Crear variables personalitzades per a les vendes a la botiga

Podeu crear variables personalitzades per a l'acció de conversió de vendes a la botiga i penjar les transaccions fora de línia als valors de variable predefinits. Aquesta funció us permet penjar les dades de vendes fora de línia a un nivell més granular, així com consultar les conversions d'en línia a fora de línia i el retorn de la inversió (ROI) en segments que siguin importants per a la vostra empresa.

Creant una variable personalitzada amb l'acció de conversió de vendes a la botiga a Google Ads, podeu veure com una campanya o un grup d'anuncis generen un tipus específic de transacció de venda, com ara vendes d'un tipus de producte o vendes corresponents a un segment de clients determinat.

En aquesta pàgina

Avantatges

A banda d'ajudar-vos a obtenir estadístiques relacionades amb les vendes fora de línia, l'ús de variables personalitzades amb l'acció de conversió de vendes a la botiga us ofereix funcions molt útils per maximitzar les vostres inversions en màrqueting d'en línia a fora de línia.

• Segmentació per variables personalitzades: les variables personalitzades us permeten segmentar les dades de conversió per grups diferents (per exemple, per segment de clients o per categoria de producte) a fi d'obtenir estadístiques més detallades. A part d'obtenir informes de les vendes generals al nivell d'acció de conversió de vendes a la botiga, podeu crear variables personalitzades (com a subconjunt d'aquesta acció de conversió) i penjar les transaccions dels segments rellevants per tal que els informes tinguin aquesta granularitat addicional.

Abans de començar

Per poder utilitzar aquesta funció:

Aquesta funció està disponible automàticament per a tots els anunciants que compleixin els requisits anteriors. Contacteu amb el vostre representant de Google Ads per obtenir més informació.

Abans de començar a configurar les variables personalitzades, consulteu les definicions i els exemples següents per entendre com funcionen.

Què és una variable personalitzada?

Una variable personalitzada és un segment personalitzat que definiu, el qual determina la granularitat de la pujada i dels informes per al mesurament de vendes a la botiga. Les variables personalitzades es defineixen en una acció de conversió de vendes a la botiga. Podeu definir una variable personalitzada com un "grup de categories de producte" o un "grup de tipus de clients", entre d'altres. Els valors específics d'aquest grup es defineixen prèviament afegint valors personalitzats associats a la seva variable personalitzada.

Quins són els atributs d'una variable personalitzada?

Hi ha dos atributs principals en una variable personalitzada, tal com es descriu a continuació:

• Nivell de variable: hi ha dos tipus de nivells, anomenats "Nivell de carretó" i "Nivell d'article".
    • El nivell de carretó s'ha d'utilitzar quan la variable personalitzada està pensada per fer un seguiment de les transaccions al nivell de transacció de venda. Per exemple, si la variable personalitzada es defineix com a "Tipus de client" (amb què voleu penjar les transaccions fora de línia de clients nous vs. clients recurrents i fer-ne un seguiment), heu de triar "Nivell de carretó" com a nivell de variable.
    • El nivell d'article s'ha d'utilitzar quan voleu penjar les transaccions fora de línia basades en articles específics d'una cistella i fer-ne un seguiment. Per exemple, podeu utilitzar-la si voleu fer un seguiment de les vendes de productes i categories de productes concrets, com ara "sabates vs. roba".
  • Valors de variable: són els valors específics que formen part de la variable. Als exemples anteriors, si la variable personalitzada es defineix com a "Tipus de client", els valors de variable poden ser "Client nou" i "Client recurrent".

Seguiu les instruccions que s'indiquen a continuació per configurar i penjar variables personalitzades per a les conversions de vendes a la botiga.

Instruccions

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
Important: quan creeu o pengeu variables personalitzades i valors de variables personalitzades, no inclogueu informació d'identificació personal (IIP) ni categories sensibles (tal com s'indica a les nostres polítiques de dades). Les variables personalitzades i els seus valors només han de reflectir dades que no siguin sensibles ni personals.

Crear una variable personalitzada de vendes a la botiga

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
    • Si utilitzeu un compte de gestor, feu clic a Conversions al menú de pàgines de l'esquerra.
  3. Feu clic a Variables personalitzades.
    • Les metadades de pujada han de fer referència a la variable personalitzada activa (si s'utilitzen variables o valors personalitzats a la pujada). Google Ads no acceptarà cap pujada de variables personalitzades que no estiguin actives.
    • Podeu afegir fins a 20 valors de variable personalitzada per a cada variable personalitzada. Aquests valors s'han d'excloure mútuament.
  4. Feu clic al botó de més .
  5. Introduïu un nom per a la variable personalitzada.
  6. Feu clic al menú desplegable per seleccionar un nivell de variable: Nivell de carretó o Nivell d'article.
  7. Introduïu els valors de variable que vulgueu. Assegureu-vos que els valors de variable siguin correctes, ja que no podreu canviar-los ni treure'ls després de desar la variable personalitzada.

Exemple

Valors de variable del nivell de carretó

• Si segmenteu les vendes a la botiga per segments de clients, els valors de variable poden incloure diferents nivells de fidelització dels clients, com ara "Bronze", "Or" o "Platí".

Valors de variable del nivell d'article

• Si segmenteu les vendes a la botiga per categories de producte, els valors de variable poden incloure "Moda", "Queviures" i "Electrònica".
  1. Feu clic a Desa.
  2. Per utilitzar la variable personalitzada, feu clic a Desa i activa quan se us demani. Si us agradaria continuar penjant dades a l'última variable personalitzada activa, trieu Només desa.

Editar una variable personalitzada de vendes a la botiga existent

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
    • Si utilitzeu un compte de gestor, feu clic a Conversions al menú de pàgines de l'esquerra.
  3. Feu clic a Variables personalitzades.
  4. A la pàgina "Variables personalitzades" de Google Ads, seleccioneu la variable personalitzada.
  5. (Opcional) Si teniu menys de 20 valors de variable, podeu afegir-ne de nous fins que arribeu al límit. Recordeu que no podeu canviar ni treure els valors de variable que s'hagin afegit anteriorment.
  6. (Opcional) Actualitzeu el nom de la variable personalitzada.
  7. Feu clic a Desa.

Activar o posar en pausa una variable personalitzada de vendes a la botiga

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
    • Si utilitzeu un compte de gestor, feu clic a Conversions al menú de pàgines de l'esquerra.
  3. Feu clic a Variables personalitzades.
  4. A la pàgina "Variables personalitzades" de Google Ads, feu clic a la icona d'estat Image of inactive status icon que hi ha al costat d'una variable personalitzada.
  5. Feu clic a Activa o a Posa en pausa. Si activeu la variable personalitzada, aquesta posarà en pausa una altra variable personalitzada del compte, ja que només se'n pot activar una a la vegada.
  6. Si treballeu amb un partner de dades per a les pujades de vendes a la botiga, heu d'informar-lo de qualsevol activació o desactivació de les variables personalitzades que tingui lloc al vostre compte de Google Ads.

Gestionar totes les variables personalitzades de vendes a la botiga

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
    • Si utilitzeu un compte de gestor, feu clic a Conversions al menú de pàgines de l'esquerra.
  3. Feu clic a Variables personalitzades.

Consultar els informes de variables personalitzades

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Feu clic al menú desplegable Campanyes. A continuació, feu clic a Campanyes o Grups d'anuncis.
    • També podeu fer clic al menú desplegable Públics, paraules clau i contingut. A continuació, feu clic a Paraules clau de cerca.
  3. Feu clic a la icona de columnes Una foto de la icona de columnes de Google Ads que hi ha a sobre de la taula d'estadístiques.
  4. Al menú desplegable, seleccioneu Modifica les columnes.
  5. A "Selecciona les mètriques", feu clic a Conversions.
  6. Afegiu una o diverses columnes de conversió rellevants, com ara "Totes les conv.", "Valor de totes les conv." o qualsevol altra columna de conversió predefinida.
  7. Feu clic a la icona de segment Segment que hi ha a sobre de la taula d'estadístiques.
  8. Seleccioneu Conversions i, a continuació, Variables personalitzades.
  9. Seleccioneu el nom de la variable personalitzada que vulgueu de la llista.
  10. Podeu veure files amb dades pel nom de la variable personalitzada seleccionada.

Instruccions per a les pujades

Nota: després de crear una variable personalitzada nova, us recomanem que pengeu les dades de les transaccions fora de línia dels 90 darrers dies a la variable personalitzada, independentment de si abans utilitzàveu o no el mesurament de vendes a la botiga.

Per què algunes conversions es mostren com a no definides o sense classificar amb variables personalitzades

• El valor "No definit" pot fer referència a:
    • Les conversions de vendes que no siguin a la botiga, si utilitzeu "All conv." (Totes les conv.) o altres columnes que incloguin les conversions de vendes que no són a la botiga, com ara les vendes en línia. Per exemple, si consulteu una visualització que conté totes les conversions, incloses les vendes en línia i a la botiga, només les conversions de vendes a la botiga tindran informació sobre variables personalitzades.
    • Dades en què no s'ha configurat la variable personalitzada o no estava disponible durant l'interval de dates. Per exemple, si configureu variables personalitzades l'1 de juny i consulteu les dades de l'1 de maig al 30 de juny, les dades de maig es mostraran amb el valor "No definit".
  • El valor "Sense classificar" es mostra quan les vendes no estan assignades a cap categoria. Per exemple, si teniu 100 vendes i n'assigneu 80 a valors de variable personalitzada, però 20 no tenen cap valor de variable assignat, aquestes 20 es mostraran com a "Sense classificar".

TORNA A LA PÀGINA D'INICI DE VENDES A LA BOTIGA