Ogiltig typ av budstrategi

Om budstrategitypen visas som ogiltig måste du välja en budstrategi för att börja visa annonser. Annars slutar kampanjen visas tills du har valt en giltig budstrategi.

Orsaker till en ogiltig budstrategityp

Budstrategin kan visas som ogiltig av tre anledningar:

• Om kampanjen ingick i en portföljbudstrategi som ägs av ett Google Ads-förvaltarkonto (MCC) och länken till förvaltarkontot tas bort.
  • Om du kopierar och klistrar in en kampanj tillhörande en portföljbudstrategi som ägs av ett förvaltarkonto till ett konto som inte är länkat till samma förvaltarkonto.
  • Du har tidigare valt en budstrategi som inte längre är tillgänglig.

Visa din budstrategityp

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Budstrategitypen avgör hur du lägger bud på dina annonser.

Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn och sedan på Kampanjer.
  3. Klicka på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads ovanför tabellen och välj Ändra kolumner.
  4. Välj Typ av budstrategi under Attribut.
  5. Klicka på Använd. Kolumnen Typ av budstrategi visas.

Du kan läsa mer om budstrategierna i kolumnen Budstrategityp i Om automatisk budgivning.

Åtgärda en ogiltig budstrategityp

Om budstrategin är ogiltig måste du välja en ny budstrategi innan kampanjen kan visas.

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn och sedan på Kampanjer.
  3. Klicka på filterknappen Filter ovanför statistiktabellen.
  4. Välj Attribut och sedan Typ av budstrategi.
  5. Klicka på Ogiltig.
  6. Klicka på Använd.
  7. Välj kampanjen som du vill göra ändringar i. Klicka på Redigera och välj Ändra budstrategi.
  8. Välj en ny budstrategi på rullgardinsmenyn.
  9. Klicka på Använd.