Ostot kaupasta ‑datan lataaminen

Kun olet valmistellut Google Ads ‑tilisi ostot kaupasta ‑konversioita varten, sinun on valmisteltava ostot kaupasta ‑datasi ja ladattava se Google Adsiin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten valmistelet ostot kaupasta ‑datasi ja miten voit ladata sen Google Adsiin eri tavoilla.

Vaihe 1: Valitse lataustapa

Voit ladata ostot kaupasta ‑datan Google Adsin, Google Ads APIn tai ostot kaupasta ‑kumppanin avulla. Käytä aina datan lataamiseen vain yhtä tapaa, koska sama tiedosto huomioidaan vain kerran ja jos lataat tiedoston useilla eri tavoilla, sen kopiot poistetaan.

1. Ostot kaupasta ‑datan lataaminen Google Adsiin

Voit ladata ostot kaupasta ‑datan suoraan Google Adsiin. Tätä lataustapaa käytettäessä valmistelet kauppatapahtumatiedoston ja lataat sen manuaalisesti Google Ads ‑tilillesi aina, kun teet tiedostoon muutoksen. Voit myös aikatauluttaa lataukset siten, että kaikki dataan tehdyt muutokset ladataan automaattisesti Google Sheetsista tai siirtämällä tiedosto HTTPS/SFTP-yhteydellä.

Mitä etuja ostot kaupasta ‑datan lataaminen Google Adsiin tarjoaa

• Sopii uusille Ostot kaupasta ‑mittauksen käyttäjille: Jos et ole aiemmin ladannut ostot kaupasta ‑dataa, käytä ensin tätä tapaa. Kun saat lisää kokemusta ostot kaupasta ‑mittauksesta, voit harkita siirtymistä Google Ads APIn tai ostot kaupasta ‑datakumppanin käyttöön.
  • Helppokäyttöinen: Kun lataat ostot kaupasta ‑datan Google Adsin kautta, voit varmistaa, että ostot kaupasta ‑datasi on muotoiltu oikein. Kun olet ladannut ostot kaupasta ‑datasi, Google Ads ilmoittaa, voidaanko dataa käyttää mittaukseen, tai antaa vinkkejä datassa olevien virheiden korjaamiseen.

2. Ostot kaupasta ‑datan lataaminen Google Ads APIn avulla

Voit integroida datanhallintajärjestelmäsi turvallisesti Google Ads APIin ja ladata tiedostosi säännöllisesti. Jos tarvitset apua tai haluat tietää lisää API-latauksista, ota yhteyttä Googlen asiakkuusvastaavaan.

Mitä etuja ostot kaupasta ‑datan lataaminen Google Ads APIn avulla tarjoaa

• Sopii suurten tapahtumamäärien lataamiseen: Jos päivität ostot kaupasta ‑datasi usein tai sinulla on paljon ladattavia offline-tapahtumia, käytä Google Ads APIa.
  • Säästät aikaa lataamisessa: Datanhallintajärjestelmän integrointi Google Ads APIin vaatii jonkin verran teknistä osaamista, mutta vastaavasti muutosten tekeminen ostot kaupasta ‑tapahtumadataan vie vähemmän aikaa.
  • Tekninen tuki: Google tarjoaa mainostajille kokonaisvaltaista tukea ostot kaupasta ‑mittauksen käyttöönottoon Google Ads APIn avulla. Tekninen tukitiimimme opastaa tarvittaessa teknisiä asiantuntijoitasi tai kehittäjiäsi prosessin aikana.

3. Ostot kaupasta ‑datan lataaminen ostot kaupasta ‑kumppanin avulla

Ostot kaupasta ‑kumppanit ovat yrityksiä, jotka voivat auttaa sinua importoimaan offline-tapahtumadatasi suoraan Google Adsiin. Lue lisää ostot kaupasta ‑kumppaneista.

Mitä etuja ostot kaupasta ‑datan lataaminen ostot kaupasta ‑kumppanin avulla tarjoaa

• Tuetut lataukset: Ostot kaupasta ‑kumppanit on integroitu suoraan Google Ads APIin datan latausprosessin automatisoimiseksi sekä yhdenmukaisten ja luotettavien latausten varmistamiseksi.
  • Tekninen tuki: Kaikki ostot kaupasta ‑kumppanit voivat auttaa teknisten ongelmien ratkaisemisessa, minkä ansiosta voit keskittyä ydinliiketoimintaasi.
  • Datahygienia ja datan muotoilu: Ostot kaupasta ‑kumppanit voivat auttaa datan muotoilemisessa, minkä ansiosta lataukset hoituvat sujuvasti ja virheettömästi. Ostot kaupasta ‑kumppanit voivat esimerkiksi tarkistaa ostot kaupasta ‑datatiedoston sarakkeet ja etsiä ratkaisut yleisiin virheisiin.
  • Paremmat osuvuusprosentit: Joillakin kumppaneilla on tarkkoja asiakastietokaavioita, mikä voi parantaa osuvuusprosentteja.

Vaihe 2: Määritä uskollisuusprosentti ja tapahtumien latausprosentti

Uskollisuusprosentti ja tapahtumien latausprosentti määrittävät, miten ostot kaupasta raportoidaan Google Adsissa. Sinun on määritettävä uskollisuusprosentti ja tapahtumien latausprosentti myyntiä varten, ennen kuin valmistelet ostot kaupasta ‑datatiedoston.

• Uskollisuusprosentti: Sellaisen myynnin osuus kaikesta myynnistä, jonka voit yhdistää asiakkaaseen ja joka on ladattu datatiedostoosi. Uskollisuusprosentti lasketaan jakamalla asiakastiedot sisältävien tapahtumien kokonaismäärä kaikkien tapahtumien määrällä. Uskollisuusprosentti ilmaistaan desimaalilukuna väliltä 0–1.

Esimerkki

Sinulla on ollut 100 tapahtumaa 30 viime päivän aikana. Voit yhdistää näistä 100 tapahtumasta 70 joko asiakkaan sähköpostiosoitteeseen tai puhelinnumeroon. Lataat siis 70 asiakastapahtumaa ja uskollisuusprosenttisi on 0,7. Jos lataat vain 40 tapahtumaa, uskollisuusprosentti on 0,4.
  • Tapahtumien latausprosentti: Asiakastiedot sisältävän kokonaismyynnin osuus, joka on jo ladattu Google Adsiin. Suosittelemme, että lataat Google Adsiin kaikki tapahtumat, joten tapahtumien latausprosentin tulisi olla 1.

Vaihe 3: Muotoile ja tiivistä ostot kaupasta ‑datasi

Tiivistäminen on toimenpide, jolla myyntidata satunnaistetaan turvallisesti siten, että käyttäjien tietosuoja voidaan taata. Google hyväksyy vain oikein muotoillun ja tiivistetyn käyttäjädatan. Voit tiivistää datan

• käyttämällä SHA-256-algoritmia: Datan suojaamiseksi voit tiivistää asiakasdatan itse SHA-256-algoritmilla, joka on toimialan standardi yhdensuuntaisessa tiivistämisessä.
  • käyttämällä automaattista tiivistystä Google Adsissa: Jos kauppatapahtumadatasi on tekstimuodossa (CSV-tiedostomuoto), voit ladata tiedoston Google Adsiin tiivistämättömänä. Google Ads tiivistää automaattisesti kaiken tiivistystä edellyttävän datan SHA-256-algoritmilla, ennen kuin tiedosto hyväksytään käsiteltäväksi.

Mikä ostot kaupasta ‑data täytyy tiivistää

• Asiakkaiden sähköpostiosoitteet
  • Asiakkaiden puhelinnumerot
  • Asiakkaiden etu- ja sukunimet

Mitä ostot kaupasta ‑dataa ei tarvitse tiivistää

• Kaupunki
  • Osavaltio
  • Maa
  • Postinumero
  • Määritedata (esim. valuutta ja konversioiden nimet)

Hyväksytyt tiedostomuodot ja kokorajoitukset

Tiedostomuodot

• Excel
  • CSV
  • Google Sheets

Kokorajoitukset

• Jos teet kertalatauksen suoraan Google Ads ‑tilillesi: 50 Mt (tai enintään 100 000 tapahtumariviä)
  • Jos lataat Google Ads API:n avulla: 1 000 000 tapahtumariviä
    Huom. Jos käytät ostot kaupasta ‑datan lataamiseen ostot kaupasta ‑datakumppania, tarkista tiedostojen kokorajoitukset datakumppanilta.
Tarvitsetko lisäapua ostot kaupasta ‑datatiedoston muotoilemisessa? Tutustu tähän yksityiskohtaiseen oppaaseen.

Vaihe 4: Lataa ostot kaupasta ‑datasi

Kun olet valmistellut ostot kaupasta ‑datasi, sinun on seuraavaksi ladattava data Google Ads ‑tilillesi. Ostot kaupasta ‑datan lataamisen vaiheet voivat vaihdella riippuen siitä, minkä lataustavan valitset.

Ostot kaupasta ‑datan lataaminen Google Adsiin

Jos lataat ostot kaupasta ‑datan Google Adsiin, voit valita kertalatauksen (teet latauksen aina, kun päivität ostot kaupasta ‑datasi) tai aikataulutetun latauksen (Google Ads tarkistaa, onko tietyssä paikassa hostattuun ostot kaupasta ‑dataasi tullut päivityksiä, ja lataa muutokset).

Suosittelemme, että aikataulutat lataukset päivittäin tai viikoittain tehtäviksi, jotta ostot kaupasta ‑raporttisi säilyvät tarkkoina.

Yksittäinen lataus

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
    • Jos käytät hallinnoijan tiliä, klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Konversiot.
  4. Valitse sivuvalikosta Lataukset.
  5. Klikkaa pluspainiketta .
  6. Valitse Näytä mallit, niin voit ladata importoitavien konversioiden tyypille sopivan mallin. Voit valita Excel-, CSV- tai Google Sheets ‑tiedoston ladataksesi konversiot klikkauksista, puheluista tai kaupasta ostoista.
  7. Klikkaa Valmis.
  8. Valitse Lähde-kohdan vierestä ladattavan tiedoston lähde: Lataa tiedosto, Google Sheets, HTTPS tai SFTP.
    • Jos lataat tiedoston tai käytät Google Sheetsia, klikkaa Valitse tiedosto, niin voit valita ladattavan tiedoston.
    • Jos käytät HTTPS- tai SFTP-yhteyttä, lisää tiedoston URL sekä tiedoston käyttöön tarvittava käyttäjänimi ja salasana.
  9. Valitse "Tämä lataus sisältää kaupan myyntiä koskevaa dataa, joka on kerätty ja jaettu sovellettavien Googlen käytäntöjen mukaisesti" ‑kohdan valintaruutu ja vahvista sitten, lataatko Tiivistämätöntä yksityistä asiakasdataa vai Tiivistettyä dataa.
  10. Klikkaa Lataa ja esikatsele- tai Lataa ja käytä ‑painiketta.
    • Jos klikkaat Lataa ja esikatsele, näet Historia-välilehdeltä esikatselun arvioiduista muutoksista.
    • Jos haluat importoida konversiot tilillesi, klikkaa avattavaa Toiminto-valikkoa ja valitse Käytä.
    • Jos klikkaat Lataa ja käytä, tiedoston käsittely alkaa, kun kaikki rivit on ladattu.
  11. Jos haluat nähdä lisätietoja latauksen tilasta (sekä mahdollisista lataukseen liittyvistä virheistä), klikkaa Tulokset-sarakkeessa olevia linkkejä.

Latauksen aikatauluttaminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  4. Valitse sivuvalikosta Lataukset.
  5. Valitse Aikataulut.
  6. Klikkaa pluspainiketta .
  7. Valitse Lähde-kohdasta ladattavan tiedoston lähde: Google Sheets, HTTPS tai SFTP.
    • Jos lataat tiedoston tai käytät Google Sheetsia, klikkaa Valitse tiedosto, niin voit valita ladattavan tiedoston.
    • Jos käytät HTTPS- tai SFTP-yhteyttä, lisää tiedoston URL sekä tiedoston käyttöön tarvittava käyttäjänimi ja salasana.
  8. Valitse "Tämä lataus sisältää kaupan myyntiä koskevaa dataa, joka on kerätty ja jaettu sovellettavien Googlen käytäntöjen mukaisesti" ‑kohdan valintaruutu ja vahvista sitten, lataatko Tiivistämätöntä yksityistä asiakasdataa vai Tiivistettyä dataa.
  9. Aikatauluta lataukset valitsemalla haluamasi Aikataulu ja Aika. Voit ajoittaa viikoittaiset tai päivittäiset lataukset mihin tahansa vuorokaudenaikaan.
  10. Voit ladata tiedoston saman tien klikkaamalla Lataa ja esikatsele.
  11. Klikkaa Tallenna. Näet tallennetun aikataulusi taulukossa.
  12. (Valinnainen) Jos haluat muokata aikataulua tai keskeyttää tai poistaa sen, klikkaa Toimenpiteet-sarakkeesta Vaihtoehdot.
  13. Kun olet tehnyt haluamasi muutokset, klikkaa Tallenna. Jos poistat aikataulun, vahvista poistaminen klikkaamalla Poista.

Ostot kaupasta ‑datan lataaminen Google Ads APIn avulla

Jos haluat ladata datan sovellusliittymän kautta, sinun on integroitava CRM-järjestelmäsi Google Ads APIin. Jos tarvitset lisätietoja, ota yhteyttä Google-tilisi edustajaan.

Ostot kaupasta ‑datan lataaminen ostot kaupasta ‑kumppanin avulla

Jos käytät ostot kaupasta ‑kumppania, kumppanin on ladattava data suoraan Google Ads ‑tilillesi. Jos tarvitset lisätietoja, ota yhteyttä datakumppaniisi tai Google-tilisi edustajaan. Lue lisää ostot kaupasta ‑kumppaneista.

Parhaat käytännöt

Seuraavassa on tärkeitä huomioita ja parhaita käytäntöjä, jotka koskevat vähittäiskauppojen ja ravintoloiden ostot kaupasta ‑latauksia ja ‑raportointia.

• Lataa vain kivijalkakauppojen tapahtumadataa. Älä ota mukaan muiden kanavien tapahtumia (kuten verkkomyyntiä, puhelinmyyntiä tai kivijalkakaupasta noudettuja verkko-ostoksia). Ostot kaupasta ‑datan avulla on tarkoitus mitata kivijalkakaupoissa tapahtuvaa myyntiä.
  • Lataa tapahtumadata säännöllisesti ja johdonmukaisesti. Suosittelemme päivittäistä tai viikoittaista latausta, jotta järjestelmän data pysyy ajan tasalla. Muista, että Google Ads päivittää ostot kaupasta ‑raportteihin vain arvot, jotka ovat peräisin latauspäivää edeltäviltä 35 päivältä.
  • Varmista, että ladattava tiedosto sisältää joitakin tapahtumia, jotka ovat peräisin latauspäivää edeltäviltä 14 päivältä. Äskettäinen tapahtumadata on välttämätöntä, jotta Google Ads voi tarjota päivitettyä ostot kaupasta ‑konversiodataa. Jos ladattava tiedosto ei sisällä tapahtumia, jotka ovat peräisin latauspäivää edeltäviltä 14 päivältä, Google Ads ‑raportit eivät päivity.
  • Älä lataa tapahtumia, joista on latauspäivänä kulunut yli 90 päivää, sillä niitä ei käsitellä.
  • Älä lataa samaa tapahtumaa moneen kertaan. Jos kahdessa erillisessä latauksessa on tapahtumia, joilla on sama käyttäjä ja aikaleima, vain viimeisimmäksi ladattu tapahtuma lisätään raportteihin.
  • Jos sinun on ladattava uudelleen aiemmin ladattua tapahtumadataa, varmista, että tapahtumien aiemmat lataukset on jo käsitelty. Voit tarkistaa latausten käsittelyn tilan Google Adsista tai APIsta (riippuen siitä, miten olet ladannut datan).

Vaihe 5: Tarkista latauksen tila ja korjaa mahdolliset virheet

Kun olet ladannut tiedoston Google Adsiin, voit tarkistaa tiedoston tilan Google Ads ‑tililtäsi. Tämä koskee vain niitä ostot kaupasta ‑datatiedostoja, jotka on ladattu suoraan Google Adsiin (ei Google Ads APIn kautta ladattuja tiedostoja).

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  4. Valitse sivuvalikosta Lataukset.
  5. Tarkista haluamasi latauksen Tila-sarakkeesta tiedoston tila.

Latauksen tilat

Käsitellään

Ostot kaupasta ‑datasi on hyväksytty käsiteltäväksi, ja järjestelmä käsittelee dataa parhaillaan. Data hyväksytään vain, jos se on muotoiltu ja tiivistetty oikein.

Epäonnistui

Ladatun ostot kaupasta ‑datan käsittely epäonnistui. Datan lataaminen voi epäonnistua esimerkiksi näistä syistä:

• Dataa ei ole tiivistetty, tai se on tiivistetty virheellisesti.
  • Data on muotoiltu virheellisesti, tai siitä puuttuu arvoja tai sarakkeita.
  • Tapahtumia on hyvin vähän.
  • Tapahtumien ja asiakkaiden välisiä vastaavuuksia ei ole riittävästi. Voit tarkistaa epäonnistumisen syyn Google Ads ‑tilastotaulukon Tulokset-sarakkeesta.

Käytössä

Ostot kaupasta ‑datasi on käsitelty onnistuneesti, ja ostot kaupasta ‑konversiot raportoidaan tililläsi.

Lopettamisessa tapahtui virheitä

Ostot kaupasta ‑datan lataus on valmis, mutta se sisältää virheitä. Google Ads ei voi käsitellä dataa, ennen kuin virheet on korjattu.

Lopettaminen onnistui.

Ostot kaupasta ‑datan lataus on valmis, eikä se sisällä virheitä. Tiedostossa ei ollut muutoksia, joten Google Ads ei tehnyt dataan päivityksiä.

Virheraportin lataaminen virheiden korjaamiseksi

Jos Google Ads havaitsee virheitä ladatessaan ostot kaupasta ‑datatiedostoasi, voit ladata laskentataulukon, jossa eritellään kaikki tiedoston konversiot, joiden importointi epäonnistui. Tämän jälkeen voit korjata mahdolliset virheet ja ladata tiedoston uudelleen Google Adsiin.

1. Klikkaa Google Adsin Konversiot-sivulta Lataukset.
  2. Etsi virheitä sisältävä ostot kaupasta ‑datatiedosto.
  3. Klikkaa Toimenpiteet-sarakkeesta Lataa virheet.
  4. Tarkista laskentataulukon Tulokset-sarakkeessa olevista virheilmoituksista, miksi Google Ads ei voinut importoida konversioita.
  5. Tee laskentataulukkoon tarvittavat muutokset ja tallenna se.
  6. Lataa korjattu tiedosto uudelleen.

Vaihe 6: Lataa uudelleen ostot kaupasta ‑data (käytettävissä vähittäiskauppa‑ ja ravintolayrityksille)

Jos käytät ostot kaupasta ‑mittausta vähittäiskauppa‑ tai ravintolayrityksellesi, voit ladata ostot kaupasta ‑datan uudelleen uusilla attribuuteilla, jotka eivät aiemmin olleet mukana, ja lisätä dataan enemmän tietoja (kuten ostoskoritason ja nimiketason tapahtumat).  Kun lataat uudelleen ostot kaupasta ‑datan, se korvaa aiemmin ladatun datan. Muistathan, että jos uusi lataus sisältää nimiketason päivityksiä, sinun tulee sisällyttää kaikki samaan tapahtumaan liittyvät tuotteet yhteen lataukseen. Varmista lisäksi, että edellinen lataus on kokonaan käsitelty, ennen kuin aloitat uuden latauksen. Muuten Google Ads ‑tilisi data voidaan raportoida väärin. Lue lisää ostot kaupasta ‑datan omista muuttujista

PALAA OSTOT KAUPASTA ‑ETUSIVULLE