Startveiledning for butikksalg

Opprett egendefinerte variabler for butikksalg

Du kan opprette egendefinerte variabler for konverteringshandlinger for butikksalg og laste opp transaksjoner utenfor nettet til forhåndsdefinerte variabelverdier. Med denne funksjonen kan du ikke bare laste opp mer detaljerte data om salg utenfor internett, men også se konverteringene du har fått både på og utenfor nettet, samt avkastningen inndelt i kategorier som er viktige for bedriften.

Hvis du oppretter en egendefinert variabel med konverteringshandlingen du bruker for butikksalg, i Google Ads, kan du se hvilke spesifikke salgstransaksjoner – for eksempel salg av produkttyper eller salg til bestemte kundesegmenter – som stammer fra bestemte kampanjer og annonsegrupper.

På denne siden

Fordeler

Hvis du bruker egendefinerte variabler i forbindelse med konverteringshandlingen du har valgt for butikksalg, får du ikke bare innsikt om forretningene du gjør utenfor nettet, men også funksjoner for å maksimere investeringene i online-to-offline-markedsføringen.

• Segmentering av egendefinerte variabler: Med egendefinerte variabler kan du segmentere konverteringsdataene etter ulike grupper (f.eks. etter kundesegment eller produktkategori) for å få mer detaljert statistikk. I tillegg til at du kan få rapporter om samlet salg på konverteringshandlingsnivå for butikksalg, kan du opprette egendefinerte variabler (f.eks. som undersett av den aktuelle konverteringshandlingen) og laste opp transaksjoner knyttet til disse relevante segmentene, så du også får rapporteringsdata på dette ekstra detaljnivået.

Før du begynner

Krav til å bruke denne funksjonen:

Denne funksjonen er automatisk tilgjengelig for alle annonsører som oppfyller de ovennevnte kravene. Kontakt Google Ads-representanten din for å få mer informasjon om dette.

Før du begynner å konfigurere egendefinerte variabler, bør du lese gjennom definisjonene og eksemplene nedenfor, så du skjønner hvordan slike variabler fungerer.

Hva er egendefinerte variabler?

En egendefinert variabel er et segment du selv tilpasser, som avgjør hvor detaljerte data om måling av butikksalg som skal lastes opp og vises i rapporter. Egendefinerte variabler blir definert i en konverteringshandling knyttet til butikksalg. Du kan definere egendefinerte variabler som blant annet en «gruppe av produktkategorier» eller en «gruppe av kundetyper». Du forhåndsdefinerer de spesifikke verdiene for den aktuelle gruppen ved å tilordne den tilhørende egendefinerte variabelen egendefinerte verdier.

Hvilke attributter har egendefinerte variabler?

Egendefinerte variabler har to hovedattributter, som beskrevet her:

• Variabelnivå: Det finnes to variabelnivåer – «varenivå» og «handlekurvnivå».
    • Bruk handlekurvnivå hvis hensikten med den egendefinerte variabelen er å spore transaksjoner på salgsnivå. Hvis den egendefinerte variabelen for eksempel er definert som «kundetype» (og du skal laste opp og spore transaksjoner utenfor nettet inndelt i nye vs. returnerende kunder), bør du velge handlekurvnivå som variabelnivå.
    • Bruk varenivå hvis du vil laste opp og spore transaksjoner utenfor nettet basert på bestemte varer i en handlekurv. Du vil kanskje spore salg av bestemte produkter eller salg i bestemte produktkategorier, for eksempel «sko vs. klær».
  • Variabelverdier: Dette er de spesifikke verdiene som inngår i variabelen. Hvis vi ser på de ovennevnte eksemplene og tar utgangspunkt i at den egendefinerte variabelen er definert som «Kundetype», kan variabelverdiene være «Ny kunde» og «Returnerende kunde».

Følg veiledningen nedenfor for å konfigurere og laste opp egendefinerte variabler for konverteringer fra butikksalg.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
Viktig: Når du skal opprette eller laste opp egendefinerte variabler og verdier for egendefinerte variabler, må du ikke ta med personlig identifiserende informasjon (PII) eller sensitive kategorier (i henhold til dataretningslinjene våre). Egendefinerte variabler og de tilhørende verdiene skal bare gjenspeile data som ikke er sensitive eller personlige.

Opprett nye egendefinerte variabler for butikksalg

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
    • Klikk på Konverteringer i sidemenyen til venstre hvis du bruker en managerkonto.
  3. Klikk på Egendefinerte variabler.
    • Vi krever at metadataene du laster opp, viser til den aktive egendefinerte variabelen (hvis du bruker egendefinerte variabler eller verdier i opplastingen). Google Ads godtar bare opplasting av verdier til aktive egendefinerte variabler.
    • Du kan legge til opptil 20 egendefinerte variabelverdier for hver egendefinert variabel. Disse verdiene skal være gjensidig utelukkende.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Gi den egendefinerte variabelen et navn.
  6. Klikk på rullegardinmenyen for å velge ønsket variabelnivå: Varenivå eller Handlekurvnivå.
  7. Angi variabelverdiene. Pass på at disse verdiene er presise, så du ikke må endre eller fjerne dem etter at du har lagret den egendefinerte variabelen.

Eksempel

Variabelverdier på handlekurvnivå

• Hvis du inndeler butikksalgene i kundesegmenter, kan variabelverdiene omfatte ulike nivåer for kundelojalitet (f.eks. «Bronse», «Gull» eller «Platina»).

Variabelverdier på varenivå

• Hvis du inndeler butikksalg etter produktkategorier, kan variabelverdiene være «Klær», «Dagligvare» og «Elektronikk».
  1. Klikk på Lagre.
  2. For å bruke den egendefinerte variabelen, klikk på Lagre og aktivér når du blir bedt om det. Hvis du vil fortsette å laste opp verdier til den siste aktive egendefinerte variabelen, velger du Bare lagre i stedet.

Endre eksisterende egendefinerte variabler for butikksalg

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
    • Klikk på Konverteringer i sidemenyen til venstre hvis du bruker en managerkonto.
  3. Klikk på Egendefinerte variabler.
  4. Velg den egendefinerte variabelen på «Egendefinerte variabler»-siden i Google Ads.
  5. (Valgfritt:) Hvis du har færre enn 20 variabelverdier, kan du legge til nye verdier frem til du når grensen. Husk at du verken kan endre eller fjerne variabelverdier du tidligere har lagt til.
  6. (Valgfritt:) Oppdater navnet på den egendefinerte variabelen.
  7. Klikk på Lagre.

Slå på egendefinerte variabler for butikksalg eller sett dem på pause

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
    • Klikk på Konverteringer i sidemenyen til venstre hvis du bruker en managerkonto.
  3. Klikk på Egendefinerte variabler.
  4. Klikk på statusikonet Image of inactive status icon ved siden av en egendefinert variabel på «Egendefinerte variabler»-siden i Google Ads.
  5. Klikk på Slå på eller Sett på pause. Hvis du slår på den egendefinerte variabelen, settes en annen egendefinert variabel i kontoen på pause. Bare én slik variabel kan nemlig være aktivert til enhver tid.
  6. Hvis du samarbeider med en datapartner om opplasting av butikksalg, bør du informere denne partneren om eventuelle egendefinerte variabler du slår på eller av i Google Ads-kontoen din.

Administrer alle egendefinerte variabler for butikksalg

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
    • Klikk på Konverteringer i sidemenyen til venstre hvis du bruker en managerkonto.
  3. Klikk på Egendefinerte variabler.

Se rapportering om egendefinerte variabler

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen. Klikk deretter på Kampanjer eller Annonsegrupper.
    • Alternativt kan du klikke på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen. Klikk deretter på Søkeord for søkeannonsering.
  3. Klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads ovenfor statistikktabellen.
  4. Velg Endre kolonner fra rullegardinmenyen.
  5. Klikk på Konverteringer under «Velg beregninger».
  6. Legg til én eller flere relevante konverteringskolonner, for eksempel «Alle konv.» (alle konverteringer), «Verdi for alle konv.» eller en hvilken som helst annen ønsket forhåndsdefinert konverteringskolonne.
  7. Klikk på segmentikonet Segment ovenfor statistikktabellen.
  8. Velg Konverteringer og så Egendefinerte variabler.
  9. Velg navnet på den aktuelle egendefinerte variabelen fra listen.
  10. Nå ser du rader der data om den egendefinerte variabelen du har valgt, er oppført.

Opplastingsveiledning

Merk: Når du har opprettet en ny egendefinert variabel, anbefaler vi at du laster opp de siste 90 dagene med data om transaksjoner utenfor nettet til den egendefinerte variabelen, uavhengig av om du brukte eller ikke brukte måling av butikksalg tidligere.

Årsakene til at enkelte konverteringer vises som «ikke angitt» eller «uten kategori» med egendefinerte variabler

• «Ikke angitt» kan henvise til
    • konverteringer som ikke er fra butikksalg, ved bruk av «alle konverteringer» eller andre kolonner som omfatter konverteringer som ikke er fra butikksalg, for eksempel konverteringer på nettet. Tenk deg for eksempel at du ser på en rapporteringsvisning som inkluderer alle konverteringene, nettsalg og salg i butikken innbefattet, men at bare konverteringene fra butikksalg har informasjon om den egendefinerte variabelen.
    • Data der den egendefinerte variabelen ikke ble konfigurert eller ikke var tilgjengelig i datoperioden. Tenk deg for eksempel at du konfigurerer egendefinerte variabler 1. juni, og at du ser på data fra 1. mai til 30. juni. Dataene fra mai vises som «Ikke angitt».
  • «Uten kategori» vises når salgene ikke er tilordnet noen kategori. Tenk deg for eksempel at du har 100 salg, og at du tilordner bare 80 av disse egendefinerte variabelverdier. De resterende 20 vises som «uten kategori».

GÅ TILBAKE TIL STARTSIDEN FOR BUTIKKSALG