Over conversies na volledige weergave

Videokijkers op YouTube hebben een sterke intentie om de content te bekijken waarvoor ze naar YouTube zijn gekomen en daarom is de kans groot dat ze op het platform blijven wanneer ze een advertentie zien die onderdeel van hun kijkbeleving is. Dat geeft aan waarom 70% van de YouTube-kijkers zegt een merk te hebben gekocht na dat merk te hebben gevonden op YouTube.

Mensen ondernemen niet vaak meteen actie nadat ze een videoadvertentie hebben bekeken. In plaats daarvan ondernemen ze vaak pas actie nadat ze hun weergavesessie helemaal hebben afgerond. Dit zijn conversies na volledige weergave.

Het is daarom heel belangrijk om uw campagnes en conversies nauwkeurig te meten, en verder te kijken dan klikken als u wilt weten wat de totale impact van uw advertenties is. Het is gebleken dat conversies na volledige weergave een robuustere statistiek voor niet-klikconversies zijn. U kunt deze gebruiken in uw campagnes met videocomponenten.

Een conversie na volledige weergave is specifiek gericht op videoadvertenties en het andere gedrag dat gebruikers vertonen wanneer ze video's bekijken in plaats van andere typen advertenties.

Conversies na volledige weergave worden geteld als een gebruiker ten minste 10 seconden bekijkt van een in-stream advertentie die kan worden overgeslagen (of de hele in-stream advertentie die kan worden overgeslagen, als deze korter dan 10 seconden duurt) of ten minste 5 seconden van een in-feed video of Shorts-advertentie bekijkt en converteert binnen de conversieperiode na volledige weergave.

Voordelen

• Nauwkeurigere manier om de prestaties te meten die worden gegenereerd door direct response-videoadvertenties
  • Betere indicatie van de engagement van gebruikers
  • Meer inzicht in de waarde van uw advertenties en de mogelijkheid om uw bedrijfsresultaten te verbeteren naarmate het gebruikersgedrag zich ontwikkelt en er nieuwe kijkgewoonten, apparaten en functies beschikbaar komen.
Opmerking: Voor videocampagnes zijn engagements voor advertentie-indelingen die op dit moment niet worden gemeten via weergaven (zoals bumperadvertenties en in-stream advertenties die niet kunnen worden overgeslagen), gebaseerd op klikken.

Typen campagnes die conversies na volledige weergave bijhouden

• Videocampagnes
  • App-campagnes
  • Display-campagnes
  • Campagnes voor het genereren van vraag
  • Performance Max-campagnes

Rapportage voor conversies na volledige weergave

Conversies na volledige weergave staan zowel in de kolom Conversies als in de kolom Alle conversies van uw campagnerapportage (op het tabblad Campagnes in het paginamenu). De kolom Alle conversies bevat onder meer de gegevens uit de kolom Conversies, conversieacties waarvan u heeft aangegeven dat ze niet in de kolom Conversies moeten worden opgenomen, conversies na winkelbezoeken en bepaalde telefoongesprekken. Aan de hand van deze extra conversies krijgt u meer inzicht in de manier waarop gebruikers interactie met uw bedrijf hebben, waardoor u beter kunt bepalen hoe effectief uw advertenties zijn. Meer informatie over Alle conversies

Volledige weergaven staan ook in de kolom Interacties van uw campagnerapportage (op het tabblad Campagnes in het paginamenu). Interacties zijn klikken, vegen en weergaven. Als u in uw campagnerapporten doorklikconversies wilt vergelijken met conversies na volledige weergave, klikt u op het icoon voor Segmenten Segment, vervolgens op Conversies en in het menu Conversies op Type advertentiegebeurtenis. Hiermee wordt er in uw campagnerapporten een onderscheid aangebracht tussen doorklikconversies (die Klikken worden genoemd) en conversies na volledige weergave (die onder het label Interacties vallen).

Conversieperioden na volledige weergave

Conversieperioden na volledige weergave kunnen worden aangepast, zodat u meer controle krijgt over metingen voor conversies. U kunt voor elke conversieactie een andere conversieperiode instellen. U kunt deze conversieperioden instellen en updaten in de instellingen voor conversieacties. U kunt ook een conversieperiode na volledige weergave kiezen wanneer u een nieuwe conversie maakt. Meer informatie over conversieperioden

De standaardinstellingen voor conversies na volledige weergave zijn afhankelijk van het type conversie dat u meet:

Conversie- en campagnetypen Standaard terugkijkperiode
Webconversies en offline conversies importeren 3 dagen
App-conversies:
App-campagnes voor installaties (ACi) 2 dagen
App-campagnes voor engagement (ACe) 1 dag
Video-actie, Genereren van vraag, Performance Max en in-app acties via Web to App Connect 1 dag
Winkelbezoeken en conversies via winkelverkoop 3 dagen

Instructies om conversieperioden na volledige weergave te updaten of bewerken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Zoek de conversieactie die u wilt bewerken. Klik in de kolom Naam op de betreffende naam.
  5. Klik in het gedeelte Instellingen op Instellingen bewerken.
  6. Klik op Conversieperiode voor volledige weergave. Selecteer in het dropdownmenu hoelang u conversies wilt bijhouden na een advertentie-interactie.
  7. Klik op Klaar.

See what other users are saying about Engaged-view conversions

Join the conversation in the Ads Community