Öppna ett formulär för potentiella kunder via en responsiv sökannons

Om ditt primära mål är att samla in potentiella kunder kan du använda formulärtillgångar för potentiella kunder för att visa ett formulär för potentiella kunder varje gång någon klickar på rubriken i din responsiva sökannons. I den här artikeln beskriver vi hur kampanjinställningarna avgör vilken annons med formulär för potentiella kunder som är kvalificerad att visas.

Innan du börjar

Optimera din kampanj i samband med att du skapar den.

När du skapar kampanjen kan du få aviseringar baserat på de inställningar du väljer. Du kan till exempel få aviseringar om problem som kan ge ett sämre resultat eller som är så allvarliga att du inte kan publicera din kampanj.

Navigeringsmenyn för att skapa kampanjer som visas när du skapar din kampanj ger en helhetsbild över förloppet och uppmärksammar aviseringar som du kan behöva åtgärda. Växla mellan stegen i navigeringsmenyn för att enkelt granska och lösa potentiella problem med inriktning, budgivning, budget och andra kampanjinställningar. Läs om hur du skapar en effektiv kampanj.

Så fungerar det

Vilka annonsformat som kan visas i din kampanj beror på de konverteringsmål och budstrategier som du har valt för kampanjen. I tabellen nedan kan du se vilka kampanjinställningar som krävs för att ett visst annonsformat ska visas.

Användningsfall

Skapa kampanjer

Kvalificerade annonsformat

Endast Skicka in formulär för potentiella kunder

Mål: endast Skicka in formulär för potentiella kunder (från Google)

Tillgång: formulärtillägg för potentiella kunder

Annons: responsiv sökannons

Formulär för potentiella kunder

Bilden visar hur en annons med formulär för potentiella kunder ser ut.

Skicka in formulär för potentiella kunder och andra konverteringar

Mål: Skicka in formulär för potentiella kunder (från Google) och andra mål

Budgivning: konverteringsfokuserad

Tillgång: formulärtillgång för potentiella kunder

Annons: responsiv sökannons

Annons med formulär för potentiella kunder med ett alternativ för att besöka webbplatsen i formuläret

Animationen visar hur en annons med formulär för potentiella kunder, med alternativet Besök webbplatsen, ser ut.

Responsiv sökannons med formulärtillgångar för potentiella kunder och andra tillgångar

Bilden visar hur en responsiv sökannons med ett formulär för potentiella kunder ser ut.

Inställning på kampanjnivå

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Annonsörer som är kvalificerade att öppna sin responsiva sökannons i ett formulär för potentiella kunder kan även aktivera detta visningsbeteende genom att aktivera inställningen på kampanjnivå.

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaign i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på fliken Inställningar och välj din kampanj.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Ytterligare inställningar.
  6. Utöka Inställning för formulär för potentiella kunder.
  7. Markera rutan vid Visa alltid formuläret för potentiella kunder när någon klickar på min annons.

Välja bort att visa annonsformat med formulär för potentiella kunder

Om inte vill visa annonser med formulär för potentiella kunder i en kampanj kan du ta bort konverteringsmålet Skicka in formulär för potentiella kunder (från Google) för kampanjen.