Over de toestemmingsmodus

Met de toestemmingsmodus kunt u de functionaliteit van uw Google-tags aanpassen op basis van de toestemmingsstatus van uw gebruikers en kan Google modelleren voor hiaten in de conversies. U kunt aangeven of toestemming is verleend voor analyse- en advertentiecookies. De tags van Google worden dynamisch aangepast, waarbij cookies alleen worden gebruikt voor de opgegeven doeleinden als de gebruiker toestemming heeft gegeven. Met behulp van toestemmingssignalen passen we conversiemodellering toe om conversies die door toestemmingswijzigingen verloren zijn gegaan, te herstellen.

U kunt de toestemmingsmodus in Google Ads gebruiken om conversies bij te houden en voor uw gegevenssegmenten.

De toestemmingsmodus kan ook worden gebruikt in:

Modellering voor de toestemmingsmodus is in Google Ads beschikbaar voor gebruikers die aan alle deelnamevereisten voldoen. Gemodelleerde conversies staan in de kolom Conversies en in alle hieruit voortkomende rapporten waarin deze gegevens worden gebruikt. U kunt ook de impactresultaten van de toestemmingsmodus bekijken als uw wilt weten welke impact modellering heeft op uw conversievolumes. Lees meer informatie over de impactresultaten van de toestemmingsmodus.

Opmerking: Ondersteuning voor belconversies is nog niet beschikbaar.
Opmerking: Google beschermt de vertrouwelijkheid van uw gegevens en beveiligt deze. We behandelen uw gegevens vertrouwelijk en beveiligen ze volgens dezelfde branchenormen die we gebruiken voor de gegevens van onze eigen gebruikers. We rapporteren uitsluitend samengevoegde, geanonimiseerde conversies. Meer informatie over hoe we uw gegevens van de toestemmingsmodus gebruiken

Hoe het werkt

Nadat de toestemmingsmodus is geïmplementeerd, wordt de functionaliteit van de volgende pings aangepast:

• Pings voor toestemmingsstatus (Google Ads- en Floodlight-tags): Pings voor de toestemmingsstatus worden verstuurd vanaf elke pagina die de gebruiker bezoekt en waarop de toestemmingsmodus is geïmplementeerd. De pings worden voor sommige tags ook geactiveerd als de toestemmingsstatus verandert van Geweigerd in Verleend (bijvoorbeeld als de gebruiker toestemming geeft in een toestemmingsdialoogvenster). Deze pings communiceren de standaard toestemmingsstatus die door de site-eigenaar is geconfigureerd en/of de geüpdatete toestemmingsstatus (zoals Verleend of Geweigerd) voor elk toestemmingstype (bijvoorbeeld advertentieopslag, analyseopslag).
  • Conversiepings: Conversiepings worden verstuurd om aan te geven dat er een conversie heeft plaatsgevonden.
  • Google Analytics-pings: Google Analytics-pings worden verstuurd vanaf elke pagina van een website waarop Google Analytics is geïmplementeerd, als gebeurtenissen worden geregistreerd.

Als er toestemming is gegeven, werken de bijbehorende tags normaal. Als toestemming voor advertentieopslag of analyseopslag is geweigerd, wordt de functionaliteit van de bijbehorende Google-tags die via de algemene sitetag of Google Tag Manager zijn geïmplementeerd, daarop aangepast.

Ga naar cookiechoices.org voor voorbeelden van toestemmingstekst en beschikbare toestemmingsoplossingen van derden. Google Ads kan nu de TC-tekenreeks (transparantie en toestemming) van het TCF v2.0 lezen en interpreteren. TCF v2.0 is een manier om toestemming aan te geven na een standaardtoewijzing. Adverteerders die de toestemmingsfunctionaliteit liever aanpassen, kunnen de standaardtoewijzing van TCF v2.0 uitzetten en de toestemmingsmodus gebruiken.

Pings van de toestemmingsmodus

In alle gevallen kunnen pings het volgende bevatten:

• Functionele informatie (zoals headers die passief zijn toegevoegd door de browser):
    • Tijdstempel
    • User-agent
    • Verwijzende URL
  • Verzamelde of niet-identificerende gegevens:
    • Een indicatie of de huidige pagina of een eerdere pagina in de navigatie van de gebruiker op de site advertentieklikgegevens in de URL bevatte (bijvoorbeeld GCLID of DCLID).
    • Booleaanse informatie over de toestemmingsstatus.
    • Een willekeurig getal dat wordt gemaakt als een pagina wordt geladen.
    • Informatie over het toestemmingsplatform dat de site-eigenaar gebruikt (bijvoorbeeld de ontwikkelaars-ID).

Functionaliteit van de toestemmingsmodus voor uw tags voor bijhouden van conversies

Afhankelijk van de geselecteerde toestemmingsinstellingen en de configuratie van uw tags kunnen toestemmings- en conversiepings de volgende functionaliteit hebben:

ad_storage='granted' and analytics_storage='granted' (standaard):

• Cookies met betrekking tot advertenties kunnen worden gelezen en geschreven.
  • Er worden IP-adressen verzameld.
  • De volledige URL wordt verzameld, waaronder advertentieklikgegevens in URL-parameters (bijvoorbeeld GCLID of DCLID).
  • Cookies van derden die eerder zijn ingesteld op google.com en doubleclick.net, en first-party conversiecookies (bijvoorbeeld _gcl_*) zijn toegankelijk.

ad_storage='denied':

• Cookies worden niet gebruikt voor advertentiedoeleinden.
  • Bestaande first-party advertentiecookies worden niet gelezen.
  • Verzoeken worden verstuurd via een ander domein om te voorkomen dat eerder ingestelde cookies van derden in verzoekheaders worden verstuurd.
  • Google Analytics leest of schrijft geen Google Ads-cookies en de Google-signalenfuncties verzamelen geen gegevens voor dit verkeer.
  • IP-adressen worden gebruikt om het IP-land af te leiden, maar worden nooit geregistreerd door onze Google Ads- en Floodlight-systemen en worden na verzameling onmiddellijk verwijderd. Opmerking: Google Analytics verzamelt IP-adressen als onderdeel van de reguliere internetcommunicatie. Lees meer informatie over IP-anonimisering in Google Analytics.
  • Andere velden die normaal worden verzameld door tags van adverteerders (bijvoorbeeld bestellings-ID en waarde), worden nog steeds verstuurd.
  • De volledige URL wordt verzameld. Deze kan advertentieklikgegevens van URL-parameters bevatten (bijvoorbeeld GCLID of DCLID). De advertentieklikgegevens worden alleen gebruikt om de verkeersmeting te schatten.

ad_storage='denied' en ads_data_redaction=true:

• Cookies worden niet gebruikt voor advertentiedoeleinden.
  • Bestaande first-party advertentiecookies worden niet gelezen.
  • Verzoeken worden verstuurd via een ander domein om te voorkomen dat eerder ingestelde cookies van derden in verzoekheaders worden verstuurd.
  • Google Analytics leest of schrijft geen Google Ads-cookies en de Google-signalenfuncties verzamelen geen gegevens voor dit verkeer.
  • De volledige URL wordt verzameld. Deze kan advertentieklikgegevens van URL-parameters bevatten (bijvoorbeeld GCLID of DCLID). De advertentieklikgegevens worden alleen gebruikt om de verkeersmeting te schatten.
  • IP-adressen worden gebruikt om het IP-land af te leiden, maar worden nooit geregistreerd door onze Google Ads- en Floodlight-systemen en worden na verzameling onmiddellijk verwijderd.
  • Andere velden die normaal worden verzameld door tags van adverteerders (bijvoorbeeld bestellings-ID en waarde), worden nog steeds verstuurd.
  • Pagina-URL's met advertentieklik-ID's worden verborgen.

analytics_storage='denied':

• First-party analysecookies worden niet gelezen en geschreven.
  • Pings zonder cookies worden naar Google Analytics verstuurd voor basismetingen en -modellen.

Toestemmingsmodus instellen

Als u er klaar voor bent, vindt u hier meer informatie over hoe u de toestemmingsmodus instelt.

De impactresultaten van de toestemmingsmodus

Minimaal 7 hele dagen nadat u de toestemmingsmodus heeft geïmplementeerd, heeft Google Ads mogelijk genoeg gegevens om de toename te rapporteren. De toenamecijfers worden alleen getoond als de toename van een segment voldoet aan de minimum gegevensdrempelwaarde. Lees meer informatie over de impactresultaten van de toestemmingsmodus.