Meer uit 'Slim bieden' halen met nieuwe verbeteringen

17 november 2020

Met Slim bieden kunt u de prestaties verbeteren door uw biedingen in realtime te optimaliseren. We rollen een aantal nieuwe functies uit waarmee u uw campagnes die gebruikmaken van 'Slim bieden' eenvoudiger kunt beheren, zodat u nog makkelijker uw doelen kunt behalen.

Prestaties voorspellen met updates voor 'Doel-CPA', 'Doel-ROAS' en budgetsimulatoren

Simulatoren kunnen u inzicht geven in hoe 'Doel-CPA', 'Doel-ROAS' en budgetwijzigingen de prestaties kunnen beïnvloeden. Tot nu toe waren deze berekeningen gebaseerd op de afgelopen 7 dagen aan campagnegegevens. Dit hield in dat de simulatoren aangaven wat er in het verleden maar niet per se wat er in de toekomst zou zijn gebeurd. U kunt nu prognoses maken voor de prestaties van campagnes in het zoeknetwerk. Als u een periode kiest die maximaal 90 dagen in de toekomst ligt, gebruiken de simulatoren seizoensgebonden factoren om beter te kunnen voorspellen hoe uw prestaties kunnen veranderen na budget- of doelwijzigingen.

Screenshot of Campaign Target CPA Simulator

Meer inzicht met rapportageverbeteringen

Aanbevelingen zijn nu beschikbaar in het rapport 'Biedstrategie' zodat u uw campagnes die gebruikmaken van 'Slim bieden' kunt verbeteren. Hierdoor worden nieuwe zoekwoord- of budgetmogelijkheden weergegeven om meer volume voor uw campagnes te genereren terwijl u uw doelen behaalt. In de toekomst worden extra aanbevelingen toegevoegd.

Vier functies uit het rapport 'Biedstrategie' zijn nu elders in Google Ads beschikbaar om de transparantie te vergroten voor de prestaties van 'Slim bieden':

• U kunt nu uw gemiddelde doel-CPA en gemiddelde doel-ROAS bekijken op het tabblad 'Campagnes'. Zo kunt u zien voor welk doel 'Slim bieden' optimaliseert door rekening te houden met bodaanpassingen voor apparaten, CPA- en ROAS-doelen voor advertentiegroepen en wijzigingen in uw algehele CPA- en ROAS-doelen over een periode. Deze zijn nu beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk en Shopping-campagnes, en zijn binnenkort beschikbaar voor app-campagnes.
  • Voor campagnes in het zoeknetwerk kunt u nu de muisaanwijzer op de conversies op het tabblad 'Campagnes' plaatsen om te zien hoeveel dagen er nog zijn om conversies te rapporteren voor een bepaalde periode. Zo kunt u de werkelijke prestaties schatten nadat u rekening heeft gehouden met conversievertragingen. Als er voor een campagne voldoende gegevens beschikbaar zijn, ziet u ook een schatting van het aantal conversies dat u in de loop van de tijd kunt verwachten.

Screenshot showing expected conversions for the date range

• De belangrijkste signalen worden nu weergegeven op de overzichtspagina voor campagnes in het zoeknetwerk met 'Doel-CPA' en 'Aantal conversies maximaliseren'. Hierdoor heeft u snel inzicht in belangrijke factoren die 'Slim bieden' gebruikt om de prestaties te verbeteren.
  • U kunt nu namen, CPA-doelen, ROAS-doelen en vertoningspercentagedoelen voor portfoliobiedstrategieën rechtstreeks bewerken in de Gedeelde bibliotheek.

Bekijk onze geüpdatete handleiding met praktische tips voor meer informatie over hoe u de prestaties van 'Slim bieden' kunt maximaliseren.

Gepost door Neera Thavornvanit, Product Manager, Google Ads

In Europa kunnen slimme Shopping-campagnes worden gebruikt met elke service voor prijsvergelijking (Comparison Shopping Service, CSS) waarmee u werkt. De advertenties worden weergegeven op algemene pagina's met zoekresultaten en op alle andere platforms waarvoor de service voor prijsvergelijking is aangemeld.