Over advertenties ter promotie van accommodaties

Advertenties ter promotie van accommodaties ondersteunen hotelcampagnes door uw accommodaties op prominente posities te vermelden in de uitgebreide zoekresultaten van Google voor hotels. Advertenties ter promotie van accommodaties zijn bedoeld om de overweging van reizigers te vergroten, extra verkeer te stimuleren en het aantal rechtstreekse leads te verhogen terwijl reizigers beslissen waar ze willen verblijven.

Opmerking: Advertenties ter promotie van accommodaties gebruiken geen biedingen van advertentiegroepen voor links van boekingspagina's meer. Als u advertenties ter promotie van accommodaties wilt maken, moet u advertentiegroepen ter promotie van accommodaties gebruiken.

Op deze pagina

Voordelen

• Bepalen welke accommodaties u wilt promoten op basis van uw doelen.
  • Directe leads stimuleren via opvallende plaatsingen op Google.
  • Uw accommodatie prominent tonen aan reizigers die een accommodatie kiezen.

Aan de slag

Advertenties ter promotie van accommodaties zijn beschikbaar voor alle adverteerders overal ter wereld die het volgende hebben:

• Een actief Hotel Center-account dat aan minimaal één Google Ads-account is gekoppeld.
  • Minimaal één actieve landingspagina in Hotel Center.
  • Minimaal één afbeelding van de accommodatie die beschikbaar is voor gebruik in uw advertentie.

Als u voldoet aan de criteria om een advertentie ter promotie van accommodaties te maken, kunt u overwegen de volgende accommodaties te promoten:

• Accommodaties waarvan de bezetting in sommige perioden laag is.
  • Accommodaties die nieuw zijn op de markt en waarvoor de merkbekendheid moet worden vergroot.
  • Accommodaties die onlangs zijn verbouwd of die inmiddels meer voorzieningen aanbieden (zoals een wellnesscentrum, een recreatiegebied buiten of een partnerschap met aanbieders van activiteiten in de buurt).
  • Accommodaties die relevanter of gewilder zijn dan normaal wegens een groot evenement in de omgeving.
  • Accommodaties waarvoor op dat moment een tijdelijke sale geldt (of waarvoor u een tijdelijke kortingsprijs biedt).

Waar uw advertenties ter promotie van accommodaties worden getoond

Advertenties ter promotie van accommodaties kunnen op meerdere plaatsen op Google worden getoond. Eind 2023 is de weergave van advertenties ter promotie van accommodaties geüpdatet in de uitgebreide zoekresultaten van Google voor hotels. Sindsdien worden reizigers niet meer naar het tabblad Gesponsord gestuurd.

Omdat uw advertenties bovenaan de Google-zoekresultaten worden getoond, zijn uw in rekening gebrachte klikken en vertoningen beter op elkaar afgestemd. Hieronder vindt u meer informatie over deze wijziging.

Inzicht in uw kostengebeurtenissen

Voor alle advertentieplaatsingen ter promotie van accommodaties in uitgebreide zoekresultaten voor hotels worden er kosten in rekening gebracht voor de klik die een gebruiker naar de partnersite leidt. De volgende klikken zijn 'kostengebeurtenissen' in advertenties ter promotie van accommodaties:

• Klikken op de carrouselkaart in de lijstweergave
  • Klikken op de inline advertentie in de lijstweergave (wanneer het infoblad is geopend)
  • Klikken op de kaart Vergelijkbare hotels op het tabblad Overzicht

Hoe Google kiest welke afbeeldingen en informatie van hotels worden getoond in uw advertentie ter promotie van accommodaties

Google wijzigt op het moment het beleid over de levering en weergave van afbeeldingen in advertenties ter promotie van accommodaties. U kunt binnenkort afbeeldingen tonen die rechtstreeks vanuit uw prijsfeeds zijn geüpload om te zorgen dat uw advertenties aan een hoge kwaliteitsstandaard voldoen.

Zoekresultaten van Google

Op desktop en mobiel

Als u op Google Zoeken naar hotels in een bepaald geografisch gebied zoekt (bijvoorbeeld 'hotels nyc'), staat er bovenaan de pagina met zoekresultaten mogelijk een carrousel met gesponsorde hotelopties.

Deze illustratie toont een voorbeeld van een advertentiecarrousel op Google Zoeken.

Een illustratie van advertenties ter promotie van accommodaties die worden weergegeven in een carrousel bovenaan de Google-zoekresultaten

Zoekresultaten voor hotels

Op desktop en mobiel

Als u naar hotels zoekt op Google Zoeken naar hotels (bijvoorbeeld: hotels nyc), kunnen advertenties ter promotie van accommodaties worden getoond in de lijst van zoekresultaten of op het tabblad Overzicht van een hotelvermelding.

Lijstweergave

Er kunnen maximaal 20 advertenties ter promotie van accommodaties worden getoond in een carrousel bovenaan de lijstweergave.

Desktop

This animation represents Hotel Search Listview on desktop.

Mobiel

This image is a representation of Hotel Search Listview on mobile devices.

Desktop met infoblad geopend

Advertenties ter promotie van accommodaties worden anders getoond als een reiziger een infoblad bekijkt. Als de gegevens van een hotel zichtbaar zijn op desktop, wordt de hotellijst smal getoond en verdwijnt de advertentiecarrousel. Als gevolg hiervan kunnen er maximaal 5 advertenties ter promotie van accommodaties worden getoond tussen de organische resultaten.

Tabblad Overzicht

Er kunnen maximaal 6 advertenties ter promotie van accommodaties worden getoond in een carrousel onder de links van boekingspagina's op het tabblad Overzicht van de hotelvermelding. Net als bij de lijstweergave worden gebruikers die op een van deze advertenties klikken, rechtstreeks naar de landingspagina van de partner geleid.
Desktop
Een illustratie van advertenties ter promotie van accommodaties die worden weergegeven in een carrousel onderaan het tabblad Overzicht op een desktop
Mobiel
Een illustratie van advertenties ter promotie van accommodaties die worden weergegeven in een carrousel onderaan het tabblad Overzicht op een mobiel apparaat

Google Maps

Advertenties ter promotie van accommodaties in Google Maps worden getoond op desktop, maar niet in mobiele Android- of iPhone-apps. Uw advertenties worden in 2024 weer weergegeven op deze platforms.

Desktop in Zoeken

Als u op Google Maps naar hotels zoekt, kunnen er maximaal 2 advertenties ter promotie van accommodaties bovenaan de zoekresultaten worden getoond. Als een gebruiker op een van deze advertenties klikt, wordt de pagina met hotelgegevens of het infoblad getoond. De betaalde posities van de boekingsmodule voor hotels worden ingenomen door de winnende adverteerder van advertenties ter promotie van accommodaties.

Desktop op basiskaart (nieuw sinds augustus 2023)

Spelden voor promotie van accommodaties op Maps worden getoond op de basiskaart van Maps op desktop. Deze worden geactiveerd als het kijksvenster van de gebruiker is gericht op een gebied waar de gebruiker zich niet vaak bevindt. Dit betekent dat er geen activering moet plaatsvinden in de woonregio van de gebruiker of in de gebieden die de gebruiker regelmatig bezoekt.

Als een gebruiker de cursor op de speld plaatst, verschijnt er een aanwijskaart. Een gebruiker kan op de bovenste helft of de onderste helft van de aanwijskaart klikken.

Als een gebruiker op de bovenste helft van de aanwijskaart klikt, wordt de gebruiker naar het infoblad geleid. Hier is de adverteerder de enige partner die in de betaalde links van boekingspagina wordt getoond. Uitgaande klikken op deze links leiden naar de website van de adverteerder. Er wordt een klik geregistreerd en in rekening gebracht.

An animation demonstrating how clicking the Maps hovercard opens the placesheet.

Als een gebruiker op de onderste helft van de aanwijskaart klikt, wordt de gebruiker naar de uitgaande deep link geleid. Gebruikers worden daarna naar de website van de adverteerder geleid. Er wordt een klik geregistreerd en in rekening gebracht.

An animation demonstrating how clicking the Maps hovercard opens the property's website.

Als een gebruiker rechtstreeks op de speld klikt, wordt de gebruiker naar het infoblad geleid. Uitgaande klikken via het infoblad leiden naar de website van de adverteerder. Er wordt een klik geregistreerd en in rekening gebracht.

An animation demonstrating how clicking the Maps pin opens the placesheet.

Adverteerders kunnen advertenties ter promotie van accommodaties tonen voor alle speldposities. Maar het is onwaarschijnlijk dat één adverteerder alle spelden toont.

Advertenties ter promotie van accommodaties instellen

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

U kunt advertentiegroepen ter promotie van accommodaties maken en aanpassen in uw Google Ads-account of via de Google Ads API.

Volg de stappen hieronder om een advertentie ter promotie van een accommodatie te maken.

1. Log in op het Google Ads-account dat is gekoppeld aan uw Hotel Center-account.
  2. Kies een hotelcampagne waarvoor u een advertentie ter promotie van een accommodatie wilt maken.
  3. Selecteer Nieuwe advertentiegroep instellen en dan Promotie van accommodatie als het type advertentiegroep.

Illustratie van een gebruiker die het advertentiegroeptype Promotie van accommodatie in Google Ads heeft geselecteerd

4. Selecteer de accommodaties die u wilt promoten en voeg ze toe aan de advertentiegroep ter promotie van accommodaties.
  5. Stel biedingen in voor uw advertenties ter promotie van accommodaties.
  6. Activeer uw campagne en uw advertentiegroep ter promotie van accommodaties.

Deze illustratie toont de kolom Type advertentiegroep op de pagina Advertentiegroepen in Google Ads.

Bieden voor advertenties ter promotie van accommodaties

Met advertenties ter promotie van accommodaties kunt u de overweging voor uw accommodatie vergroten door de accommodatie bovenaan de zoekresultaten te tonen. U kunt aangeven welke accommodaties u wilt promoten en een bod instellen dat bij uw bedrijfsdoelen past.

Advertenties ter promotie van accommodaties kunnen worden gebruikt in combinatie met alle biedstrategieën die beschikbaar zijn voor hotelcampagnes. Hier volgen enkele voorbeelden:

Meer informatie over Bieden en hoteladvertenties (overzicht)

Rapportage over advertenties ter promotie van accommodaties

U kunt de prestatiestatistieken voor advertenties ter promotie van accommodaties bekijken door in de Rapporteditor te segmenteren op het advertentiegroeptype Promotie van accommodatie.

Aantal geschikte vertoningen

Er wordt een geschikte vertoning toegekend voor elk actief bod voor de geografische locatie van de advertentie ter promotie van een accommodatie (op het niveau van de plaats van het hotel), maar het aantal vertoningen wordt beperkt tot het aantal beschikbare advertentieposities voor het Google Ads-account.

Voorbeeld
Stel dat u 10 accommodaties heeft die overeenkomen met de zoekopdracht en biedingen boven het minimale biedingsbedrag hebben. Als de pagina 2 advertentieposities heeft, worden geschikte vertoningen toegekend aan de beste 2 accommodaties uit onze veiling. Partners krijgen geen geschikte vertoning als hun bod lager is dan het minimale biedingsbedrag.

De beschikbare advertentieposities zijn afhankelijk van de plaatsing:

• Voor Zoeken naar hotels en Google Maps varieert het aantal beschikbare advertentieposities.
  • Voor de carrousel op Google Zoeken zijn maximaal 20 advertentieposities beschikbaar.

De geschikte vertoningen voor verschillende geografische regio's kunnen elkaar ook overlappen: Als u bijvoorbeeld geschikte vertoningen in Amsterdam, geschikte vertoningen in Haarlem en geschikte vertoningen in Noord-Holland heeft, kunnen in de geschikte vertoningen voor Noord-Holland ook geschikte vertoningen zijn opgenomen voor zowel Amsterdam als Haarlem.

Vertoningen

Zoeken naar hotels en Google Maps

An animation that shows property promotion ads in a placesheet.

An illustration of property promotion ads that appear in Listview - Desktop.

Advertenties ter promotie van accommodaties krijgen vertoningen als ze worden getoond in de lijstweergave op Zoeken naar hotels of Google Maps. Voor Zoeken naar hotels worden vertoningen nooit geregistreerd op het tabblad Gesponsord. Voor spelden voor advertenties ter promotie van accommodaties op Maps worden vertoningen geregistreerd als de speld op de basiskaart van de gebruiker verschijnt.

Carrousel op Google Zoeken

Advertenties ter promotie van accommodaties krijgen vertoningen als ze worden getoond in de carrousel (zelfs als een gebruiker niet scrollt om de lijst te bekijken).

Als een gebruiker interactie met een indeling heeft om meer advertenties te ontdekken (zoals meer kaarten in een carrousel), worden alle extra advertenties meegeteld in het totale vertoningsaantal (zelfs als de gebruiker alleen een subset van die kaarten doorneemt).

Vertoningspercentage

Het vertoningspercentage is het percentage van alle geschikte vertoningen voor een bepaalde zoekopdracht van gebruikers.

Klikken

Een klik vindt plaats als een gebruiker een uitgaande link selecteert die naar de website van een partner leidt. Er is geen specifieke rapportage voor de carrousel van advertenties ter promotie van accommodaties, vluchten, enzovoort. Deze statistieken worden opgenomen in verzamelde statistieken.

Opmerking: Vanaf 2023 maakt de veiling voor advertenties ter promotie van accommodatie geen gebruik meer van biedingen voor links van boekingspagina's. Er worden dan alleen biedingen voor advertentiegroepen ter promotie van accommodaties gebruikt. Als u geen advertentiegroepen ter promotie van accommodaties heeft ingesteld voor een hotel, worden er geen advertenties ter promotie van accommodaties meer getoond voor dat hotel. Als u advertenties ter promotie van accommodaties wilt gebruiken om verkeer naar uw hotels te leiden, voegt u deze toe aan een nieuwe of bestaande advertentiegroep ter promotie van accommodaties.
Opmerking: Voor de indeling voor spelden op Maps worden klikken alleen in rekening gebracht voor uitgaande links naar de partnerwebsite:
  • Uitgaande klikken vanaf het infoblad, zoals de volgende:
    • Wanneer een gebruiker op de speld klikt: er vinden uitgaande klikken plaats als gebruikers doorklikken naar de partner op het infoblad.
    • Wanneer een gebruiker op de bovenste helft van de aanwijskaart klikt: er vinden uitgaande klikken plaats als gebruikers doorklikken naar de partner op het infoblad.
  • Wanneer een gebruiker op de onderste helft van de aanwijskaart klikt: er vinden uitgaande klikken plaats als gebruikers op de onderste link in de aanwijskaart klikken.