Om dynamiske bildeelementer

Med dynamiske bildeelementer, som er automatiske elementer på kontonivå, kan Google velge å vise relevante visuelle elementer fra landingssiden for annonsen din som et supplement til de eksisterende søkeannonsene dine. De kan bidra til at du når resultatmålene dine, med visuelt flotte fremstillinger av produkter eller tjenester som forsterker budskapet i tekstannonsene.

Du kan velge å bruke dynamiske bildeelementer på kontonivå.

An  example of a Dynamic image extensions

Merk: Du bør bruke bildeelementer og dynamiske bildeelementer sammen. Både bildeelementene du oppgir direkte, og de dynamiske bildeelementene kan bli vist. Sørg for at du har konfigurert bildeelementene på det nivået de gjør mest nytte for seg.

Fordeler

Med dynamiske bildeelementer kan du øke effekten og verdien av annonseringen ved å vise relevant informasjon visuelt – informasjon som er vanskelig å formidle utelukkende gjennom tekst. Ved å vise en forhåndsvisning av det brukerne kan forvente å se på landingssiden, kan de bli inspirert til å klikke seg videre. Her en noen eksempler på andre fordeler:

• Du kan oppnå målbare resultater i tråd med markedsføringsmålet ditt. I tillegg kan du øke CTR-en når du viser dynamiske bildeelementer sammen med tekstannonser på Søk, ved at søkeannonsene dine skiller seg ut fra konkurrentene sine.
  • God brukervennlighet og kontroll: Du kan velge å bruke dynamiske bildeelementer på kontonivå, så har du full kontroll og kan fjerne eventuelle dynamiske bildeelementer som vises.

Sånn fungerer det

Når du har valgt å bruke dynamiske bildeelementer, identifiserer Google Ads bilder på landingssiden din og tar de i bruk. Systemet vårt velger de bildene fra landingssiden din som er mest relevante for det aktuelle søket basert på landingssiden for annonsen. Bildene som velges ut fra den endelige nettadressen din, går gjennom automatiske og manuelle kvalitetskontroller før de blir vist. Du får kanskje ikke dynamiske bildeelementer hvis vi ikke finner et passende bilde på landingssiden som oppfyller kvalitetsstandardene våre, eller hvis det ikke er noen bilder der.

Når noen klikker på et dynamisk bildeelement, føres hen videre til den samme landingssiden som i overskriften i annonsen.

Når noen klikker på det dynamiske bildeelementet, belastes du basert på CPC-modellen (kostnad per klikk) – på tilsvarende måte som for tekstannonser på Søk. Bildene i det dynamiske bildeelementet er klikkbare og belastes med samme CPC som klikk på overskrifter i tekstannonser.

Dynamiske bildeelementer vises bare når det forventes at du oppnår bedre annonseresultater. Men du kan velge at de ikke skal vises sammen med annonsen.

Kombinasjoner av bildeformater

Bildeelementer kan vises i formatene og kombinasjonene nedenfor på datamaskiner og mobilenheter.

Mobilenheter
  • 3 kvadratiske bilder ved siden av hverandre
  • 1 kvadratisk bilde
Datamaskiner
  • 1 kvadratisk bilde
  • 1 bilde i liggende format
  • 5 kvadratiske bilder ved siden av hverandre
  • 2 bilder i liggende format og 1 kvadratisk bilde ved siden av hverandre
  • 1 bilde i liggende format og 3 kvadratiske bilder ved siden av hverandre
Merk: Du kan ikke styre hvilket format som skal vises – den avgjørelsen avhenger av auksjonen. Det beste du kan gjøre, er å sjekke at du har lastet opp tilstrekkelig mange bildeelementer, og at du har valgt å bruke dynamiske bildeelementer. Vi anbefaler at du har 4 unike bilder på annonsegruppe- eller kampanjenivå med minst ett kvadratisk bilde (1 x 1) og ett i liggende format (1,91 x 1) for å maksimere sannsynligheten for at annonsen kan vises.
Merk: Dynamiske bildeelementer går gjennom robuste godkjenningsprosesser. Bilder som hentes ut som dynamiske bildeelementer, evalueres for relevans ved at vi ser på en kombinasjon av målrettingen, inkludert søkeordene eller selve søket, annonsemålrettingen og landingssiden (den endelige nettadressen). Dynamiske bildeelementer må også innfri kravene til formater for bildeelementer.

Krav

For å bruke dynamiske bildeelementer må du sørge for at følgende er på plass:

• Kontoen har overholdt retningslinjene våre over tid.
  • Du har en Google Ads-konto i en kvalifisert vertikal eller undervertikal. Du kan ikke bruke dynamiske bildeelementer i sensitive vertikaler eller undervertikaler, deriblant gambling og seksuelt innhold.
  • Du har en Google Ads-konto som har vært åpen i mer enn 60 dager.
Merk: Når du velger å bruke dynamiske bildeelementer, bekrefter du at du innehar alle de juridiske rettighetene til bildet, og at du har tillatelse til å dele bildet med Google, som kan redigere bildet, opprette derivatverk og bruke det på dine vegne i forbindelse med annonsering eller andre kommersielle formål.

Velg å bruke dynamiske bildeelementer

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Følg veiledningen nedenfor for å velge å bruke dynamiske bildeelementer:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Klikk på prikkeikonet i høyre hjørne, og velg Automatiske elementer på kontonivå.
  5. Klikk på prikkeikonet i høyre hjørne, og velg Avanserte innstillinger.
  6. Velg -knappen i «Dynamiske bildeelementer»-delen.
  7. Merk av i avmerkingsboksen for å bekrefte at du innehar alle de nødvendige juridiske rettighetene til bildet, at du har tillatelse til å dele det med Google, og at det kan brukes på dine vegne i forbindelse med annonsering og andre kommersielle formål.
  8. Klikk på Lagre.

Slik finner du rapporter om dynamiske bildeelementer

Du kan finne rapporter om dynamiske bildeelementer ved å følge fremgangsmåten nedenfor:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Nå vises en tabell med elementene dine. Velg Tilknytninger (eldre versjon) fra tabellvisningen.
  5. Klikk på Dynamisk bilde i rullegardinmenyen øverst til venstre.
Du kan også velge å laste opp unike visuelle elementer som er relevante for søkeordene og annonsene på annonsegruppe- og kampanjenivå, i form av bildeelementer. Finn ut hvordan du oppretter bildeelementer.

Linker til relatert innhold