Ongeldig type biedstrategie

Mogelijk wordt aangegeven dat uw biedstrategie ongeldig is als de campagne deel uitmaakte van een portfoliobiedstrategie die het eigendom was van een Google Ads-manageraccount (Mijn Klantencentrum) en dat manageraccount is ontkoppeld van uw campagne.

Als wordt aangegeven dat het type biedstrategie ongeldig is, moet u een biedstrategie selecteren om de advertentieweergave te starten. Anders worden er voor deze campagne geen advertenties meer weergegeven totdat er een geldige biedstrategie is toegewezen.

Bekijk de kolom 'Type biedstrategie'.

Het type biedstrategie geeft aan hoe u biedingen voor uw advertenties wilt instellen.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Campagnes in het navigatievenster.
  3. Klik op het kolommenicoon Kolommen boven de tabel en selecteer 'Kolommen aanpassen'.
  4. Selecteer 'Type biedstrategie' onder 'Kenmerken'.
  5. Klik op Toepassen. Nu moet u de kolom 'Type biedstrategie' kunnen zien.

Meer informatie over de biedstrategieën die in de kolom 'Type biedstrategie' kunnen voorkomen, leest u in Over automatisch bieden.

Redenen waarom uw type biedstrategie ongeldig kan zijn

Er zijn twee redenen waarom kan worden aangegeven dat uw biedstrategie ongeldig is:

• Als de campagne deel uitmaakte van een portfoliobiedstrategie die het eigendom was van een Google Ads-manageraccount (Mijn Klantencentrum) en dat manageraccount is ontkoppeld.
  • Als u een campagne kopieert en plakt die hoort bij een portfoliobiedstrategie die het eigendom is van een beheerder, in een account dat niet aan dezelfde beheerder is gekoppeld.

Een ongeldig type biedstrategie corrigeren

Als uw biedstrategie ongeldig is omdat deze van het manageraccount is ontkoppeld, moet u een nieuwe biedstrategie selecteren voordat uw biedstrategie in aanmerking komt voor weergave.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik boven de tabel met statistieken op de filterknop Filter.
  4. Selecteer Kenmerken en vervolgens Type biedstrategie.
  5. Klik op Ongeldig.
  6. Klik op Toepassen.
  7. Selecteer de campagne die u wilt wijzigen. Klik op Bewerken en vervolgens op 'Biedstrategie wijzigen'.
  8. Kies een nieuwe biedstrategie in het dropdownmenu.
  9. Klik op Toepassen.