Om samtykkemodus

Denne artikkelen er for alle som bruker Google-taggen, sender data til Google og ønsker å sende samtykkesignaler.

Med samtykkemodus kan du formidle brukernes samtykkestatus for informasjonskapsler eller andre appidentifikatorer til Google. Funksjonaliteten til tagger justeres i tråd med statusen, og brukernes valg respekteres.

Med samtykkemodus ser ikke brukerne noe samtykkebanner eller noen samtykkemodul. I stedet kommuniserer samtykkemodus med banneret ditt for å innhente samtykke fra besøkende. Finn ut mer i Administrer brukersamtykke.

Samtykkemodus mottar brukernes samtykkevalg fra modulen eller banneret for informasjonskapsler og tilpasser dynamisk Analytics-, Google Ads- og tredjepartstagger som oppretter eller leser informasjonskapsler.

Slik fungerer samtykkemodus

Merk: Google har som mål å beskytte konfidensialiteten og sikkerheten til dataene dine. Vi holder dataene dine konfidensielle og lagrer dem trygt med de samme bransjeledende standardene vi bruker for å beskytte dataene til våre egne brukere. Vi rapporterer bare aggregerte konverteringer. Finn ut mer om hvordan vi bruker data fra samtykkemodus.

Når du slår på samtykkemodus, sørger Googles målingsprodukter for at samtykkemodusen for hver besøkende opprettholdes på alle sidene de besøker.

Du kan implementere samtykkemodus i apper eller på nettsteder på to måter: grunnleggende eller avansert.

Grunnleggende samtykkemodus

Når du implementerer samtykkemodus i den grunnleggende versjonen, sørger du for at Google-tagger ikke kan lastes inn før brukeren samhandler med et samtykkebanner. Dette oppsettet overfører ikke noen data til Google før brukeren samhandler med samtykkebanneret. Når brukeren gir samtykke, kan Google-taggene lastes inn og kjøre API-ene for samtykkemodus. Taggene sender samtykkestatusene til Google i denne rekkefølgen:

1. Send standard samtykkestatuser.
  2. Send oppdaterte samtykkestatuser.

Men hvis brukeren ikke gir samtykke, overføres ingen data til Google i det hele tatt – ikke engang samtykkestatusen. Og Google-taggene kan ikke utløses. Konverteringsmodelleringen for samtykkemodus i Google Ads blir så basert på en generell modell.

Avansert samtykkemodus

Når du implementerer samtykkemodus i den avanserte versjonen, lastes Google-tagger inn når brukeren åpner appen eller nettstedet. Taggene laster inn Consent Mode API og gjør følgende:

1. Angir standard samtykkestatuser. Samtykke blir som standard ikke gitt, med mindre du angir dine egne standardinnstillinger.
    Når det ikke gis samtykke, sender Google-taggene ping uten informasjonskapsler.
  2. Venter på brukerinteraksjonen med banneret og oppdaterer samtykkestatusene.
    Bare når en bruker gir samtykke til datainnsamling, kan Google-taggene sende alle målingsdataene. Finn ut mer om tagfunksjonalitet.

Denne implementeringen gir deg bedre modelleringen enn den grunnleggende versjonen, siden det brukes en annonsørspesifikk modell i stedet for en generell modell.

Oversikt

Funksjon

Grunnleggende samtykkemodus

Avansert samtykkemodus

Innlasting av tagger

Blokkert frem til brukeren samhandler med et samtykkebanner.

Lastes inn med standardverdier angitt som avvist, med mindre noe annet er konfigurert.

Dataoverføring

Ingen data sendes før en bruker samtykker – ikke engang standardstatusen for samtykke.

Hvis samtykke ikke gis, sendes samtykkestatusen og ping uten informasjonskapsler.
Når samtykke gis, blir informasjonskapsler skrevet, og alle målingsdata blir sendt.

Samtykkestatuser

Angis etter brukerinteraksjon.

Standardverdiene er angitt som avvist, med mindre noe annet er konfigurert, og oppdateringer er basert på brukervalg.

Tagfunksjonalitet etter brukerinteraksjon

Laster inn og kjører API-ene for samtykkemodus først etter en bruker gir samtykke.

Justerer tagfunksjonalitet basert på brukersamtykkevalg.

Konverteringsmodellering

Generell modell (mindre detaljert modellering).

Annonsørspesifikk modell (mer detaljert modellering).

Ping om samtykkemodus

Når besøkende gir samtykke, fungerer de tilknyttede taggene som normalt.

Når besøkende ikke gir samtykke, lagrer ikke tagger som registrerer samtykkestatusen, informasjonskapsler. I stedet kommuniserer tagger samtykkestatus og brukeraktivitet ved at disse typene ping uten informasjonskapsler sendes til Google-tjeneren:

• Ping om samtykkestatus for Google Ads- og Floodlight-tagger: overfører standardstatusen for samtykke som du har konfigurert, og den oppdaterte statusen når den besøkende gir eller avviser samtykke for hver samtykketype , for eksempel ad_storage (lagring av infokapsler til annonseringsformål) og analytics_storage (lagring av infokapsler til statistiske formål). Ping om samtykkestatus sendes fra hver side den besøkende åpner, der samtykkemodus er aktivert. Slike ping utløses også for noen tagger hvis samtykkestatusen endres fra denied (avvist) til granted (gitt), for eksempel hvis en besøkende gir samtykke via en dialogboks for samtykke.
  • Konverteringsping: indikerer at en konvertering er registrert.
  • Google Analytics-ping: sendes fra hver side på et nettsted der Google Analytics er implementert ved innlasting, og når hendelser loggføres.

Alle ping kan omfatte disse opplysningene:

• Funksjonell informasjon (som at overskrifter passivt legges til i nettleseren):
    • tidsstempel
    • brukeragent (bare på nettet)
    • henvisningsadresse
  • Aggregert eller ikke-identifiserende informasjon:
    • en indikasjon på hvorvidt den gjeldende siden eller en tidligere side i brukerens navigering på nettstedet hadde informasjon om annonseklikk i nettadressen (f.eks. GCLID/DCLID)
    • informasjon om samtykkestatus angitt i boolske verdier
    • et tilfeldig tall generert ved hver sideinnlasting
    • informasjon om samtykkeplattformen som brukes av nettstedeieren (f.eks. utvikler-ID)

Modellering av samtykkemodus

For å redusere huller i datainnsamlingen bruker Google-produkter disse pingene til å modellere beregninger knyttet til løsninger for måling. Av hensyn til personvernet må taggene dine innfri en viss grense for datainnsamling. Du kan finne mer informasjon om hva som modelleres, og under hvilke omstendigheter, i artiklene nedenfor:

Tagger med innebygd støtte for samtykkemodus

Google-tagger for produktene nedenfor har innebygde samtykkekontroller og justerer funksjonaliteten basert på samtykkestatusen:

• Google-tag
  • Google Analytics
  • Google Ads*
  • Floodlight
  • konverteringstilknytning

* Støtter konverteringssporing ogdatasegmenter, mens støtte for anropskonverteringer venter.

Hvis du oppretter tagger som ikke har innebygde samtykkekontroller, kan du legge til kontroller i Tag Manager. Bruk tagkonfigurasjonen under Avansert > Innstillinger for samtykke. Finn ut mer om hvordan du kan administrere samtykke via Tag Manager.

Se mer om hvordan bestemte tagger fungerer med samtykkemodus, i artikkelen Informasjon om samtykkemodus.

Kom i gang med samtykkemodus

Datakilden din

1. Innhent brukersamtykke

2. Send brukervalg til Google

3. Sørg for at Google-taggene er i tråd med samtykkevalget

Nettsted

Konfigurer et samtykkebanner

Konfigurer samtykkemodus

Bekreft implementeringen av samtykkemodus

App

Konfigurer et samtykkebanner

Konfigurer samtykkemodus

Bekreft implementeringen av samtykkemodus

Dataopplastinger til Google

Innhent brukersamtykke for dataopplastinger til Google

Send samtykke for data du laster opp til Google

Ikke aktuelt

Innvirkningen samtykkemodus har på resultatene

Når du har implementert samtykkemodus i minst 7 hele dager, har kanskje Google Ads og Google Analytics nok data til å rapportere om veksten. Hvor stor veksten er, vises bare når veksten i den utvalgte trafikken innfrir den nedre datagrensen. Finn ut mer om innvirkningen samtykkemodus har på resultatene.

Linker til relatert innhold