Om dynamiska bildtillgångar

Dynamiska bildtillgångar är en automatiserad tillgång på kontonivå som gör att Google kan välja relevanta bilder från målsidan för din annons som komplement till dina befintliga sökannonser. De kan hjälpa dig att nå dina resultatmål, med övertygande bilder på produkter eller tjänster som förstärker budskapet i dina textannonser.

Du kan välja att använda dynamiska bildtillgångar på kontonivå.

An  example of a Dynamic image extensions

Obs! Du bör använda bildtillgångar i kombination med dynamiska bildtillgångar. Både bildtillgångarna som du tillhandahåller direkt och dynamiska bildtillgångar kan visas. Tänk på att ställa in bildtillgångarna på den nivå som fungerar bäst för dig.

Fördelar

Dynamiska bildtillgångar kan öka effekten och värdet av din annonsering eftersom de visar visuellt relevant information som är svår att förmedla med enbart text. Eftersom de visar en förhandstitt av vad kunderna kan förvänta sig på målsidan kan de inspirera dem att klicka sig fram. Fler fördelar:

• Förbättra det mätbara resultatet utifrån ditt marknadsföringsmål. Öka klickfrekvensen när dynamiska bildtillgångar visas tillsammans med söktextannonser genom att visuellt skilja ut dina sökannonser från konkurrenternas.
  • Enkla att använda och styra: Du kan välja att använda dynamiska bildtillgångar på kontonivå. Du kan dessutom när som helst ta bort dynamiska bildtillgångar som visas.

Så fungerar de

När du har valt att använda dynamiska bildtillgångar kan Google Ads identifiera och extrahera bilder från din målsida. Vårt system väljer ut de bilder från annonsens målsida som är mest relevanta för sökfrågan. Bilderna som väljs från din slutliga webbadress genomgår flera automatiska och manuella kvalitetskontroller innan de väljs ut för att visas. Om vi inte hittar en lämplig bild från din målsida som uppfyller våra kvalitetsstandarder eller om det inte finns någon bild kanske du inte tar emot några dynamiska bildtillgångar.

När en användare klickar på en dynamisk bildtillgång leds hen till samma målsida som från rubriken i annonsen.

När någon klickar på din dynamiska bildtillgång debiteras du enligt din kostnad per klick (CPC), precis som när det gäller söktextannonser. Bilderna i den dynamiska bildtillgången är klickbara och debiteras enligt samma CPC som klick på en textrubrik.

Dynamiska bildtillgångar visas bara när det är troligt att de förbättrar resultatet av din annons. Du kan välja bort dem från att visas med din annons.

Kombinationer av bildformat

Bildtillgångar kan visas i följande format och kombinationer på datorer och mobila enheter.

Mobil enhet
  • Tre kvadratiska bilder sida vid sida
  • En kvadratisk bild
Dator
  • En kvadratisk bild
  • En liggande bild
  • Fem kvadratiska bilder sida vid sida
  • Två liggande bilder och en kvadratisk bild sida vid sida
  • En liggande och tre kvadratiska bilder sida vid sida
Obs! Du kan inte styra vilket format som ska användas eftersom beslutet är beroende av auktionen. Det bästa du kan göra är att se till att du har laddat upp tillräckligt många bildtillgångar och har valt att använda dynamiska bildtillgångar. Vi rekommenderar att du har fyra unika bilder på annonsgrupps- eller kampanjnivå med minst en kvadratisk (1 × 1) och en liggande (1,91 × 1) bild för att maximera visningskvalificeringen.
Obs! Dynamiska bildtillgångar genomgår omfattande godkännandeprocesser. Bilder som extraheras som dynamiska bildtillgångar granskas med avseende på relevans utifrån en kombination av inriktningar, bland annat sökord, sökfrågor, annonsinriktning och målsida (slutlig webbadress). Dynamiska bildtillgångar måste även uppfylla formatkraven för bildtillgångar.

Krav

För att kunna använda dynamiska bildtillgångar måste du ha

• följt våra policyer under lång tid
  • ett Google Ads-konto i en kvalificerad vertikal eller undervertikal. Känsliga vertikaler eller undervertikaler, till exempel sexuellt innehåll och hasardspel, är inte kvalificerade för dynamiska bildtillgångar.
  • ha ett Google Ads-konto som har varit aktivt i mer än 60 dagar.
Obs! Genom att välja att använda dynamiska bildtillgångar bekräftar du att du har alla juridiska rättigheter till bilden och får dela bilden med Google i syfte att modifiera den och skapa härledda verk, samt för marknadsföring eller andra kommersiella ändamål för din räkning.

Välja att använda dynamiska bildtillgångar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Så här väljer du att använda dynamiska bildtillgångar:

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Klicka på ikonen med tre punkter högst upp till höger och välj Automatiserade tillgångar på kontonivå.
  5. Klicka på ikonen med tre punkter högst upp till höger och välj Avancerade inställningar.
  6. Välj aktiveringsknappen under avsnittet Dynamiska bildtillgångar.
  7. Markera kryssrutan för att bekräfta att du har alla juridiska rättigheter till bilden och får dela bilden med Google för marknadsföring eller andra kommersiella ändamål för din räkning.
  8. Klicka på Spara.

Rapporter om dynamiska bildtillgångar

Så här hittar du rapporter om dynamiska bildtillgångar:

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. En tabell med alla dina tillgångar visas. Välj Kopplingar (äldre) i Tabellvy.
  5. Klicka på Dynamisk bild i rullgardinsmenyn högst upp till vänster.
Du kan också välja att ladda upp unika bilder som är relevanta för dina sökord och annonser på annonsgrupps- eller kampanjnivå med hjälp av bildtillgångar. Läs om hur du skapar bildtillgångar.