Dynaamiset kuvaelementit

Dynaamiset kuvaelementit ovat tilikohtaisia automaattisia elementtejä, joiden avulla Google voi täydentää hakumainoksia valikoimalla osuvaa kuvamateriaalia mainoksen laskeutumissivulta. Nämä elementit voivat auttaa sinua saavuttamaan tulostavoitteesi, sillä kiinnostavat kuvat tuotteista tai palveluista tehostavat tekstimainosten viestiä.

Voit ottaa dynaamiset kuvaelementit käyttöön tilitasolla.

An  example of a Dynamic image extensions

Huom. Suosittelemme käyttämään sekä kuvaelementtejä että dynaamisia kuvaelementtejä. Mainoksissa voi näkyä sekä suoraan lisäämiäsi kuvaelementtejä että dynaamisia kuvaelementtejä. Varmista, että olet ottanut kuvaelementit käyttöön sillä tasolla, joka sopii parhaiten tarpeisiisi.

Hyödyt

Dynaamiset kuvaelementit voivat tehostaa mainontaasi, koska niiden sisältämää visuaalista tietoa on vaikea välittää pelkän tekstin keinoin. Elementit antavat esimakua laskeutumissivun sisällöstä, joten ne voivat innostaa käyttäjiä klikkaamaan mainostasi. Tässä pari esimerkkiä muista hyödyistä:

• Tulosten parantuminen ja markkinointitavoitteiden saavuttaminen: Kun käytät dynaamisia kuvaelementtejä hakuverkostossa näkyvissä tekstimainoksissa, mainoksesi erottuvat visuaalisesti kilpailijoiden mainoksista ja voit päästä parempaan klikkausprosenttiin.
  • Helppokäyttöisyys ja hallittavuus: Voit ottaa dynaamiset kuvaelementit käyttöön tilitasolla ja poistaa halutessasi niistä minkä tahansa.

Näin se toimii

Kun olet ottanut dynaamiset kuvaelementit käyttöön, Google Ads tunnistaa ja noutaa laskeutumissivullasi olevat kuvat. Järjestelmämme valitsee mainoksen laskeutumissivulta ne kuvat, jotka vastaavat parhaiten hakulauseketta. Lopullisesta URL‑osoitteestasi valittujen kuvien laatu tarkastetaan sekä automaattisesti että manuaalisesti ennen näytettäväksi hyväksymistä. Et välttämättä näe dynaamisia kuvaelementtejä, jos laskeutumissivullasi ei ole kuvia tai jos emme löydä laskeutumissivultasi sopivaa kuvaa, joka täyttää laatuvaatimuksemme.

Dynaamisen kuvaelementin klikkaaminen vie käyttäjän samalle laskeutumissivulle kuin mainoksen otsikon klikkaaminen.

Kun joku klikkaa dynaamista kuvaelementtiäsi, sinulta veloitetaan klikkauskohtainen hinta samoin kuin hakuverkostossa näkyvien tekstimainosten kohdalla. Dynaamisten kuvaelementtien kuvat ovat klikattavia, ja niistä veloitetaan sama klikkauskohtainen hinta kuin tekstiotsikon klikkauksista.

Dynaamiset kuvaelementit näkyvät vain silloin, kun niiden odotetaan parantavan mainoksen tuloksia. Voit kuitenkin halutessasi valita, että ne eivät näy mainoksesi yhteydessä.

Kuvamuotojen yhdistelmät

Kuvaelementit voivat näkyä seuraavissa muodoissa ja yhdistelmissä tietokoneilla ja mobiililaitteilla.

Mobiililaite
  • 3 neliökuvaa vierekkäin
  • 1 neliökuva
Tietokone
  • 1 neliökuva
  • 1 vaakakuva
  • 5 neliökuvaa vierekkäin
  • 2 vaakakuvaa ja yksi neliökuva vierekkäin
  • 1 vaakakuva ja 3 neliökuvaa vierekkäin
Huom. Et voi itse hallita sitä, mikä muoto näytetään, koska se määritetään huutokaupan mukaan. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että olet ladannut riittävän määrän kuvaelementtejä ja ottanut käyttöön dynaamiset kuvaelementit. Suositus on, että mainosryhmä- tai kampanjatasolla olisi neljä yksilöllistä kuvaa, joista vähintään yksi olisi neliökuva (1 x 1) ja yksi vaakakuva (1,91 x 1) näyttömahdollisuuksien maksimoimiseksi.
Huom. Dynaamisten kuvaelementtien on läpäistävä kattavat hyväksyntäprosessit. Dynaamisia kuvaelementtejä varten noudettujen kuvien osuvuus varmistetaan tarkastamalla esimerkiksi avainsanat, hakulausekkeet, mainoskohdistus ja laskeutumissivu (lopullinen URL). Dynaamisten kuvaelementtien on myös täytettävä kuvaelementtien muotovaatimukset.

Vaatimukset

Jotta voit käyttää dynaamisia kuvaelementtejä, varmista seuraavat asiat:

• Tilillä ei saa olla käytäntörikkomuksia.
  • Google Ads ‑tilillä on hyväksyttävä toimiala tai alitoimiala. Dynaamisia kuvaelementtejä ei voi käyttää arkaluontoisissa kategorioissa tai alakategorioissa eli esimerkiksi seksuaalisen sisällön ja rahapelien yhteydessä.
  • Sinulla on Google Ads ‑tili, joka on ollut käytössä yli 60 päivää.
Huom. Ottamalla dynaamiset kuvaelementit käyttöön vahvistat, että omistat kaikki lakisääteiset oikeudet kuvaan ja että sinulla on lupa jakaa kuva Googlelle, joka voi muokata sitä, luoda siitä johdannaisteoksia ja käyttää sitä puolestasi mainontaan tai muihin kaupallisiin tarkoituksiin.

Dynaamisten kuvaelementtien käyttöönotto

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Näin voit ottaa dynaamiset kuvaelementit käyttöön:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Klikkaa oikeasta yläkulmasta kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Tilikohtaiset automaattiset elementit.
  5. Klikkaa oikeasta yläkulmasta kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Lisäasetukset.
  6. Valitse Dynaamiset kuvaelementit ‑osiosta Käytössä‑painike.
  7. Klikkaa valintaruutua vahvistaaksesi, että omistat kaikki lakisääteiset oikeudet kuvaan ja että sinulla on oikeus jakaa kuva Googlelle, joka voi käyttää sitä puolestasi mainontaan tai muihin kaupallisiin tarkoituksiin.
  8. Klikkaa Tallenna.

Näin löydät dynaamisten kuvaelementtien raportit

Löydät dynaamisten kuvaelementtien raportit seuraavasti:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Näet taulukon kaikista elementeistäsi. Valitse Taulukkonäkymä-valikosta Yhteydet (vanha).
  5. Klikkaa vasemman yläkulman avattavasta valikosta Dynaaminen kuva.
Halutessasi voit myös ladata avainsanoihisi ja mainoksiisi liittyviä yksilöllisiä kuvia käyttämällä kuvaelementtejä mainosryhmä‑ ja kampanjatasolla. Lue lisää kuvaelementtien luomisesta.