Google Adsin integrointi IAB:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehykseen (TCF)

IAB Europe on julkaissut läpinäkyvyys- ja suostumuskehyksensä (TCF) version 2.0, joka on kehitetty IAB Tech Labin ja yhteisten jäsenyritysten kanssa. Googlen integrointi TCF 2.0 ‑versioon helpottaa version suoraa käyttöä tai sellaisen suostumustenkäsittelyalustan (CMP) käyttöä, joka välittää suostumussignaalit Googlelle kyseisen version avulla.

IAB siirtyy TCF 2.0 ‑versioon 15.8.2020.

Näin se toimii

Google alkaa tukea TCF 2.0 -versiota 13.8.2020. Tämän jälkeen Google Ads pystyy lukemaan ja tulkitsemaan TCF 2.0 -version TC-merkkijonon konversioseurannan tageja varten. CMP:t, jotka luovat TCF 2.0 ‑merkkijonot käyttäjien valintojen perusteella, voivat näin lähettää suostumussignaalit Google Adsille.

Integrointi TCF 2.0 -versioon tarkoittaa sitä, että mainostuotteemme pystyvät lukemaan TC-merkkijonon. Tuotteisiin liittyvien Google-tagiesi toiminta riippuu siitä, mitä TC-merkkijono sisältää.

TCF 2.0:n käyttöönotto

Jotta voit käyttää TCF 2.0:n merkkijonoa Google Ads ‑tagiesi kanssa, sinun on otettava se käyttöön lisäämällä tagien yläpuolelle yksi koodirivi, jotta ne pystyvät lukemaan TC-merkkijonon oikein. Tee seuraavat asiat, jotta TCF 2.0:aa voidaan tukea:

Lisää seuraava koodirivi Google-tagisi tai Google Tag Manager ‑koodinpätkän yläpuolelle kaikilla sivuilla, joilla on Google Ads ‑tageja.

window ['gtag_enable_tcf_support'] = true;

Esimerkkikoodi

TCF 2.0:n tukeminen edellyttää koodin lisäämistä mihin tahansa Google-tagin tai Google Tag Managerin säilön koodinpätkän yläpuolelle. Alla olevassa esimerkissä TCF-koodirivi on sijoitettu Google-tagin yläpuolelle.

<script>

window ['gtag_enable_tcf_support'] = true;

</script>

<!-- Google tag (gtag.js) - Google Ads: TAG_ID -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config','TAG_ID');

</script>

Näin Google Ads toimii TCF 2.0:n kanssa

TCF:ää käytettäessä datan käsittely perustuu käyttötarkoituksiin. Kullakin käyttötarkoituksella on sitä vastaava suostumukseen tai oikeutettuun etuun liittyvä oikeudellinen peruste. Google Adsin konversioseurantatagit, jotka on toteutettu Google Tag Managerin tai Google-tagin avulla, käsittelevät suostumusmerkkijonon sisältäviä pyyntöjä alla kuvatuilla tavoilla.

Tarkoitus Googlen rekisteröity oikeusperuste Kuvaus Vaikutus Google Adsiin, jos käyttötarkoitus puuttuu
1 Suostumus Tiedon tallentaminen laitteelle ja/tai pääsy laitteella olevaan tietoon Google Ads ei luo tai käytä evästeitä mittausta ja personointia varten. Uudelleenmarkkinointiluetteloihin ei kerry dataa suostumuksen evänneistä käyttäjistä, ja attribuutioraportit voivat olla rajoitetumpia.
3 ja 4 Suostumus Personoituja mainoksia koskevan profiilin luominen ja käyttäminen Tapahtumien yhteydessä ei voi käyttää mainosten personointia, eikä tapahtumia voi käyttää uudelleenmarkkinointiluetteloissa. Tämä ei vaikuta käyttäjiin, jotka on jo lisätty yleisölistoihin.
7 *Joustava – oletuksena oikeutettu etu Mainoksen kehityksen mittaaminen Google Adsissa tämä käyttötarkoitus tarvitaan kaikkia konversioita varten. Jos käyttötarkoitus puuttuu, Google Ads ei kirjaa konversiota.
9 *Joustava – oletuksena oikeutettu etu Markkinointitutkimusten toteuttaminen yleisötilastojen luomiseksi Google Adsissa tämä käyttötarkoitus tarvitaan kaikkia konversioita varten. Jos käyttötarkoitus puuttuu, Google Ads ei kirjaa konversiota.
10 *Joustava – oletuksena oikeutettu etu Tuotteiden kehittäminen ja parantaminen Google Adsissa tämä käyttötarkoitus tarvitaan kaikkia konversioita varten. Jos käyttötarkoitus puuttuu, Google Ads ei kirjaa konversiota.
Erikoiskäyttötarkoitus 1 Oikeutettu etu Suojauksen varmistaminen, petosten estäminen ja virheenkorjaus Tämä käyttötarkoitus on aina olemassa ja saatavilla TCF:ää käytettäessä.

* Googlen rekisteröinti TCF:n käyttötarkoituksia 2, 5, 6, 7, 9 ja 10 varten on joustava. Oletuksena näissä on oikeutettu etu. Ellet määritä CMP:tä siten, että Google tarvitsee näihin käyttötarkoituksiin suostumuksen, Google käyttää oikeutettua etua silloin, kun CMP on kertonut siitä käyttäjälle. Googlen rekisteröinti käyttötarkoituksia 1, 3 ja 4 varten ei ole joustava, ja näihin tarvitaan aina suostumus. Google Adsin konversioseurannan tagit eivät käytä jäljelle jääviä TCF:n käyttötarkoituksia, mutta muut Googlen tuotteet saattavat käyttää niitä.

Huom. Google Tag Manager ja Google-tagi hyväksyvät vain sellaisia TCF-merkkijonoja, jotka on otettu käyttöön oikein TCF-käytäntöjen ja teknisten vaatimusten mukaisesti ja jotka ovat Googlen EU-käyttäjäsuostumuskäytännön mukaisia. Jos CMP ei vastaa 500 millisekunnin kuluessa tai näkyviin tulee "error"-, "stub"- tai "loading"-tila, tagi toteutetaan rajoitetussa tilassa:

• Google Adsin ensimmäisen osapuolen ja kolmansien osapuolten konversioevästeiden kirjoittamista ja lukemista rajoitetaan.
  • Google Analytics ‑mainontaominaisuudet on integroitu IAB:n TCF 2.0 ‑versioon, ja ne käsittelevät tällaisia pyyntöjä ikään kuin kaikki käyttötarkoitukset olisi kielletty. Voit tarkistaa tämän vaikutukset edellä olevasta taulukosta.
  • Uudelleenmarkkinointiominaisuudet poistetaan käytöstä.

Virheilmoituksiin liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Jos CMP ei vastaa 500 millisekunnin kuluessa tai näkyviin tulee "error"-, "stub"- tai "loading"-tila, tagi toteutetaan rajoitetussa tilassa. Voit korjata tämän seuraamalla alla olevia ohjeita.

Jos kutsut funktion manuaalisesti konversiotagin käynnistämistä varten:

• Varmista, että vastaus getTCData TCData.eventStatus = 'tcloaded'- TAI 'cmpuishown' + 'useractioncomplete' ‑tilaan lähetetään 500 millisekunnin kuluessa. Nämä kertovat, että CMP on valmiina esittämään käyttäjälle suostumusta koskevan valinnan.

Jos et kutsu funktiota manuaalisesti konversiotagin lähettämistä varten:

• Huolehdi siitä, että CMP ottaa käyttöön getTCData-tuen ja palauttaa TCData.eventStatus = 'tcloaded'- TAI 'cmpuishown' + 'useractioncomplete' ‑tilan sen osoittamiseksi, että käyttäjän suostumus on käytettävissä APIn kautta 500 millisekunnin kuluessa.

Näin TCF toimii personoidun mainonnan, suostumustilan ja muiden signaalien kanssa

Mikäli Google saa useita, keskenään ristiriitaisia signaaleja, niistä valitaan tietosuojatasoltaan tiukin signaalien yhdistelmä. Esimerkki:

Käytäntö on sama, jos TCF:n ja rajoitetun datan käsittelyn parametrin signaalit ovat keskenään ristiriitaisia.

Jotta tagisi pysyvät mahdollisimman kevyinä ja voit estää tahattoman toiminnan, suosittelemme ottamaan käyttöön joko TCF-version 2.0 tai suostumustilan. Molemmat voi määrittää selvittämään käyttäjän suostumuksen ja muuttamaan tagien toimintaa sen mukaisesti.