Over componenten voor dynamische afbeeldingen

Componenten voor dynamische afbeeldingen zijn geautomatiseerde componenten op accountniveau waarmee Google relevante afbeeldingen op de landingspagina van uw advertentie kan beheren als aanvulling op uw bestaande zoekadvertenties. Ze kunnen u helpen uw prestatiedoelen te bereiken met pakkende visuele elementen van producten of services waarmee de boodschap van uw tekstadvertenties beter overkomt.

U kunt componenten voor dynamische afbeeldingen op accountniveau toestaan.

An  example of a Dynamic image extensions

Opmerking: Gebruik componenten voor afbeeldingen samen met componenten voor dynamische afbeeldingen. Componenten voor afbeeldingen die u rechtstreeks aanlevert en componenten voor dynamische afbeeldingen komen beide in aanmerking voor weergave. Stel uw componenten voor afbeeldingen in op een niveau dat aansluit bij uw behoeften.

Voordelen

Componenten voor dynamische afbeeldingen kunnen de impact en waarde van uw advertenties vergroten door visueel relevante informatie te tonen die moeilijk over te brengen is met alleen tekst. Door een voorbeeld te tonen van wat een gebruiker kan verwachten op de landingspagina, kan de gebruiker geïnspireerd worden om door te klikken. Andere voordelen zijn onder meer:

• Verbetering van de meetbare prestaties voor uw marketingdoel. De CTR wordt verhoogd als componenten voor dynamische afbeeldingen worden getoond bij tekstadvertenties in het zoeknetwerk door uw zoekadvertenties visueel te onderscheiden van die van concurrenten.
  • Gebruiksgemak en controle: U kunt componenten voor dynamische afbeeldingen toestaan op accountniveau, waarbij u de complete controle heeft om eventuele actieve componenten voor dynamische afbeeldingen te verwijderen.

Hoe ze werken

Nadat u componenten voor dynamische afbeeldingen heeft toegestaan, zoekt Google Ads afbeeldingen op uw landingspagina en worden die opgehaald. Ons systeem selecteert afbeeldingen op uw landingspagina die het meest relevant zijn voor de zoekopdracht op basis van de landingspagina van de advertentie. De afbeeldingen die op uw uiteindelijke URL worden geselecteerd, doorlopen een reeks geautomatiseerde en handmatige kwaliteitscontroles voordat ze worden geselecteerd voor weergave. Het kan zijn dat er geen componenten voor dynamische afbeeldingen worden getoond als we op uw landingspagina geen geschikte afbeelding kunnen vinden die aan onze kwaliteitseisen voldoet of als er geen afbeeldingen beschikbaar zijn.

Als gebruikers op een component voor dynamische afbeeldingen klikken, worden ze naar dezelfde landingspagina geleid als wanneer ze op de kop van uw advertentie klikken.

Als iemand op uw component voor dynamische afbeeldingen klikt, worden er kosten in rekening gebracht op basis van de kosten per klik (CPC), vergelijkbaar met tekstadvertenties in het zoeknetwerk. De afbeeldingen in uw component voor dynamische afbeeldingen zijn klikbaar. Hiervoor wordt dezelfde CPC in rekening gebracht als voor een klik op de kop van een advertentietekst.

Componenten voor dynamische afbeeldingen worden alleen getoond als ze naar verwachting de prestaties van uw advertentie verbeteren. U kunt er ook voor kiezen geen componenten voor dynamische afbeeldingen bij uw advertentie te tonen.

Combinaties van bestandsindelingen

Componenten voor afbeeldingen kunnen in de volgende indelingen en combinaties op desktops en mobiele apparaten worden getoond.

Mobiel
  • 3 vierkante afbeeldingen naast elkaar
  • 1 vierkante afbeelding
Desktop
  • 1 vierkante afbeelding
  • 1 liggende afbeelding
  • 5 vierkante afbeeldingen naast elkaar
  • 2 liggende afbeeldingen en 1 vierkante afbeelding naast elkaar
  • 1 liggende afbeelding en 3 vierkante afbeeldingen naast elkaar
Opmerking: U kunt niet bepalen welke indeling wordt getoond omdat de weergave afhankelijk is van de veiling. U kunt er het best voor zorgen dat u voldoende componenten voor afbeeldingen heeft geüpload en bent aangemeld voor componenten voor dynamische afbeeldingen. We raden u aan 4 unieke afbeeldingen op advertentiegroep- of campagneniveau te hebben met ten minste 1 vierkante (1x1) en 1 liggende afbeelding (1,91x1). Dan is de geschiktheid voor weergave het grootst.
Opmerking: Componenten voor dynamische afbeeldingen doorlopen een uitgebreid goedkeuringsproces. Afbeeldingen die als componenten voor dynamische afbeeldingen worden geëxtraheerd, worden nagelopen op relevantie door een combinatie van targeting te beoordelen, waaronder zoekwoorden, zoekopdrachten, advertentietargeting en landingspagina (uiteindelijke URL). Componenten voor dynamische afbeeldingen moeten ook voldoen aan de indelingsvereisten voor componenten voor afbeeldingen.

Vereisten

Als u componenten voor dynamische afbeeldingen wilt gebruiken, moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan:

• Uw account heeft een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving.
  • U heeft een Google Ads-account in een geschikte branche of subbranche. Gevoelige branches en subbranches, zoals seksuele content en kansspelen, komen niet in aanmerking voor componenten voor dynamische afbeeldingen.
  • U heeft een Google Ads-account dat al meer dan 60 dagen actief is.
Opmerking: Door u aan te melden voor componenten voor dynamische afbeeldingen, bevestigt u dat u alle wettelijke rechten op de afbeelding bezit en toestemming heeft om de afbeelding met Google te delen, zodat hier afgeleide werken van kunnen worden gemaakt en de afbeelding namens u in advertenties of voor andere commerciële doeleinden kan worden gebruikt.

Componenten voor dynamische afbeeldingen toestaan

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Voer de onderstaande instructies uit om componenten voor dynamische afbeeldingen toe te staan:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik op het icoon met 3 stippen rechtsboven en selecteer Geautomatiseerde componenten op accountniveau.
  5. Klik op het icoon met 3 stippen rechtsboven en selecteer Geavanceerde instellingen.
  6. Selecteer de knop Aan in het gedeelte Componenten voor dynamische afbeeldingen.
  7. Klik op het selectievakje om te bevestigen dat u alle wettelijke rechten op de afbeelding bezit en toestemming heeft de afbeelding met Google te delen voor gebruik namens u in advertenties of voor andere commerciële doeleinden.
  8. Klik op Opslaan.

Waar u de rapportage voor componenten voor dynamische afbeeldingen vindt

Volg de onderstaande stappen om naar de rapportage voor componenten voor dynamische afbeeldingen te gaan:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. U krijgt nu een tabel met al uw componenten te zien. Selecteer Koppelingen (verouderd) in Tabelweergave.
  5. Klik in het dropdownmenu linksboven op Dynamische afbeelding.
U kunt ook componenten voor afbeeldingen gebruiken om op advertentiegroep- of campagneniveau unieke visuele elementen te uploaden die relevant zijn voor uw zoekwoorden en advertenties. Ontdek meer informatie over hoe u componenten voor afbeeldingen maakt.