»-fanen.

Når annonsene dine blir vist øverst i Google-søkeresultatene, tilbyr du en mer konsekvent brukeropplevelse, der antallet klikk og visninger du belastes for, samsvarer. Les gjennom informasjonen nedenfor for å finne ut hvordan annonsene dine og klikkene du belastes for, kommer til å fungere etter denne endringen.

En forklaring av belastningshendelser

For alle annonseplasseringer knyttet til hotellpromotering i engasjerende hotellsøk blir du belastet for klikket som sender brukeren til partnernettstedet. Klikkene nedenfor er «belastningshendelser» i annonser for hotellpromotering:

• Klikk på karusellkortet med listevisning
  • Klikk på den innebygde annonsen i listevisningen (når bedriftsoppføringen er åpen)
  • Klikk på «Lignende hoteller»-kortet på Oversikt-fanen

Slik velger Google hvilke bilder og informasjon om hoteller som skal vises i annonser for hotellpromotering

Google endrer nå retningslinjene for levering og visning av bilder i annonser for hotellpromotering. For å påse at annonsene dine er av høy kvalitet kan du snart vise bilder som er lastet opp direkte fra prisfeedene dine.

Google-søkeresultater

Vises på datamaskiner og mobil

Når du søker etter hoteller i et gitt geografisk område (f.eks. «hoteller i Oslo») på Google Søk, kan det vises sponsede hotellalternativer i en karusell øverst på søkeresultatsiden.

På dette bildet kan du se en karusell med annonser på Google Søk.

Her ser du annonser for hotellpromotering i karusell øverst i Google-søkeresultater

Søkeresultater for hoteller

Vises på datamaskiner og mobil

Når du søker etter hoteller på Googles hotellsøk (f.eks. «hoteller i Oslo»), kan det vises annonser for hotellpromotering i listen over søkeresultater eller på «Oversikt»-fanen for en hotelloppføring.

Listevisning

Det kan vises opptil 20 annonser for hotellpromotering i en karusell øverst i listevisningen.

Datamaskin

This animation represents Hotel Search Listview on desktop.

Mobil

This image is a representation of Hotel Search Listview on mobile devices.

Datamaskin med åpen bedriftsoppføring

Annonser for hotellpromotering vises annerledes når reisende ser på bedriftsoppføringer. Når informasjonen for et hotell er synlig på datamaskiner, blir listen over hoteller smal, og annonsekarusellen forsvinner. Dermed kan opptil fem annonser for hotellpromotering bli vist i organiske resultater.

Oversikt-fanen

Det kan vises opptil seks annonser for hotellpromotering i en karusell under linkene til bestillingssiden på «Oversikt»-fanen i hotelloppføringen. I likhet med i listevisning sendes brukeren direkte til partnerens landingsside når hen klikker på én av disse annonsene.
Datamaskin
Her ser du annonser for hotellpromotering som vises i en karusell nederst på Oversikt-fanen på en datamaskin
Mobil
Her ser du annonser for hotellpromotering som vises i en karusell nederst på Oversikt-fanen på mobil

Google Maps

Annonser for hotellpromotering på Google Maps vises på datamaskiner, men ikke i Android- eller iPhone-mobilapper. Annonsene dine vises på disse plattformene igjen i 2024.

Datamaskin i Søk

Opptil to annonser for hotellpromotering kan vises øverst i søkeresultatene når du søker etter hoteller. Når en bruker klikker på en av disse annonsene, får hen se hotellets detaljside eller bedriftsoppføring. Annonsøren bak hotellpromoteringen som vant auksjonen, vises i de betalte plasseringene i bestillingsmodulen for hoteller.

Grunnkart på datamaskin (fra og med august 2023)

Knappenåler for hotellpromotering på Maps blir vist på grunnkartet i Maps på datamaskiner. Disse utløses når brukerens synlige område er rettet mot et område der brukeren sjelden befinner seg. Dette betyr at utløsing ikke skal skje innenfor brukerens bosted eller i områdene som brukeren besøker regelmessig.

Hvis en bruker holder markøren over knappenålen, vises et infokort. Brukerne kan klikke på øvre eller nedre halvdel av infokortet.

Når en bruker klikker på den øvre halvdelen av infokortet, føres hen til bedriftsoppføringen, der annonsøren er den eneste partneren som vises i de betalte linkene til bestillingssider. Klikk ut av domenet på disse linkene fører til annonsørens nettsted. Klikk loggføres og belastes.

An animation demonstrating how clicking the Maps hovercard opens the placesheet.

Når en bruker klikker på den nedre halvdelen av infokortet, føres hen til den utgående dyplinken. Brukerne sendes deretter til annonsørens nettsted. Klikk loggføres og belastes.

An animation demonstrating how clicking the Maps hovercard opens the property's website.

Hvis en bruker klikker på knappenålen, føres hen til bedriftsoppføringen. Klikk ut av domenet fra bedriftsoppføringen fører til annonsørens nettsted. Klikk loggføres og belastes.

An animation demonstrating how clicking the Maps pin opens the placesheet.

Annonsører kan vise annonser for hotellpromotering for alle knappenålposisjoner. Det er imidlertid usannsynlig at én annonsør viser alle knappenålene.

Konfigurer annonser for hotellpromotering

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Du kan opprette og endre annonsegrupper for hotellpromotering i Google Ads-kontoen din og via Google Ads API.

Følg denne fremgangsmåten for å opprette annonser for hotellpromotering:

1. Logg på Google Ads-kontoen som er knyttet sammen med Hotel Center-kontoen din.
  2. Velg en hotellkampanje der du vil opprette annonser for hotellpromotering.
  3. Velg Konfigurer en ny annonsegruppe og deretter Hotellpromotering som type annonsegruppe.

Her ser du en bruker som velger type annonsegruppe for hotellpromotering i Google Ads

4. Velg eiendommene du vil markedsføre, og legg dem til i annonsegruppen med annonser for hotellpromotering.
  5. Fastsett bud på annonsene for hotellpromotering.
  6. Aktivér kampanjen og annonsegruppen med annonser for hotellpromotering.

Her fremheves Annonsegruppetype-kolonnen på Annonsegrupper-siden i Google Ads.

Slik byr du på annonser for hotellpromotering

Med annonser for hotellpromotering kan du oppnå høyere vurderinger av hotellet ditt ved å markedsføre det øverst i søkeresultatene. Du kan velge hvilke hoteller du vil markedsføre, og angi et bud i tråd med forretningsmålene du har satt deg.

Annonser for hotellpromotering kan brukes sammen med alle budstrategiene som er tilgjengelige i hotellkampanjer, deriblant disse:

Finn ut mer om budgivningsoversikt for hotellannonser.

Rapportering om annonser for hotellpromotering

Du kan se resultatberegninger for annonser for hotellpromotering ved å segmentere etter «annonser for hotellpromotering» som type annonsegruppe i rapportredigereren.

Kvalifiserte visninger

Det blir registrert en kvalifisert visning for hvert aktive bud i det geografiske søkeområdet som omfattes av hotellpromoteringen (hotell på bynivå), og den øvre grensen tilsvarer antallet annonseplasseringer som er tilgjengelige for Google Ads-kontoen.

Eksempel
Tenk deg at du har ti overnattingssteder som er relevante for søket med bud over reservasjonsgrensen. Hvis det finnes to annonseplasseringer på siden, blir det gitt kvalifiserte visninger til de to eiendommene som er rangert høyest i auksjonen vår. Partnere gis ikke noen kvalifisert visning hvis budet er lavere enn reservasjonsgrensen.

Hvilke annonseplasseringer som er tilgjengelige, avhenger av plasseringen:

• Antallet tilgjengelige annonseplasseringer varierer for hotellannonser og Google Maps.
  • Google Søk-karusellen har opptil 20 annonseplasseringer.

Kvalifiserte visninger per geografisk område kan også overlappe hverandre. Hvis det for eksempel finnes kvalifiserte visninger i Oslo, Stor-Oslo og Lillestrøm, kan de kvalifiserte visningene i Stor-Oslo omfatte visninger fra både Oslo og Lillestrøm.

Visninger

Hotellsøk og Google Maps

An animation that shows property promotion ads in a placesheet.

An illustration of property promotion ads that appear in Listview - Desktop.

En annonse for hotellpromotering får visninger når den vises i listevisningen på Google Maps eller i hotellsøk. For hotellsøk blir visninger aldri loggført på «Sponset»-fanen. For knappenåler for hotellpromoteringer på Maps blir visninger loggført når knappenålen vises på brukerens grunnkart.

Google Søk-karusell

Annonser for hotellpromotering får visninger når de blir vist i karusellen (selv om brukeren ikke ruller ned for å se listen).

Hvis en bruker samhandler med et format for å se flere annonser (f.eks. flere kort i en karusell), telles alle ekstraannonser opp mot det totale antallet visninger (selv om hen viser et undersett av disse kortene).

Visningsandel

Visningsandel defineres som prosentandelen av alle kvalifiserte visninger for et gitt brukersøk.

Klikk

Det registreres et klikk når en bruker velger en utgående link til partnernettstedet. Det finnes ingen rapportering som gjelder spesifikt for karuseller med annonser for hotellpromotering, flyreiser og så videre. Disse statistikkene inngår i de samlede beregningene.

Merk: Fra og med 2023 blir det ikke lenger brukt bud fra annonsegrupper med link til bestillingssiden i PPA-auksjonen. Fremover blir det bare brukt annonsegruppebud for hotellpromotering. Hvis du ikke har konfigurert annonsegrupper for hotellpromotering for et hotell, blir det ikke lenger vist annonser for hotellpromotering for det aktuelle hotellet. Hvis du vil bruke annonser for hotellpromotering til å generere trafikk til hotellene dine, må du legge dem til i en ny eller eksisterende annonsegruppe for hotellpromotering.
Merk: For knappenåler i Maps-format belastes bare klikk for utgående linker til partnernettstedet:
  • Klikk ut av domenet fra bedriftsoppføringen, for eksempel:
    • Dette skjer når en bruker klikker på knappenålen: Klikk ut av domenet forekommer når brukere klikker seg videre til partneren på bedriftsoppføringen.
    • Når en bruker klikker på den øvre halvdelen av infokortet: Klikk ut av domenet forekommer når brukere klikker seg til partneren i bedriftsoppføringen.
  • Når en bruker klikker på den nedre halvdelen av infokortet: Klikk ut av domenet forekommer når brukere klikker på den nederste linken på infokortet.

Linker til relatert innhold