Over conversies na volledige weergave

Videokijkers op YouTube hebben een sterke intentie om de content te bekijken waarvoor ze naar YouTube zijn gekomen en daarom is de kans groot dat ze op het platform blijven wanneer ze een advertentie zien die onderdeel van hun kijkbeleving is. Dat geeft aan waarom 70% van de YouTube-kijkers zegt een merk te hebben gekocht nadat ze dat merk op YouTube hebben gezien.

Mensen ondernemen doorgaans niet meteen actie nadat ze de advertentie op YouTube hebben bekeken, maar pas nadat ze de volledige weergavesessie hebben voltooid. Hierbij worden conversies na volledige weergave gegenereerd.

Een conversie na volledige weergave is specifiek gericht op videoadvertenties (op YouTube en in het Google Display Netwerk) en het andere gedrag dat gebruikers vertonen wanneer ze video's bekijken in plaats van andere soorten advertenties.

Conversies na volledige weergave worden geteld als een gebruiker ten minste 10 seconden bekijkt van een InStream-advertentie die kan worden overgeslagen (of de volledige advertentie, als deze korter is dan 10 seconden) en vervolgens binnen de conversieperiode na volledige weergave converteert.

Engagements voor advertentie-indelingen die momenteel niet worden gemeten door middel van weergaven (zoals bumperadvertenties of InStream-advertenties die niet kunnen worden overgeslagen), zijn gebaseerd op klikken.

Voordelen

• Nauwkeurigere manier om de prestaties te meten die worden gegenereerd door direct response-videoadvertenties
  • Betere indicatie van de engagement van gebruikers

Conversieperioden na volledige weergave

De conversieperioden na volledige weergave variëren afhankelijk van het type campagne dat u laat lopen:

• TrueView for Action-campagne: 3 dagen
  • App-campagne voor installaties: 2 dagen
  • App-campagne voor engagement: 1 dag