Uw conversies via winkelverkoop bekijken

Het kan 2 tot 7 dagen duren voordat uw conversies via winkelverkoop in uw Google Ads-rapporten verschijnen. U kunt conversies via winkelverkoop bekijken in de rapporten Campagne, Advertentiegroepen en Zoekwoorden. In dit artikel leggen we de verschillende manieren uit waarop u conversies via winkelverkoop kunt bekijken.

In dit artikel

Beschikbaarheid van rapportage over winkelverkopen

Rapportage over winkelverkopen is beschikbaar voor deze campagnetypen:

• Zoeken
  • Shopping
  • Video
  • Display
  • Lokale campagne
  • Performance Max

Winkelverkoopmetingen voor adverteerders ondersteunen waar dat mogelijk is de conversierapportage en view-through-conversierapportage. View-through-conversies worden niet gerapporteerd in de kolom Conversies en zijn alleen beschikbaar in de kolommen Alle conv. of View-through-conv. in de UI van Google Ads, afhankelijk van de accountinstellingen.

Zo neemt u view-through-conversies op in de kolom Alle conv.:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op View-through-conversies om dat gedeelte uit te vouwen en vink het selectievakje aan naast 'View-through-conversies van videoadvertenties en advertenties in het Display Netwerk opnemen in uw Alle conv.-kolommen'.

Instructies

Weergave 1: Bekijk een overzicht van alle online en offline conversies

Als u de som van alle online en offline conversies (en de bijbehorende waarde) wilt bekijken, kunt u een rapport maken waarin alle conversies en alle conversiewaarden staan. Conversies via winkelverkoop en conversiewaarde worden automatisch toegevoegd aan Alle conv. (Alle conversies) en Alle conv.waarde (Waarde van alle conversies) in uw Google Ads-rapporten.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Klik rechtsboven in de tabel op Alle conversieacties bekijken.
  5. Klik op het icoon Kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon boven de tabel met statistieken.
  6. Selecteer Kolommen aanpassen in het dropdownmenu.
  7. Als u kolommen voor conversieacties wilt aanpassen, zoekt u in de zoekbalk naar Alle conv., View-through-conv. en Alle conv. waarde.
  8. Vink het selectievakje naast elke optie aan om die optie aan uw kolommen toe te voegen.

Weergave 2: Segmenteer op conversies via winkelverkoop

Als u uw conversies via winkelverkoop en de conversiewaarde wilt scheiden van andere conversies die in uw Google Ads-account worden gerapporteerd, kunt u een segment maken in uw rapporten. Controleer voordat u begint of u de kolommen Alle conv., View-through-conv. en Alle conv.waarde al aan uw rapporten heeft toegevoegd.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Klik rechtsboven in de tabel op Alle conversieacties bekijken.
  5. Klik op het segmenteericoon Segment boven de tabel met statistieken.
  6. Selecteer Rijen groeperen op doelcategorie.
  7. Er staan nu rijen met gegevens per conversiebron. Zoek de conversieactie Winkelverkopen om de gegevens over winkelverkopen te vinden.

Weergave 3: Voeg rapportkolommen voor winkelverkopen toe (alleen voor winkels, restaurants en OEM-/regionale autodealers die vrije variabelen gebruiken)

Een geanimeerde gif die laat zien hoe u vooraf gedefinieerde aangepaste kolommen voor winkelverkopen kunt toevoegen.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content. Klik dan op Zoekwoorden.
  3. Klik op het icoon Kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon boven de tabel met statistieken.
  4. Klik op Conversies onder Kolommen voor campagnes aanpassen.
  5. Vink het vakje aan naast de gewenste kolommen voor winkelverkopen. Dit zijn de beschikbare kolommen:
    • Winkelverkopen: aantal conversies
    • Winkelverkopen: conversiewaarde
    • Winkelverkopen: percentage voor bezoeken voorafgaand aan aankoop (winkelverkopen: aantal conversies / winkelbezoeken: aantal conversies)
    • Winkelverkopen: percentage voor klikken voorafgaand aan aankoop (winkelverkopen: aantal conversies / interacties)
    • Winkelverkopen: gemiddelde conversiewaarde (winkelverkopen: conversiewaarde / winkelverkopen: aantal conversies)
    • Winkelverkopen: CPA (kosten / winkelverkopen: aantal conversies)
    • Winkelverkopen: ROAS (winkelverkopen: conversiewaarde / kosten)
  6. Klik op Toepassen. De geselecteerde kolommen staan nu in uw rapporten.

Weergave 4: Voeg een aangepaste kolom toe voor winkelverkopen

Voeg een aangepaste kolom toe aan uw rapporten als u winkelverkopen in een aparte kolom wilt zien zonder uw campagnes te segmenteren.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content. Klik dan op Zoekwoorden.
  3. Klik op het icoon Kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon boven de tabel met statistieken.
  4. Klik op Aangepaste kolommen. onder Kolommen voor campagnes aanpassen.
  5. Klik op + Aangepaste kolommen.
  6. Voer in het veld Naam de naam van de nieuwe kolom in. Deze naam verschijnt in de kolomkop.
  7. Voer in het veld Beschrijving een beschrijving van de kolom in. De tekst die u hier invoert, verschijnt als u de cursor plaatst op de ? naast de kolomnaam.
  8. Klik op Kolom en dan op het dropdownmenu Conversies.
  9. Klik op het menu Statistiek en selecteer Conversies. Selecteer dan Alle conv. of View-through-conv.
  10. Klik in de lijst eronder op Conversies en selecteer Conversiebron.
  11. Selecteer onder Geselecteerd segment de bron: Winkelverkopen.
  12. Klik op Opslaan. De nieuwe aangepaste kolom wordt automatisch aan uw kolommen toegevoegd.
  13. Klik op Toepassen om de kolomaanpassing toe te passen op de tabel met statistieken. Als u meerdere conversieacties voor winkelverkopen heeft, kunt u segmenteren op conversienamen nadat u de aangepaste kolom heeft gemaakt.

Weergave 5: Zoek conversierapporten voor winkelverkopen op accountniveau

Dit rapport is alleen beschikbaar op het accountniveau waarop u uw bestand met offline transacties uploadt (in een afzonderlijk Google Ads-account of een Google Ads-manageraccount).

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Klik rechtsboven in de tabel op Alle conversieacties bekijken.
  5. Zoek naar Winkelverkopen in de lijst met conversietypen.
  6. (Optioneel) Klik op de filterknop Filter boven de tabel met statistieken om de weergave te beperken tot de conversies via winkelverkoop die belangrijk voor u zijn. U kunt de weergave bijvoorbeeld filteren om conversieacties voor actieve winkelverkopen te tonen.

Weergave 6: Segmenteer uw conversies via winkelverkoop op basis van vrije variabelen

U kunt ervoor kiezen uw conversies via winkelverkoop en de bijbehorende conversiewaarden te bekijken door te segmenteren op de naam van de vrije variabele. Gebruik hiervoor vrije variabelen voor hun winkelverkoopmetingen. Ga voordat u begint na of u Alle conv. en Alle conv.waarde al aan uw rapporten heeft toegevoegd.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Klik rechtsboven in de tabel op Alle conversieacties bekijken.
  5. Klik op het icoon Kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon boven de tabel met statistieken.
  6. Selecteer Kolommen aanpassen in het dropdownmenu.
  7. Klik onder Statistieken selecteren op Conversies.
  8. Voeg een of meer relevante conversiekolommen toe, zoals Alle conv. (Alle conversies), View-through-conv., Alle conv.waarde of een andere gewenste vooraf gedefinieerde conversiekolom.
  9. Klik op het segmenteericoon Segment boven de tabel met statistieken.
  10. Selecteer Conversies en daarna Vrije variabele.
  11. Selecteer de naam van de gewenste vrije variabele in de lijst.
  12. De rijen tonen nu gegevens op basis van de naam van de geselecteerde vrije variabele.

Het huidige model voor winkelverkoopwaarde controleren

Adverteerders kunnen volledig automatische en dynamische rapportages over de waarde van winkelverkopen krijgen, terwijl anderen dynamische waarderapportage kunnen krijgen op basis van geüploade winkeltransacties. Adverteerders die geen consistente winkeltransactiegegevens uploaden, kunnen waardegegevens bekijken op basis van standaard instellingen voor de conversiewaarde.

Aan de hand van de onderstaande stappen kunnen adverteerders inzicht krijgen in welk model voor winkelverkopen in een bepaald tijdsbestek is gebruikt:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Klik rechtsboven in de tabel op Alle conversieacties bekijken.
  5. Selecteer de gewenste periode.
  6. Klik op het segmenteericoon Segment boven de tabel met statistieken.
  7. Selecteer in het dropdownmenu de optie Rijen groeperen op Doelcategorie.
  8. Klik op het icoon Kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon boven de tabel met statistieken.
  9. Selecteer Prestaties en vink het selectievakje aan voor Alle conv. waarde.
  10. Check de tabel met statistieken op de pagina Overzicht en noteer de Waarde/alle conv. voor de actie voor winkelverkopen.

Als de waarde Waarde/alle conv. voor de geselecteerde periode gevonden in stap 8 overeenkomt met de standaardwaarde in stap 11, worden de waardegegevens over winkelverkopen geproduceerd met de standaardwaarde. Als de 2 waarden niet overeenkomen, worden de gegevens over de waarde van winkelverkopen geproduceerd met de gegevens uit de winkel of met automatische waardegegevens, afhankelijk van of u op dat moment gegevens uploadt.

De pagina Diagnostische gegevens gebruiken voor winkelverkopen

Als u vragen heeft over rapportage over conversies via winkelverkoop in uw account, gebruikt u de pagina Diagnostische gegevens om de algemene status van rapportage over conversies via winkelverkoop te krijgen. Hier vindt u gedetailleerdere informatie, zoals specifieke problemen in uw account die van invloed kunnen zijn op de rapportage over conversies via winkelverkopen. De pagina Diagnostische gegevens wordt ook getoond als uw account is geoptimaliseerd voor biedingen voor conversies via winkelverkoop.

De pagina Diagnostische gegevens openen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het submenu Inzichten en rapporten.
  3. Klik op Rapporteditor.
  4. Klik op het gedeelte Conversies.
  5. Selecteer de kaart Winkelbezoek.

Opmerking: Zorg dat uw account de conversieactie voor winkelverkopen heeft om toegang te krijgen tot de pagina Diagnostische gegevens.

Als de conversieactie voor winkelverkopen ontbreekt in uw account, gaat u na of u hiervoor in aanmerking komt.

De pagina Diagnostische gegevens controleren

Op de pagina Diagnostische gegevens voor de conversieactie voor winkelverkopen staan de volgende gegevens, zodat adverteerders meer inzicht krijgen in de huidige status van hun rapportage over winkelverkopen:

• Huidige status: Geeft de rapportagestatus van winkelverkopen aan.
    • In dit gedeelte staat ook de variant van winkelverkopen die wordt gebruikt om conversierapporten te leveren:
      • Winkelverkoop met standaardwaarde: deze variant biedt automatische conversieaantallen voor winkelverkopen mits de drempelwaarden gelden. De variant biedt ook conversiewaarde op basis van de door de adverteerder ingestelde standaardwaarde.
      • Winkelverkopen met geüploade dynamische waarden: deze variant biedt automatische conversieaantallen voor winkelverkopen mits de drempelwaarden worden gehandhaafd. Deze variant biedt ook conversiewaarde op basis van uploads van winkeltransacties. Deze variant schakelt over naar de standaardwaarde als recente gegevens via uploads niet worden bijgehouden.
      • Winkelverkopen met automatische dynamische waarden: deze variant biedt automatische conversies via winkelverkopen en conversiewaarde mits de relevante drempelwaarden worden gehandhaafd.
        • Winkelverkopen met automatische dynamische waarden biedt ook conversiewaarde op basis van gegevenspartnerschappen van Google.
    • Dit gedeelte bevat ook de huidige standaardwaarde als uw account nu rapportage voor de conversiewaarde voor winkelverkopen op basis van de standaardwaarde voor conversieacties biedt.
  • Uploadstatus van transactie: geeft aan of de transactiegegevens van het account binnen de afgelopen 30 dagen zijn geüpload.
    • Dit gedeelte verschijnt alleen voor adverteerders die in aanmerking komen om gegevens over winkeltransacties te uploaden naar hun account.
    • Adverteerders die winkelgegevens uploaden, moeten consistent uploaden en recente transactiegegevens toevoegen die in de afgelopen 30 dagen hebben plaatsgevonden (de laatste 14 dagen worden aanbevolen). Als er in de afgelopen 30 dagen geen geschikte transactiegegevens zijn, gebruikt het systeem de standaardwaarde voor conversieacties om de conversiewaarde voor winkelverkopen te rapporteren.
    • Als uw recente gegevens over winkeltransacties tussen de 14 en 30 dagen oud zijn, vindt u in dit gedeelte het aantal dagen dat overblijft totdat uw account overschakelt naar de conversiewaarde op basis van de standaard actiewaarde.
  • Drempelwaarden voor gegevens voor aantal conversies: Geeft aan of het account voldoende gegevens heeft om te voldoen aan de drempelwaarden voor privacy en rapportage en om het aantal conversies via winkelverkopen te rapporteren. Als het account de drempelwaarden niet haalt, is er geen rapportage over winkelverkopen beschikbaar.
  • Drempelwaarden voor gegevens voor conversiewaarde: Geeft aan of het account genoeg gegevens heeft om te voldoen aan de drempelwaarden voor privacy en rapportage en om waarden voor winkelverkopen te rapporteren. Als het account niet voldoet aan de drempelwaarden, gebruikt het systeem de standaardwaarde voor conversieacties.

TERUG NAAR DE HOMEPAGE VAN WINKELVERKOPEN