Sobre el mode de consentiment

Aquest article s'adreça als usuaris de l'etiqueta de Google que envien dades a Google i volen enviar senyals de consentiment.

El mode de consentiment us permet comunicar a Google l'estat de consentiment de galetes o d'identificadors d'aplicacions dels vostres usuaris. Les etiquetes ajusten el seu comportament i respecten les opcions dels usuaris.

El mode de consentiment no proporciona cap widget ni bàner de consentiment, sinó que interacciona amb el bàner per recollir el consentiment dels visitants. Obteniu més informació a l'article Gestionar el consentiment dels usuaris.

El mode de consentiment rep les opcions de consentiment dels vostres usuaris des del bàner de galetes o del widget i adapta dinàmicament el comportament d'Analytics, de Google Ads i de les etiquetes de tercers que creen o llegeixen galetes.

Com funciona el mode de consentiment

Nota: Google es compromet a protegir la confidencialitat i la seguretat de les vostres dades. Mantindrem les vostres dades confidencials i segures mitjançant els mateixos estàndards líders del sector que utilitzem per protegir les dades dels nostres propis usuaris. Només informem de les conversions agregades. Podeu obtenir més informació sobre com utilitzem les vostres dades del mode de consentiment.

Quan activeu el mode de consentiment, els productes de mesurament de Google garanteixen que es mantingui l'estat del mode de consentiment de cada usuari en totes les pàgines que visiti.

Hi ha dos modes de consentiment que podeu implementar al vostre lloc web o a la vostra aplicació: bàsic o avançat.

Mode de consentiment bàsic

Quan implementeu el mode de consentiment en la seva versió bàsica, impediu que les etiquetes de Google es carreguin fins que un usuari no interaccioni amb un bàner de consentiment. Aquesta configuració no transmet dades a Google abans de la interacció de l'usuari amb el bàner de consentiment. Quan l'usuari dona el consentiment, les etiquetes de Google es carreguen i executen les API del mode de consentiment. Les etiquetes envien els estats de consentiment a Google en l'ordre següent:

1. Envien estats de consentiment predeterminats.
  2. Envien estats de consentiment actualitzats.

Ara bé, quan l'usuari no dona el seu consentiment, no es transfereix cap dada a Google, ni tan sols l'estat de consentiment. Es bloqueja completament l'activació de les etiquetes de Google. En aquest cas, la modelització de conversions del mode de consentiment a Google Ads es basa en un model general.

Mode de consentiment avançat

En implementar el mode de consentiment en la seva versió avançada, les etiquetes de Google es carreguen quan un usuari obre el lloc web o l'aplicació. Les etiquetes carreguen l'API del mode de consentiment i fan el següent:

1. Defineixen estats de consentiment predeterminats. De manera predeterminada, es denegarà el consentiment, tret que establiu els vostres propis valors predeterminats.
    Tot i que es denega el consentiment, les etiquetes de Google envien pings sense galetes.
  2. Esperen que l'usuari interaccioni amb el bàner i actualitzen els estats de consentiment.
    Només quan un usuari dona el consentiment per a la recollida de dades, les etiquetes de Google envien les dades de mesurament completes. Obteniu més informació sobre el comportament de les etiquetes.

Aquesta implementació permet millorar la modelització que es pot fer amb la versió bàsica, ja que proporciona un model específic de l'anunciant en comptes d'un model general.

Informació general

Funció

Mode de consentiment bàsic

Mode de consentiment avançat

Càrrega de les etiquetes

Es bloqueja fins que l'usuari interacciona amb un bàner de consentiment.

Es carrega amb el consentiment denegat de manera predeterminada, tret que s'hagi configurat el contrari.

Transmissió de dades

No s'envia cap dada (ni tan sols l'estat de consentiment predeterminat) abans que l'usuari hagi donat el consentiment.

Quan es denega el consentiment, s'envien tant l'estat de consentiment com pings sense galetes.
Quan es dona el consentiment, s'escriuen les galetes i s'envien totes les dades de mesurament.

Estats de consentiment

Es defineixen després de la interacció de l'usuari.

Els valors predeterminats es defineixen com a denegats, tret que s'hagi configurat el contrari; l'estat s'actualitza en funció l'elecció de l'usuari.

Comportament de les etiquetes després de la interacció de l'usuari

Les etiquetes es carreguen i executen les API del mode de consentiment només quan un usuari dona el consentiment.

El comportament de les etiquetes s'ajusta en funció de l'opció de consentiment de l'usuari.

Modelització de conversions

Model general (modelització menys detallada).

Model específic de l'anunciant (modelització més detallada).

Pings del mode de consentiment

Quan els visitants concedeixen el consentiment, les etiquetes associades funcionen amb normalitat.

Quan els visitants deneguen el consentiment, les etiquetes que detecten el consentiment no emmagatzemen galetes. En comptes d'això, comuniquen l'estat de consentiment i l'activitat de l'usuari enviant els tipus següents de senyals o pings sense galetes al servidor de Google:

• Pings d'estat de consentiment de les etiquetes de Google Ads i Floodlight: comuniquen l'estat de consentiment predeterminat que hàgiu configurat i l'estat actualitzat quan el visitant concedeix o denega el consentiment per a cada tipus de consentiment, com ara ad_storage i analytics_storage. Els pings d'estat de consentiment s'envien des de cada pàgina que visiti l'usuari en què el mode de consentiment estigui activat i també s'activen en el cas d'algunes etiquetes si l'estat de consentiment canvia de denied (denegat) a granted (concedit); per exemple, si un visitant activa aquesta opció des d'un quadre de diàleg de consentiment.
  • Pings de conversió: indiquen que s'ha produït una conversió.
  • Pings de Google Analytics: s'envien des de cada pàgina d'un lloc web en què s'hagi implementat Google Analytics, en carregar-se i quan es registren esdeveniments.

En tots els casos, els pings poden incloure:

• Informació funcional (com ara capçaleres afegides de manera passiva pel navegador):
    • Marca de temps
    • Agent d'usuari (només al web)
    • URL de referència
  • Informació agregada o no identificadora:
    • Indicació de si l'URL de la pàgina actual o d'una pàgina anterior per la qual ha navegat l'usuari al lloc web incloïa informació de clics en anuncis (p. ex., GCLID o DCLID).
    • Informació booleana sobre l'estat de consentiment.
    • Nombre aleatori generat en cada càrrega de la pàgina.
    • Informació sobre la plataforma de consentiment que utilitza el propietari del lloc web (p. ex., identificador de desenvolupador).

Modelització del mode de consentiment

Per mitigar els buits en la recollida de dades, els productes de Google utilitzen aquests pings per modelitzar les mètriques de les solucions de mesurament. Per tal de protegir la privadesa de l'usuari, les etiquetes han d'arribar a un llindar determinat de recollida de dades. Podeu trobar més informació sobre què es modelitza i en quines circumstàncies als articles enllaçats a continuació:

Etiquetes amb compatibilitat integrada per al mode de consentiment

Les etiquetes de Google dels productes següents tenen integrades comprovacions de consentiment i ajusten el seu comportament en funció de l'estat de consentiment:

• Etiqueta de Google
  • Google Analytics
  • Google Ads*
  • Floodlight
  • Enllaçament de conversions

* Admet el seguiment de conversions i els segments de les vostres dades. Encara no admet les conversions de trucada telefònica.

Si creeu etiquetes que no tenen comprovacions de consentiment integrades, podeu afegir comprovacions a Tag Manager. Utilitzeu la configuració d'etiquetes Configuració avançada > Configuració de consentiment. Més informació sobre com es pot gestionar el consentiment amb Tag Manager

Per obtenir informació sobre com es comporten determinades etiquetes amb el mode de consentiment, consulteu la referència del mode de consentiment.

Començar a utilitzar el mode de consentiment

La vostra font de dades

1. Obtenir el consentiment dels usuaris

2. Enviar la selecció de l'usuari a Google

3. Assegurar-se que les etiquetes de Google compleixen l'opció de consentiment

Lloc web

Configurar un bàner de consentiment

Configurar el mode de consentiment

Verificar la implementació del mode de consentiment

Aplicació

Configurar un bàner de consentiment

Configurar el mode de consentiment

Verificar la implementació del mode de consentiment

Pujades de dades a Google

Obtenir el consentiment dels usuaris per penjar dades a Google

Enviar el consentiment per a les dades que pengeu a Google

N/A

Resultats de l'impacte del mode de consentiment

Un cop hàgiu implementat el mode de consentiment durant almenys 7 dies sencers, Google Ads i Google Analytics poden tenir prou dades per informar de l'augment. Les xifres d'augment només es mostraran quan l'augment d'un segment arribi al llindar de dades mínim. Més informació sobre els resultats de l'impacte del mode de consentiment

Enllaços relacionats

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
Cerca
Esborra la cerca
Tanca la cerca
Menú principal
true
Cerca al Centre d'ajuda