Ladda upp din butiksförsäljningsdata

Efter att du har ställt in ditt Google Ads-konto för att använda konverteringar från butiksförsäljning måste du förbereda din butiksförsäljningsdata och ladda upp den till Google Ads.

I den här artikeln beskriver vi hur du ställer in och laddar upp butiksförsäljningsdata till Google Ads med hjälp av olika uppladdningsmetoder.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

1. Välj en uppladdningsmetod

Du kan ladda upp butiksförsäljningsdata via Google Ads, Google Ads API eller en butiksförsäljningspartner. Du bör använda samma metod för alla uppladdningar, eftersom en fil som laddas upp med olika metoder dedupliceras och behandlas en enda gång av Google under uppladdningen.

1. Ladda upp butiksförsäljningsdata i Google Ads

Du kan ladda upp butiksförsäljningsdata direkt i Google Ads. Med den här uppladdningsmetoden kan du förbereda och ladda upp transaktionsfilen manuellt till ditt Google Ads-konto varje gång du gör en ändring. Du kan även schemalägga uppladdningar så att alla ändringar som görs i din data automatiskt laddas upp från Google Kalkylark eller med hjälp av en filöverföringsmetod (HTTPS/SFTP).

Fördelar med att ladda upp butiksförsäljningsdata i Google Ads
  • Lämpligt om du inte har använt butiksförsäljning tidigare: Börja med att använda den här metoden om du inte har laddat upp butiksförsäljningsdata tidigare. När du har du lite mer erfarenhet av att mäta butiksförsäljning kan du överväga att byta till Google Ads API eller anlita en butiksförsäljningspartner för att ladda upp butiksförsäljningsdata.
  • Enkelt att använda: Om du laddar upp butiksförsäljningsdata via Google Ads får du automatiskt hjälp med att kontrollera att informationen är korrekt formaterad. Efter att du har laddat upp din butiksförsäljningsdata meddelar Google Ads dig om den kan användas för mätning eller ger dig tips på hur du kan åtgärda fel i informationen.

2. Ladda upp butiksförsäljningsdata via Google Ads API

Du kan integrera ditt datahanteringssystem på ett säkert sätt med Google Ads API för att ladda upp filer regelbundet. Kontakta din Google-kontorepresentant för att få hjälp och mer information om API-uppladdningar.

Fördelar med att ladda upp butiksförsäljningsdata via Google Ads API
  • Lämpligt för att ladda upp ett stort antal transaktioner: Använd Google Ads API om du ofta uppdaterar din butiksförsäljningsdata eller om du har ett stort antal offlinetransaktioner att ladda upp.
  • Spara tid med uppladdningar: Det krävs viss teknisk expertis för att integrera ditt datahanteringssystem med Google Ads API, men när det är gjort går det fortare att göra ändringar i din data om butiksförsäljningstransaktioner.
  • Teknisk support: Om du har tekniska frågor om Google Ads API (t.ex. frågor som är direkt relaterade till API- eller SDK-användning, fel från API:et eller SDK:et och annat) följer du felsökningsstegen i sidan för teknisk support för API.

3. Ladda upp butiksförsäljningsdata via en butiksförsäljningspartner

Butiksförsäljningspartners är företag som kan hjälpa dig att importera din offlinetransaktionsdata direkt till Google Ads. Läs mer om butiksförsäljningspartners.

Fördelar med att ladda upp butiksförsäljningsdata via en butiksförsäljningspartner
  • Uppladdningar som stöds: Alla butiksförsäljningspartners är direktintegrerade med Google Ads API, vilket automatiserar uppladdningsprocessen och säkerställer konsekventa och tillförlitliga datauppladdningar.
  • Teknisk support: Alla butiksförsäljningspartners kan felsöka tekniska problem så att du kan fokusera på din kärnverksamhet.
  • Datahygien och formatering: Butiksförsäljningspartners kan hjälpa dig att formatera din data för att se till att uppladdningarna är korrekta och sker problemfritt. Till exempel kan en butiksförsäljningspartner felsöka vanliga fel genom att granska kolumnerna i filen med butiksförsäljningsdata.
  • Förbättrad matchningsfrekvens: Vissa partners har tillförlitliga kunduppgiftsdiagram som kan öka matchningsfrekvensen.

2. Formatera och hasha din butiksförsäljningsdata

Hashning innebär att din försäljningsdata ordnas om slumpmässigt på ett säkert och integritetssäkert sätt. Google godkänner endast användardata som är korrekt formaterad och hashad. Du kan hasha din data på följande sätt:

• Med SHA-256-algoritmen: För att skydda din data kan du hasha kunddata själv med hjälp av SHA-256-algoritmen, som är branschstandarden för envägshashning.
  • Använd automatisk hash-teknik i Google Ads: Om din butikstransaktionsdata är i ett filformat med vanlig text (.CSV) kan du välja att ladda upp filen ohashad till Google Ads. Automatisk hash-teknik är endast tillgänglig för CSV-format som laddas upp direkt via Google Ads-gränssnittet. Google Ads hashar automatiskt all data som behöver hashas med SHA-256-algoritmen innan filen godkänns för bearbetning.
Butiksförsäljningsdata som behöver hashas
  • kunders e-postadresser
  • kundernas telefonnummer
  • kunders för- och efternamn
Butiksförsäljningsdata som inte behöver hashas
  • ort
  • delstat
  • land
  • postnummer
  • attributdata (till exempel valuta och konverteringsnamn)
Godkända filformat och storleksgränser

Filformat

• Excel
  • CSV
  • Google Kalkylark

Storleksgränser

• Engångsuppladdning direkt till ditt Google Ads-konto:
    • 150 MB: För CSV-filer som laddas upp manuellt i Google Ads (uppskattningsvis 300 000 transaktionsrader).
    • 50 MB: För alla andra format, inklusive CSV-filer som laddas upp efter ett schema (uppskattningsvis 100 000 transaktionsrader).
  • uppladdning med Google Ads API: 1 000 000 transaktionsrader
    Obs! Om du laddar upp din butiksförsäljningsdata via en butiksförsäljningspartner kan du kontakta partnern för information om deras filstorleksgränser.
Behöver du mer hjälp med att formatera din fil med butiksförsäljningsdata? Se vår detaljerade guide om hur du formaterar din butiksförsäljningsdata.

3. Ladda upp din butiksförsäljningsdata

Efter att du har förberett din butiksförsäljningsdata är nästa steg att ladda upp den till ditt Google Ads-konto. Stegen för att ladda upp butiksförsäljningsdata varierar beroende på vilken uppladdningsmetod du har valt.

Ladda upp butiksförsäljningsdata i Google Ads

Om du laddar upp butiksförsäljningsdata till Google Ads kan du välja att göra det som en engångsuppladdning (du laddar upp varje gång du uppdaterar din butiksförsäljningsdata) eller som en schemalagd uppladdning (Google Ads söker efter uppdateringar av butiksförsäljningsdata på en viss plats och laddar sedan upp ändringarna).

Vi rekommenderar att du schemalägger uppladdningar dagligen eller veckovis så att butiksförsäljningsrapporterna blir exakta.
Engångsuppladdning
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
    • Om du använder ett förvaltarkonto klickar du på Konverteringar i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på Uppladdningar i sidmenyn.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Du kan ladda ned mallen för den typ av konverteringar du vill importera genom att klicka på Visa mallar. Du kan välja Excel, CSV eller Google Kalkylark för att ladda upp konverteringar från klick, samtal eller butiksförsäljning.
  6. Klicka på Klart.
  7. Gå till Källa och välj källan till filen som du vill ladda upp: Ladda upp en fil, Google Kalkylark, HTTPS eller SFTP.
    • Om du laddar upp en fil eller använder Google Kalkylark klickar du på Välj fil för att välja filen som du vill ladda upp.
    • Om du använder HTTPS eller SFTP anger du webbadressen till filen samt användarnamn och lösenord som krävs för åtkomst till filen.
  8. Markera kryssrutan bredvid Denna uppladdning innehåller butiksförsäljningsdata som samlats in och delats i enlighet med tillämpliga Google-policyer. Bekräfta sedan om du laddar upp Ohashad privat kunddata eller Hashad data.
  9. Klicka på Ladda upp och förhandsgranska eller Ladda upp och använd.
    • Om du klickar på Ladda upp och förhandsgranska ser du en förhandsgranskning av de uppskattade ändringarna på fliken Historik.
    • Importera konverteringarna till ditt konto genom att klicka på rullgardinsmenyn Åtgärd och välja Använd.
    • Om du klickar på Ladda upp och använd börjar filen bearbetas efter att alla rader har laddats upp.
  10. Om du vill se mer information om uppladdningsstatusen (inklusive eventuella uppladdningsfel) kan du klicka på länkarna i kolumnen Resultat.
Schemalägga en uppladdning
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Uppladdningar i sidmenyn.
  4. Klicka på Scheman.
  5. Klicka på plusknappen .
  6. Gå till Källa och välj källan till filen som du vill ladda upp: Google Kalkylark, HTTPS eller SFTP.
    • Om du använder HTTPS eller SFTP anger du webbadressen till filen samt användarnamn och lösenord som krävs för åtkomst till filen.
  7. Skapa ett schema genom att välja Frekvens och Tid när du vill att uppladdningarna ska ske. Du kan schemalägga uppladdningar varje vecka eller varje dag alla tider på dygnet.
  8. Du kan ladda upp filen nu genom att klicka på Ladda upp och förhandsgranska.
  9. Klicka på Spara. Du ser det sparade schemat i tabellen.
  10. (Valfritt) Om du vill redigera, pausa eller ta bort ett schema kan du gå till kolumnen Åtgärder och klicka på Alternativ.
  11. Gör önskade ändringar och klicka på Spara. Om du tar bort ett schema behöver du bekräfta att du vill ta bort det genom att klicka på Ta bort.
Ladda upp butiksförsäljningsdata via Google Ads API

Om du vill ladda upp via API måste du integrera ditt CRM-system med Google Ads API. Kontakta din Google-kontorepresentant för mer information.

Ladda upp butiksförsäljningsdata via en butiksförsäljningspartner
Om du arbetar med en butiksförsäljningspartner bör datauppladdningarna ske direkt till ditt Google Ads-konto. Kontakta din partner eller Google-kontorepresentant för mer information. Läs mer om butiksförsäljningspartners.
Obs! Du kan ladda upp högst fem filer manuellt via Google Ads-gränssnittet inom en tvåtimmarsperiod, oavsett filstorlek. Om du når maxgränsen på fem filer eller vill lägga till fler kan du ladda upp dem efter två timmar.

Tips

Nedan följer viktiga riktlinjer och rekommendationer för att ladda upp och skapa rapporter för kunder inom detaljhandel och restaurang med hjälp av butiksförsäljning:

• Ladda endast upp data om transaktioner i butik. Ta inte med transaktioner från andra kanaler, som onlineförsäljning, telefonförsäljning eller onlineköp med upphämtning i butik. Funktionen för butiksförsäljning är avsedd att mäta försäljningar som sker i fysiska butiker.
  • Ladda upp transaktionsdata regelbundet och konsekvent. Vi rekommenderar att du laddar upp data varje dag eller vecka för att säkerställa att systemet har aktuell data. Tänk på att Google Ads enbart uppdaterar rapportvärden för butiksförsäljning från 35 dagar före uppladdningsdatumet.
  • Se till att uppladdningarna innehåller transaktioner som skett under de senaste 30 dagarna för att få dynamiska rapporter om konverteringsvärden. Vi rekommenderar att du regelbundet tillhandahåller transaktioner som skett under de senaste 14 dagarna, men transaktionerna måste ha skett inom de senaste 30 dagarna för att du ska få dynamiska värderapporter. Om det inte skett några transaktioner under de senaste 30 dagarna går systemet över till att ge rapporter baserat på standardvärde.
  • Undvik att ladda upp transaktioner som inträffade mer än 90 dagar före uppladdningsdatumet, eftersom de inte bearbetas.
  • Undvik att ladda upp samma transaktion mer än en gång. Om två separata uppladdningar innehåller transaktioner med samma användare och tidsstämpel rapporteras bara den senast uppladdade transaktionen.
  • Om du behöver ladda upp befintlig transaktionsdata igen bör du kontrollera att alla tidigare uppladdningar för transaktionerna redan har bearbetats. Du kan kontrollera uppladdningens status i Google Ads eller API:et, beroende på var du laddade upp informationen.

4. Kontrollera uppladdningens status och åtgärda eventuella fel

Efter att du har laddat upp en fil till Google Ads kan du kontrollera filens status i ditt Google Ads-konto. Detta gäller endast för filer med butiksförsäljningsdata som laddas upp direkt till Google Ads (inte via Google Ads API).

1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Uppladdningar.
  4. Titta i kolumnen Status för att se filstatusen för en specifik uppladdning.

Uppladdningsstatusar

Bearbetas
Din butiksförsäljningsdata har godkänts för bearbetning och bearbetas för närvarande av systemet. Data godkänns endast om den är korrekt hashad och formaterad.
Misslyckades

Den uppladdade butiksförsäljningsdatan kunde inte bearbetas. Här är några exempel på orsaker till att din data inte kan laddas upp:

• Data har inte hashats eller har hashats på fel sätt.
  • Data har ett felaktigt format eller saknar vissa värden eller kolumner.
  • Antalet transaktioner är mycket lågt.
  • Det finns inte tillräckligt många transaktioner som har matchats med kunder.
  • Det genomsnittliga värdet på transaktioner är betydligt högre eller lägre i förhållande till kontots genomsnitt under 90 dagar.
  • Valutakoden i uppladdningen matchar inte de historiska värdena i kontot.

Du kan kontrollera den specifika orsaken i kolumnen Resultat i statistiktabellen i Google Ads.

Tillämpat
Din butiksförsäljningsdata har bearbetats och konverteringar från butiksförsäljning rapporteras nu i ditt konto.
Slutförts med fel

Uppladdningen av butiksförsäljningsdata är klar men innehåller fel. Google Ads kan inte bearbeta data förrän felen har åtgärdats.

Slutförd

Uppladdningen av butiksförsäljningsdata är klar och innehåller inga fel. Eftersom det inte fanns några uppdateringar i filen har Google Ads inte uppdaterat någon data.

Ladda ned en felrapport för att åtgärda eventuella fel

Om Google Ads stöter på fel när du laddar upp filen med butiksförsäljningsdata kan du ladda ned ett kalkylark som innehåller de konverteringar i filen som inte kunde importeras. Sedan kan du åtgärda eventuella fel och ladda upp filen till Google Ads igen.

1. Klicka på Uppladdningar på sidan Konverteringar i Google Ads.
  2. Leta reda på den fil med butiksförsäljningsdata som innehåller fel.
  3. Klicka på Ladda ned fel i kolumnen Åtgärder.
  4. Läs igenom felmeddelandena i kolumnen Resultat i kalkylarket för att avgöra varför Google Ads inte kunde importera konverteringarna.
  5. Gör nödvändiga ändringar i kalkylarket och spara det.
  6. Ladda upp den korrigerade filen igen.

Felsöka specifika felmeddelanden vid uppladdning av butiksförsäljning

Om du får gränssnittsfel efter uppladdningen kan du läsa igenom stegen och åtgärderna nedan för respektive felmeddelande för att rätta till problemet. Listan över felmeddelanden är inte fullständig. Det kan visas ytterligare fel i Google Ads-användargränssnittet.

Den valda filen innehåller inte några butiksförsäljningskolumner. Lägg till kolumnrubriker för butiksförsäljning om du vill ladda upp butiksförsäljningsdata.

Det här felet indikerar att det finns ett potentiellt problem med parameter- eller rubrikformateringen för uppladdningen av butiksförsäljningsdata. Gå igenom följande steg om du stöter på det här felet:

1. Se till att du använder rätt mall för att ladda upp butiksförsäljningsdata och att den innehåller alla obligatoriska rader och kolumner. Se Formatera din butiksförsäljningsdata om du vill ladda ned butiksförsäljningsmallarna.
    • Se till att parametrarna och rubrikerna är på engelska enligt standardmallen. All övrig data kan vara på valfritt språk, men parametrarna och rubrikerna måste vara på engelska.
  2. Om du skapar och laddar upp i CSV-format kan du öppna och granska parameter- och rubrikraderna i en vanlig textredigerare för att se till att det inte lades till några oväntade tecken. Kontrollera till exempel följande:
    • Det finns inga citattecken (”) runt raden med parametrar.
    • Olika parametervärden avgränsas med ett semikolon (;).
    • Rubrikkolumner är kommaavgränsade (,) med ett enda kommatecken.
  3. Se till att följande kolumner finns i filen: Conversion Name, Conversion Time, Conversion Value och Conversion Currency.
    • Du måste också ta med minst en användaridentifierare, som e-postadress, telefonnummer eller adress (förnamn, efternamn, ort, delstat, postnummer och land).
    • Om du laddar upp en CSV-fil och väljer att hasha data själv kan du läsa Formatera din butiksförsäljningsdata.
Det finns ingen rubrikrad för det här kalkylarket

Det här felet indikerar att det finns ett potentiellt problem med parameter- eller rubrikformateringen för uppladdningen av butiksförsäljningsdata. Kontrollera följande om du stöter på det här felet:

1. Se till att du använder rätt mall för att ladda upp butiksförsäljningsdata och att den innehåller alla obligatoriska rader och kolumner. Se Formatera din butiksförsäljningsdata om du vill ladda ned butiksförsäljningsmallarna.
    • Se till att parametrarna och rubrikerna är på engelska enligt standardmallen. All övrig data kan vara på valfritt språk, men parametrarna och rubrikerna måste vara på engelska.
  2. Om du skapar och laddar upp i CSV-format kan du öppna och granska parameter- och rubrikraderna i en vanlig textredigerare för att se till att det inte lades till några oväntade tecken. Kontrollera till exempel följande:
    • Det finns inga citattecken (”) runt raden med parametrar.
    • Olika parametervärden avgränsas med ett semikolon (;).
    • Rubrikkolumner är kommaavgränsade (,) med ett enda kommatecken.
  3. Se till att följande kolumner finns i filen: Conversion Name, Conversion Time, Conversion Value och Conversion Currency.
    • Du måste också ta med minst en användaridentifierare, som e-postadress, telefonnummer eller adress (förnamn, efternamn, ort, delstat, postnummer och land).
    • Om du laddar upp en CSV-fil och väljer att hasha data själv kan du läsa Formatera din butiksförsäljningsdata.
Stoppat på grund av att tidsgränsen uppnåddes

Det här felet indikerar att uppladdningen inte kunde slutföras på grund av ett nätverksavbrott eller att det tog för lång tid. Gå igenom följande steg för att försöka lösa problemet:

1. Granska filen och se till att den uppfyller storlekskraven för uppladdning som anges i Formatera din butiksförsäljningsdata.
    • Om filen är nära eller överstiger gränsen kan du prova att dela upp den i flera mindre filer.
    • Om du laddar upp flera filer kan du prova att ladda upp en fil i taget.
  2. Om filstorleken ligger inom gränsen kan du prova att ladda upp filen vid ett senare tillfälle eller från en annan nätverksanslutning.
Det gick inte att hitta filen
Det här felet indikerar att systemet inte kunde hitta eller få åtkomst till filen på den begärda platsen.

Gå igenom uppladdningsinställningarna och kontrollera att SFTP-webbadressen, namnet och/eller lösenordet är korrekta.

• Tips! Prova att ladda ned filen med ett separat SFTP-program för att säkerställa att filplatsen och användaruppgifterna är korrekta.
Ovanligt högt genomsnittligt transaktionsvärde eller ovanligt lågt genomsnittligt transaktionsvärde

Det här felet indikerar att transaktionsuppladdningen har ett betydligt högre eller lägre genomsnittligt transaktionsvärde jämfört med kontots tidigare genomsnitt under 90 dagar. Sådana uppladdningar blockeras initialt för att förhindra att felaktiga uppgifter matas in, eftersom det kan leda till fel i rapporteringen. Följ de här stegen om du får det här felmeddelandet vid uppladdning:

1. Gå igenom den avsedda transaktionsfilen som ska laddas upp och bekräfta att de angivna transaktionsvärdena är korrekta och att uppladdningsgenomsnittet är i linje med dina förväntningar.
    1. Om det finns fel i filvärdena ska du åtgärda dem och prova att ladda upp igen.
    2. Du kan se det genomsnittliga beställningsvärdet för de senaste 90 dagarna i ditt Google Ads-konto.
  2. Om filinnehållet och transaktionsvärdena är korrekta och förväntade bör du kontakta ditt Google Ads-kontoteam eller Google Ads-supporten för att begära ett undantag så att filen kan bearbetas.
    1. Observera att undantaget från validering för dessa fel endast kan bearbetas på nytt om uppladdningsförsöket skedde under de senaste 25 dagarna.
Okänd valutakod

Det här felet indikerar att valutakoden i uppladdningen inte matchar de historiska värdena i kontot. Sådana uppladdningar blockeras initialt för att förhindra att felaktiga uppgifter matas in, eftersom det kan leda till fel i rapporteringen. Följ de här stegen om du får det här felmeddelandet vid uppladdning:

1. Granska den uppladdade uppladdningsfilen och bekräfta att de angivna valutakodsvärdena är korrekta och i linje med dina förväntningar.
    1. Om det finns fel i valutakodvärdena ska åtgärda dem och försöka ladda upp igen.
  2. Om filinnehållet och valutakodsvärdena är korrekta och förväntade bör du kontakta ditt Google Ads-kontoteam eller Google Ads-supporten för att begära ett undantag så att filen kan bearbetas.
    1. Observera att undantaget för validering endast kan bearbetas på nytt om uppladdningsförsöket skedde under de senaste 25 dagarna.

Inte tillräckligt många matchade transaktioner

Det här felet indikerar att uppladdningen inte innehöll tillräckligt många nya transaktioner som Google kunde matcha med. Läs igenom följande steg om du får det här felmeddelandet under en uppladdning:

1. Granska uppladdningsfilen och se till att antalet uppladdade transaktioner är tillräckligt. Vi rekommenderar att du laddar upp minst 30 000 transaktioner per månad.
    1. Se till att uppladdningen inte innehåller dubbletter av transaktioner.
    2. Om volymen är för liten kan du prova att ladda upp fler nya kvalificerade transaktioner.
  2. Kontrollera att formatet på data du skickar in är korrekt.
    1. Se till att all personligt identifierande information (PII) är korrekt hashad i tillämpliga fall. Kontrollera även att alla övriga fält har angetts och formaterats på rätt sätt.
  3. Se till att alla transaktioner som du skickar in är från de senaste 90 dagarna.
    1. Transaktioner som är äldre än 90 dagar behandlas inte.

TILLBAKA TILL STARTSIDAN FÖR BUTIKSFÖRSÄLJNING