Vrije variabelen voor winkelverkopen maken

U kunt vrije variabelen maken voor uw conversieactie voor winkelverkopen en uw offline transacties uploaden naar vooraf gedefinieerde variabelewaarden. Met deze functie kunt u uw gegevens over offline verkopen op gedetailleerder niveau uploaden en uw online-naar-offline conversies en ROI bekijken voor segmenten die belangrijk zijn voor uw bedrijf.

Als u een vrije variabele maakt voor uw conversieactie voor winkelverkopen in Google Ads, kunt u zien hoe een campagne of advertentiegroep een specifiek soort verkooptransactie stimuleert, zoals de verkoop van een producttype of verkopen door een specifiek klantsegment.

Op deze pagina

Voordelen

Vrije variabelen voor uw conversieactie voor winkelverkopen vormen een aanvulling op de manier waarop u inzichten kunt maken voor uw offline bedrijf en bieden enkele waardevolle functies waarmee u uw online-naar-offline marketingstrategie kunt maximaliseren.

• Segmentering met vrije variabelen: Met vrije variabelen kunt u uw conversiegegevens segmenteren op verschillende groepen (bijvoorbeeld op klantsegment of productcategorie) om gedetailleerdere inzichten te krijgen. U krijgt niet alleen rapporten voor de totale verkoop op het niveau van de conversieactie voor winkelverkopen, maar kunt ook vrije variabelen maken (als subset van deze conversieactie) en transacties uploaden voor de relevante segmenten om extra nauwkeurige rapporten te krijgen.

Voordat u begint

Als u deze functie wilt gebruiken, zorgt u dat u aan de onderstaande voorwaarden voldoet:

Deze functie is automatisch beschikbaar voor alle adverteerders die aan de bovenstaande vereisten voldoen. Neem voor meer informatie contact op met uw Google Ads-vertegenwoordiger.

Verdiep u in de volgende definities en voorbeelden voordat u uw vrije variabelen instelt, zodat u weet hoe ze werken.

Wat is een vrije variabele?

Een vrije variabele is een aangepast segment dat door u wordt gedefinieerd en dat het detailniveau voor uploads en rapportage bepaalt voor uw winkelverkoopmetingen. Vrije variabelen worden gedefinieerd in een conversieactie voor winkelverkopen. U kunt een vrije variabele bijvoorbeeld definiëren als een groep productcategorieën of een groep klanttypen. De specifieke waarden van deze groep worden vooraf gedefinieerd door aangepaste waarden toe te voegen die aan de vrije variabele zijn gekoppeld.

Wat zijn de kenmerken van een vrije variabele?

Er zijn 2 belangrijke kenmerken van een vrije variabele, zoals hier beschreven:

• Variabeleniveau: Er zijn 2 typen niveaus voor variabelen, namelijk variabelen op winkelwagenniveau en op artikelniveau.
    • Gebruik variabelen op winkelwagenniveau als de vrije variabele is bedoeld om transacties bij te houden op verkoopniveau. Als de vrije variabele bijvoorbeeld is gedefinieerd als Klanttype (u wilt uw offline transacties uploaden en bijhouden voor nieuwe versus terugkerende klanten), kiest u variabelen op winkelwagenniveau.
    • Gebruik variabelen op artikelniveau als u uw offline transacties wilt uploaden en bijhouden op basis van specifieke artikelen in een winkelwagen. Gebruik deze optie bijvoorbeeld als u de verkoop van specifieke producten of productcategorieën wilt bijhouden, zoals schoenen versus kleding.
  • Variabelewaarden: Dit zijn de specifieke waarden die deel uitmaken van de variabele. Als de vrije variabele is gedefinieerd als Klanttype, kunnen de variabelewaarden Nieuwe klant en Terugkerende klant zijn.

Volg de onderstaande instructies om vrije variabelen in te stellen en te uploaden voor uw conversies voor winkelverkopen.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
Belangrijk: Als u vrije variabelen en waarden voor vrije variabelen maakt of uploadt, mag u geen persoonlijk identificeerbare informatie (PII) of gevoelige categorieën opnemen (in overeenstemming met ons gegevensbeleid). Vrije variabelen en hun waarden mogen alleen niet-gevoelige gegevens en niet-persoonsgegevens bevatten.

Een nieuwe vrije variabele voor winkelverkopen maken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
    • Als u een manageraccount gebruikt, klikt u op Conversies in het paginamenu aan de linkerkant.
  3. Klik op Vrije variabelen.
    • De metadata van de upload moeten verwijzen naar de actieve vrije variabele (als u in de upload vrije variabelen en de bijbehorende waarden gebruikt). Google Ads accepteert geen uploads voor vrije variabelen die niet actief zijn.
    • U kunt maximaal 20 waarden toevoegen voor elke vrije variabele. Deze waarden moeten elkaar uitsluiten.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Geef een naam op voor uw vrije variabele.
  6. Klik op het dropdownmenu om een variabeleniveau te selecteren: Winkelwagenniveau of Artikelniveau.
  7. Geef de variabelewaarden op. Zorg ervoor dat de variabelewaarden kloppen. Nadat u de vrije variabele heeft opgeslagen, kunt u de waarden niet meer wijzigen of verwijderen.

Voorbeeld

Waarden voor variabele op winkelwagenniveau

• Als u uw winkelverkopen segmenteert op klantsegmenten, kunt u verschillende klantloyaliteitsniveaus gebruiken als waarden voor uw variabelen (zoals Brons, Goud of Platina).

Waarden voor variabele op artikelniveau

• Als u uw winkelverkopen segmenteert op productcategorieën, kunt u bijvoorbeeld de variabelewaarden Kleding, Boodschappen en Elektronica gebruiken.
  1. Klik op Opslaan.
  2. Als u de vrije variabele wilt gebruiken, klikt u op Opslaan en aanzetten wanneer daarom wordt gevraagd. Als u wilt blijven uploaden naar de vrije variabele die het laatst actief was, kiest u in plaats daarvan Alleen opslaan.

Een bestaande vrije variabele voor winkelverkopen bewerken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
    • Als u een manageraccount gebruikt, klikt u op Conversies in het paginamenu aan de linkerkant.
  3. Klik op Vrije variabelen.
  4. Selecteer de vrije variabele op de pagina Vrije variabelen in Google Ads.
  5. (Optioneel) Als u minder dan 20 variabelewaarden heeft, kunt u nieuwe variabelewaarden toevoegen totdat u de limiet bereikt. Houd er rekening mee dat u eerder toegevoegde variabelewaarden niet kunt wijzigen of verwijderen.
  6. (Optioneel) Update de naam van de vrije variabele.
  7. Klik op Opslaan.

Een vrije variabele voor winkelverkopen aanzetten of onderbreken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
    • Als u een manageraccount gebruikt, klikt u op Conversies in het paginamenu aan de linkerkant.
  3. Klik op Vrije variabelen.
  4. Klik op de pagina Vrije variabelen in Google Ads op het statusicoon Image of inactive status icon naast een vrije variabele.
  5. Klik op Aanzetten of Onderbreken. Er kan maar één vrije variabele tegelijk aanstaan, dus als u deze vrije variabele aanzet, onderbreekt u daarmee een andere vrije variabele in uw account.
  6. Als u voor uw uploads van winkelverkopen samenwerkt met een gegevenspartner, stelt u deze partner op de hoogte als u vrije variabelen activeert of deactiveert in uw Google Ads-account.

Alle vrije variabelen voor winkelverkopen beheren

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
    • Als u een manageraccount gebruikt, klikt u op Conversies in het paginamenu aan de linkerkant.
  3. Klik op Vrije variabelen.

Rapporten voor vrije variabelen bekijken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Campagnes. Klik daarna op Campagnes of Advertentiegroepen.
    • U kunt ook klikken op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content. Klik daarna op Zoekwoorden voor het zoeknetwerk.
  3. Klik op het icoon Kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon boven de tabel met statistieken.
  4. Selecteer Kolommen aanpassen in het dropdownmenu.
  5. Klik onder Statistieken selecteren op Conversies.
  6. Voeg een of meer relevante conversiekolommen toe, zoals Alle conv. (Alle conversies), Alle conv.waarde of een andere gewenste vooraf gedefinieerde conversiekolom.
  7. Klik op het segmenteericoon Segment boven de tabel met statistieken.
  8. Selecteer Conversies en vervolgens Vrije variabelen.
  9. Selecteer de naam van de gewenste vrije variabele in de lijst.
  10. U kunt nu rijen met gegevens bekijken op basis van de naam van de geselecteerde vrije variabele.

Uploadinstructies

Opmerking: Als u een nieuwe vrije variabele heeft gemaakt, raden we u aan gegevens over uw offline transacties voor de afgelopen 90 dagen te uploaden naar de vrije variabele, ongeacht of u voorheen winkelverkoopmetingen gebruikte.

Waarom sommige conversies worden getoond als 'Niet ingesteld' of 'Geen categorie' met vrije variabelen

• 'Niet ingesteld' kan verwijzen naar:
    • Conversies die niet via winkelverkoop verlopen, als 'alle conversies' of andere kolommen worden gebruikt met conversies die niet via winkelverkoop verlopen, zoals online. U kijkt bijvoorbeeld naar een weergave met alle conversies, waaronder online en winkelverkopen, maar alleen de conversies via winkelverkoop hebben gegevens over vrije variabelen.
    • Gegevens waarvoor de vrije variabele niet is ingesteld of niet beschikbaar is tijdens de periode. Stel dat u op 1 juni vrije variabelen instelt en de gegevens van 1 mei tot en met 30 juni bekijkt. De gegevens van mei worden weergegeven als Niet ingesteld.
  • 'Geen categorie' wordt weergegeven als verkopen niet zijn toegewezen aan een categorie. U heeft bijvoorbeeld 100 verkopen en wijst 80 van deze toe aan waarden van vrije variabelen, maar aan 20 is geen variabelewaarde toegewezen. Deze 20 worden weergegeven als Geen categorie.

TERUG NAAR DE HOMEPAGE VAN WINKELVERKOPEN