Uw budget effectiever plannen met de nieuwe functies van de Prestatieplanner

17 augustus 2020

Met de Prestatieplanner kunt u uw prestaties voorspellen aan de hand van statistieken gebaseerd op verschillende uitgaven- en ROI-niveaus. We breiden deze tool nu uit met drie nieuwe functies, zodat u voortaan nog effectiever kunt plannen.

Ten eerste ondersteunt de Prestatieplanner vanaf nu ook gedeelde budgetten in campagnes in het zoeknetwerk. Dat betekent dat u ook prognoses kunt maken, aanpassen en downloaden voor campagnes met een gedeeld budget.

Ten tweede is het nu makkelijker om samen te werken met anderen die mogelijk bij uw budgetbeslissingen betrokken zijn. Voor een meer gestroomlijnd proces kunt u uw prestatieplannen delen, zodat andere mensen ze kunnen bekijken en bewerken. Klik rechtsboven in uw plan op Delen om met deze nieuwe functie aan de slag te gaan.

Ten derde houdt de Prestatieplanner nu rekening met eventuele conversievertraging. Hiervan is sprake als het langer dan zeven dagen duurt voordat uw conversies of conversiewaarde worden gerapporteerd. Als u bijvoorbeeld de uitgaven voor november plant, kan uw plan voorspelde conversies bevatten die in november of in december worden gegenereerd. Hierdoor wordt het eenvoudiger om een nauwkeurige prestatieprognose te maken.

Meer informatie over de Prestatieplanner vindt u in het Helpcentrum van Google Ads.

Gepost door Ahmad Ismail, Product Manager, Google Ads